Unge Astrid får verdenspremiere i Berlin

BERLINALE. Pernille Fischer Christensens svensk-danske 'Unge Astrid' møder for første gang publikum i festivalprogrammet 'Berlinale Special Gala' 21. februar. Hovedrollen som Astrid Lindgren spilles af Alba August.

"Jeg er meget taknemmelig og glad for den ærefulde invitation til at komme til Berlin med min film om den unge Astrid Lindgren! Det er en film, som betyder meget for mig personligt, og vi arbejder lige nu døgnet rundt på at have så smuk en film som muligt at vise," fortæller Pernille Fischer Christensen.

Da Astrid Lindgren var meget ung, skete der noget, som påvirkede hende dybt: en kombination af et mirakel og et uheld, der kom til at forme hendes liv. Det var en hændelse, som gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, hele verden senere skulle elske. 'Unge Astrid' er en fri fortolkning af dengang den unge kvinde, trods tidens forventninger og religiøse påbud, bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte.

I hovedrollen som Astrid er Alba August, som også er udtaget som 'Shooting Star' ved Berlin-festivalen. Alba August er datter af Bille August og Pernilla August. I filmens øvrige roller finder man blandt andre Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Henrik Rafaelsen og Björn Gustafsson.

Filmen produceres af Anna Anthony og Maria Dahlin for Avanti Film, samt Lars G. Lindström for Nordisk Film Sverige, og koproduceres af Tomas Radoor & René Ezra for Nordisk Film Danmark. Manuskriptet er skrevet af Pernille Fischer Christensen og Kim Fupz Aakeson. Filmen er fotograferet af Erik Molberg Hansen og klippet af Åsa Mossberg og Kasper Leick.

'Unge Astrid' er støttet af Det Danske Filministut.

Filmfestivalen i Berlin foregår den 15.-25. februar. 'Unge Astrid' har forventet dansk premiere den 6. december 2018.


That Summer

Den svensk-amerikansk-danske dokumentarfilm 'That Summer' af Göran Hugo Olsson er udtaget til festivalens Panorama-program. I filmen anvender instruktøren optagelser af Andy Warhol, Peter Beard, Jackie Onassis og Lee Radziwill fra sommeren 1972.

Filmen er koproduceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut.


Danske film i Berlin 2018

Berlinale Shorts

  • 'Solar Walk' / Réka Bucsi

Generation Kplus

  • 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' / Lipski, Lerdam, Fick (åbningsfilm)
  • 'Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn' / Jannik Hastrup

Generation 14plus

  • 'Danmark' / Kaspar Rune Larsen
  • 'Vermin' / Jeremie Becquer

Forum Expanded

  • 'Strange Meetings' / Jane Jin Kaisen

Berlinale Series Section

  • 'Liberty' / Mikael Marcimain