enda

Nikolaj Steen

(1967 – )

Musiker, sanger, musikproducer, komponist, skuespiller og filminstruktør. Født 10/2 1967. Lillebror til skuespiller Paprika Steen og søn af jazzpianist og kapelmester Niels Jørgen Steen og skuespillerinde Avi Sagild.

Nikolaj Steen har medvirket i en lang række film og tv-serier. I 2009 debuterede han som filminstruktør med roadmovie-komedien "Oldboys".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Vilde Rolf smadrer internettet 2019 (dansk stemme) U/Spillefilm
Klassefesten 3 - Dåben 2016 Christian DK/Spillefilm
Under sandet 2015 Research DK/Spillefilm
Vilde Rolf 2012 Vilde Rolf U/Spillefilm
Marco Macaco 2012 Stemmeproducer DK/Spillefilm
Oldboys 2009 Instruktion, Manus, Frank DK/Spillefilm
Manden med de gyldne ører 2009 Jakob Deleuran Tv-serie
Min skøre familie Robinson 2007 Frøen Frank U/Spillefilm
Til døden os skiller 2007 Medvirkende, Musik DK/Spillefilm
Den store dag 2005 Anders DK/Spillefilm
Veninder 2005 Henrik DK/Spillefilm
Oskar & Josefine 2005 Jesper DK/Spillefilm
Store planer 2005 Komponist (sange) DK/Spillefilm
Tæl til 100 2004 Lærer DK/Spillefilm
Lad de små børn... 2004 Musik DK/Spillefilm
Jesus & Josefine 2003 Jesper Tv-serie
Okay 2002 Musik DK/Spillefilm
En kort en lang 2001 Mads DK/Spillefilm
Banjos likørstue 2001 Medvirkende Tv-serie
Hotellet 2000 Filip Akselmann Tv-serie
Edderkoppen 2000 Busch Tv-serie
Himmel og helvede 1988 Herbert DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Publikumspris 2010 Karlovy Vary International Film Festival 2010 Oldboys
Audience Prize 2010 Karlovy Vary International Film Festival 2010 Oldboys
Publikumspris 2010 Hamburg FilmFest GmbH 2010 Oldboys
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Transilvania International Film Festival 2011-06-03 Oldboys
Mumbai Film Festival 2010-10-21 Oldboys
Bergen International Film festival 2010-10-20 Oldboys
Ghent Flanders Int. Film Festival 2010-10-12 Oldboys
Hamptons Film Festival 2010-10-07 Oldboys
Hamburg FilmFest GmbH 2010-09-30 Oldboys
Karlovy Vary International Film Festival 2010-07-02 Oldboys
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Oldboys
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.