enda

Nikolaj Peyk

(1966 - )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 22/7 1966. Har en uddannelse som reklamefotograf fra Københavns Tekniske Skole i 1989.


Nikolaj Peyk var i 1980'erne kendt som sangskriver og producer for de danske hip-hop navne Østkyst Hustlers og Mc Einar. Siden 2000 har han arbejdet i filmbranchen og har bl.a. andet skrevet manuskript til spillefilmskomedier som "Inkasso" (2004) og "Den sorte Madonna" (2007), samt julekalenderen "Jul på Vesterbro" (2003) og tv-serien "Hvor fanden er Herning?" (2009), som han også instruerede. I 2016 debuterede Peyk som spillefilminstruktør med julekomedien "Undercover".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Undercover 2016 Instruktion, Manuskript, Musikproducer DK/Spillefilm
Anti 2016 Konsulent DK/Spillefilm
Fra Sydhavn til West Coast 2013 Instruktion, Manuskript Tv-serie
Pendlerkids 2012 Manuskript, Colorgrading Tv-serie
Olsen-banden på de bonede gulve 2010 Manus DK/Spillefilm
Hvor fanden er Herning? 2009 Instruktion, Manuskript Tv-serie
Den sorte Madonna 2007 Manus DK/Spillefilm
Inkasso 2004 Manus DK/Spillefilm
Jul på Vesterbro 2003 Manus Tv-serie
Monas verden 2001 Manus, Aske DK/Spillefilm
Forunderlige Frede 1996 Betjent Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.