enda

Olaf Böök Malmstrøm

(1911 – 1987)

Producent, biografinspektør og instruktør. Født 2/6 1911 i Melby, død 23/5 1987 på Frederiksberg. Søn af biografdirektør Oscar Malmstrøm (død 1942) og bror til filmudlejer Hans Malmstrøm (1912-90).

Oprindelig handelsuddannet, men blev i 1931 ansat som inspektør i sin fars biograf Boulevard-Teatret og siden World Cinema. Optog sin første dokumentarfilm i 1935 - fra indvielsen af Lillebæltsbroen - og blev i 1937 direktør for Dansk Film Co. Selskabet har gennem fire årtier iflg. Böök Malmstrøm selv (interview i Vesterbrobladet 26/5 1971) produceret 130 dokumentariske kortfilm, godt 400 ugerevyer og 200 reportager til visning i biografer og på tv, samt en håndfuld spillefilm.

Böök Malmstrøm var under Besættelsen med til at starte en illegal filmgruppe, som har leveret uvurderlige optagelser til bl.a. "Danmark i Lænker" (1945) og "De fem år" (1955).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Norden i flammer 1965 Produktion DK/Dokumentarfilm
De fem år [skoleudg.] 1960 Produktionschef DK/Dokumentarfilm
Spion 503 1958 Produktion DK/Spillefilm
Skovridergaarden 1957 Produktion DK/Spillefilm
Tunfiskeri 1957 Produktion DK/Dokumentarfilm
Ung leg 1956 Produktion DK/Spillefilm
Vi som går stjernevejen 1956 Producer DK/Spillefilm
Den kloge mand 1956 Producent DK/Spillefilm
De fem år 1955 Produktionschef DK/Dokumentarfilm
Tre finder en kro 1955 Producent DK/Spillefilm
Kaptajn Carlsens kamp for "Flying Enterprise" 1952 Produktion DK/Dokumentarfilm
Hos isbjørnene i Zoologiske Have 1951 Produktion DK/Dokumentarfilm
Børn og ild 1950 Produktion DK/Dokumentarfilm
Kongefilmen Frederik IX 1949 Produktion DK/Dokumentarfilm
Limfjordens perle 1949 Produktion DK/Dokumentarfilm
Syge breve 1949 Produktion DK/Dokumentarfilm
Vikingeskibet Hugin 1949 Klip DK/Dokumentarfilm
Olympiadetræningen 1948 Instruktion DK/Dokumentarfilm
For Børnenes Skyld 1948 Produktion DK/Dokumentarfilm
Johannes V. Jensen 1947 Producent DK/Dokumentarfilm
Opgørets Time 1946 Produktion DK/Dokumentarfilm
Silkeborg - 100 Aar 1946 Produktion DK/Dokumentarfilm
Marsvinjagt ved Middelfart 1946 Produktion DK/Dokumentarfilm
- Og en lys og lykkelig fremtid 1945 Produktion DK/Reklamefilm
Hæren i arbejde 1945 Produktion DK/Dokumentarfilm
Fremad igen 1945 Produktion DK/Dokumentarfilm
Kaj Munk 1945 Produktion DK/Dokumentarfilm
Hans Hartvig Seedorff Pedersen 1945 Produktion DK/Dokumentarfilm
H.C. Branner 1945 Produktion DK/Dokumentarfilm
Danmark i Lænker 1945 Foto, Producent DK/Dokumentarfilm
Den danske Brigades Hjemkomst 1945 Foto Dokumentariske optagelser
De henrettede Patrioters Grave 1945 Foto Dokumentariske optagelser
Om igen - Fru Jensen 1944 Produktion DK/Dokumentarfilm
Tidens Tempo 1944 Produktion DK/Dokumentarfilm
Blichers Jylland 1944 Produktion DK/Dokumentarfilm
Th. Stauning Folkets Søn - Danmarks Statsminister 1942 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Roskilde Domkirke 1942 Produktion DK/Dokumentarfilm
Kongegrave 1942 Produktion DK/Dokumentarfilm
Sporten kalder 1942 Produktion DK/Dokumentarfilm
Dansk Porcelæn 1942 Produktion DK/Dokumentarfilm
Teknisk Porcelæn 1942 Produktion DK/Dokumentarfilm
Vi snakker Færdsel 1941 Produktion DK/Dokumentarfilm
Danmarks Svømmepiger 1939 Produktion DK/Dokumentarfilm
Den danske Riviera 1938 Produktion DK/Dokumentarfilm
Filmen om Georg Jensen-Sølvet 1938 Produktion DK/Dokumentarfilm
Hærens Krudtværk 1937 Produktion DK/Dokumentarfilm
Den kongelige Mønt 1937 Produktion DK/Dokumentarfilm
Lillebæltsbroen 1935 Produktion DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.