enda

Pernille Fischer Christensen

(1969 – )

Instruktør, født 1969. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1999. Inden havde hun lavet adskillige film på Filmværkstedet.

Fischer Christensens debutspillefilm "En Soap" (2006) havde verdenspremiere på Berlin Film Festival i 2006, hvor den både hjembragte en Sølvbjørn - Juryens Grand Prix - og prisen for bedste debutfilm. Blandt mange andre priser vandt "En Soap" for bedste manuskript på filmfestivalen i San Sebastian samt en Bodil som Årets Bedste Film.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Unge Astrid 2019 Instruktion, Manuskript U/Spillefilm
En du elsker 2014 Instruktion, Manuskript, Musikkoncept DK/Spillefilm
En familie 2010 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Dansen 2008 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
D.A.D: True Believer 2008 Konsulent DK/Dokumentarfilm
En soap 2006 Instruktion DK/Spillefilm
Habibti min elskede 2002 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Indien 1999 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Den blå munk 1998 Den ny servitrice DK/Spillefilm
Rimhinde 1997 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Hypnogram 1-4 1997 Instruktion, Manus Antologi
Sandsagn 1997 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Honda Honda 1996 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Pigen som var søster 1996 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Prayjob 1995 Medvirkende DK/Eksperimentalfilm
Poesie album 1994 Instruktion, Manus, Produktion DK/Eksperimentalfilm
Den store badedag 1991 Klippeassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Sølv Bjørn, Jury Grand Prix 2006 Berlinale 2006 En soap
Bedste debutspillefilm 2006 Berlinale 2006 En soap
Bedste Film 2010 Los Angeles Film Festival 2010 En familie
Audience Award - Best International Feature 2014 Los Angeles Film Festival 2014 En du elsker
Special Prize of The Jury 2004 Angers Premiers Plans 2004 Habibti min elskede
Bedste skuespiller 2006 Transilvania International Film Festival 2006 En soap
Debutantprisen 2006 Trondheim Kosmorama International Film Festival 2006 En soap
Baltischer Filmpreis 2008 Lübeck, Nordische Filmtage 2008 Dansen
FIPRESCI AWARD 2010 Berlinale 2010 En familie
Bedste skuespiller 2010 Valladolid International Film Festival 2010 En familie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Beijing International Film Festival 2015-04-16 En du elsker
Tallinn Black Nights Film Festival 2014-11-14 En du elsker
Lithuania Scanorama Film Forum 2014-11-06 En du elsker
Skip City International D-Cinema Festival 2014-07-19 En du elsker
Los Angeles Film Festival 2014-06-11 En du elsker
Berlinale 2014-02-06 En du elsker
Haifa International Film Festival 2011-10-13 En familie
Moscow - Royal Danish Embassy 2011-09-05 En familie
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2011-04-04 En familie
Göteborg International Film Festival 2011-01-28 En familie
Torun, Camerimage 2010-11-27 En familie
Valladolid International Film Festival 2010-10-23 En familie
Sao Paulo Int. Film Festival 2010-10-21 En familie
Mumbai Film Festival 2010-10-21 En familie
London Film Festival 2010-10-13 En familie
Zürich Film Festival 2010-09-23 En familie
Rio de Janeiro Film Festival 2010-09-23 En familie
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 En familie
Taipei Film Festival 2010-06-25 En familie
Los Angeles Film Festival 2010-06-17 En familie
Berlinale 2010-02-11 En familie
Vilnius International Film Festival 2009-03-20 Dansen
Tallinn Black Nights Film Festival 2008-11-28 Dansen
Lithuania Scanorama Film Forum 2008-11-13 En soap
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Dansen
Hamptons Film Festival 2008-10-15 Dansen
Moscow - Royal Danish Embassy 2008-10-14 En soap
Haifa International Film Festival 2008-10-14 Dansen
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2008-09-18 Dansen
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2008-08-16 Dansen
Karlovy Vary International Film Festival 2008-07-04 Dansen
Cannes, Festival de 2008-05-14 Dansen
San Sebastian International Film Festival 2007-09-20 En soap
Istanbul Festival of Independent Films 2007-02-15 En soap
Goa - Int. Film Festival of India 2006-11-23 En soap
Tallinn Black Nights Film Festival 2006-11-23 En soap
Sevilla Festival de Cine 2006-11-03 En soap
Los Angeles, AFI Int. Festival 2006-11-01 En soap
Sao Paulo Int. Film Festival 2006-10-20 En soap
London Film Festival 2006-10-18 En soap
Busan International Film Festival 2006-10-12 En soap
Warsaw International Film Festival 2006-10-06 En soap
Reykjavik Film Festival 2006-09-28 En soap
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2006-08-18 En soap
Melbourne Film Festival 2006-07-26 En soap
Jerusalem Int. Film Festival 2006-07-06 En soap
Karlovy Vary International Film Festival 2006-06-30 En soap
Moscow Int. Film Festival 2006-06-23 En soap
Sydney Film Festival 2006-06-09 En soap
Transilvania International Film Festival 2006-06-02 En soap
Seattle International Film Festival 2006-05-25 En soap
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2006-03-24 En soap
New York New Directors/New Films 2006-03-22 En soap
Berlinale 2006-02-09 En soap
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 Habibti min elskede
Angers Premiers Plans 2004-01-16 Habibti min elskede
Locarno, Festival internazionale del film 2003-08-06 Habibti min elskede
Krakow Film Festival 2003-05-28 Habibti min elskede
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 Habibti min elskede
Oulu Nordisk Panorama 2002-09-24 Habibti min elskede
Odense Internationale Film Festival 2002-08-12 Habibti min elskede
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.