enda

Otto Rung

(1874 – 1945)

Dansk forfatter, manuskriptforfatter, jurist og embedsmand. Født 16/6 1874 (Otto Christian Henrik Rung) i København, død 19/10 1945 - 71 år gammel.

Ifølge filmforskeren Marguerite Engberg var Otto Rung, sammen med Sven Lange, en af den tidlige stumfilms bedst betalte manuskriptforfattere (Engberg 1977). Han var søn af meteorologen og opfinderen Georg Rung. Hans lillebror, officeren Iwan Georg Rung (1877-1959), forsøgte sig også i filmbranchen med manuskriptet til "Borgkælderens Mysterium" (1914).

Kilde: Marguerite Engberg 1977: Dansk stumfilm I-II.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Tidens barn 1918 Manus DK/Spillefilm
Solen, der dræbte 1918 Manus DK/Spillefilm
Pax æterna 1917 Manus DK/Spillefilm
Selskabsdamen 1916 Manus DK/Spillefilm
Giftpilen 1916 Manus DK/Spillefilm
Verdens Undergang 1916 Manus DK/Spillefilm
Voksdamen 1916 Manus DK/Kort fiktion
Et Haremsæventyr 1915 Manus DK/Kort fiktion
Oldtid og Nutid 1915 Manus DK/Kort fiktion
Hammerslaget 1914 Manus DK/Spillefilm
Vasens Hemmelighed 1914 Manus DK/Spillefilm
Mens Pesten raser 1913 Manus DK/Spillefilm
Djævlesonaten 1910 Manus DK/Kort fiktion
Spionen fra Tokio 1910 Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.