enda

Niels Gråbøl

(1966 – )

Instruktør, født 1966. Har lavet spillefilm og reklamefilm siden 1988. Har vundet en del internationale priser ved større reklamefilmfestivaler, herunder Cannes, New York og Chicago. Er en af instruktørerne bag tv-serierne "Forsvar" og "Klovn". Grundlægger af
produktionsselskabet Tju-Bang Film.

Debutfilmen "Jorden er giftig" (1988) fik Juryens Pris i Tampere. Gråbøls første spillefilmen "Møv og Funder" (1991) vandt UNICEF og CIFEJ priserne i Berlin.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Født til filmen 2015 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Gaven 2008 Instruktion, Manus, Mand med hund, Titeldesign, Animation, Fotograf DK/Spillefilm
Klovn 2005 Instruktion Tv-serie
Forsvar 2003 Instruktion, Titelsekvens Tv-serie
Det store flip 1997 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Barnepigen 1993 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Møv og Funder 1991 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Landsbyen 1991 Instruktion Tv-serie
Jorden er giftig 1988 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Gaven
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.