enda
Person

Tomas Radoor

(1974 – )

Producer. Født 1974. Blev færdig på Den Danske Filmskole i 2003, hvor han producerede Mikkel Serups afgangsfilm ''Frunk''. Deltog i 2010 i filmskolens efteruddannelse.

Han har siden produceret enkelte dokumentarfilm, blandt andet ''Ghosts of Cité Soleil'' (Asger Leth, 2006), og tv-serien ''Mr. Poxycat & Co.'' (Nikolaj Lie Kaas, 2007), men har hovedsagligt arbejdet med spillefilmproduktioner.

Af spillefilm har Radoor blandt andet produceret ''R'' (Tobias Lindholm, Michael Noer, 2010), der vandt hovedprisen på festivalen i Göteborg samt en række Robert- og Bodil-priser. Han fortsatte samarbejdet med både Lindholm og Noer på henholdsvis ''Kapringen'' (Tobias Lindholm, 2012), der var udtaget til Venedig Filmfestival, samt ''Nordvest'' (Michael Noer, 2013) og ''Nøgle hus spejl'' (Michael Noer, 2015), der begge var nomineret til en række Robert- og Bodilpriser.

Radoor har også stået bag de store publikumssucceser ''Klassefesten'' 1, 2 og 3 (Niels Nørlev Hansen, 2011, Mikkel Serup, 2014, Birger Larsen 2016) samt Pernille Fischer Christensens ''Unge Astrid'' (2019) og ''Jagtsæson'' (2019) af Tilde Harkamp.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Når befrielsen kommer 2023 Producer DK/Spillefilm
Fædre og mødre 2022 Producer DK/Spillefilm
Alle for fire 2022 Producer DK/Spillefilm
Centervagt 2021 Producer DK/Spillefilm
Charter 2020 Co-producer (Danmark) U/Spillefilm
Jagtsæson 2019 Producer DK/Spillefilm
Før frosten 2019 Producer DK/Spillefilm
Unge Astrid 2019 Co-producer U/Spillefilm
DNA 2019 Executive producer Tv-serie
Klassefesten 3 - Dåben 2016 Producer DK/Spillefilm
Sameblod 2016 Producer U/Spillefilm
Nøgle hus spejl 2015 Producer DK/Spillefilm
Al Medina 2015 Producer DK/Spillefilm
9. april 2015 Producer DK/Spillefilm
Krigen 2015 Producer DK/Spillefilm
Afvej 2015 Producer DK/Kort fiktion
Klassefesten 2: Begravelsen 2014 Producer DK/Spillefilm
Olsen Banden på dybt vand 2013 Producer DK/Spillefilm
Nordvest 2013 Producer DK/Spillefilm
Kapringen 2012 Producer DK/Spillefilm
Klassefesten 2011 Producer DK/Spillefilm
Hvem brænder børnene i helvede? 2011 Producer DK/Kort fiktion
Olsen-banden på de bonede gulve 2010 Stemme, Producer DK/Spillefilm
Parterapi 2010 Producer DK/Spillefilm
R 2010 Producer DK/Spillefilm
Oldboys 2009 Mand på restaurant, Producer DK/Spillefilm
Manden med de gyldne ører 2009 Producer Tv-serie
Frode - og alle de andre rødder 2008 Producer DK/Spillefilm
Det perfekte kup 2008 Producer DK/Spillefilm
Mr. Poxycat & Co. 2007 Producer Tv-serie
Dear God 2006 Produktion DK/Dokumentarfilm
Ghosts of Cité Soleil 2005 Produktion DK/Dokumentarfilm
Ambulancen 2005 Producer DK/Spillefilm
Frunk 2003 Produktion DK/Kort fiktion
Jagtsæson 2 – I medgang og modgang Producer DK/Spillefilm