enda

René Ezra

(1971 – )

Producer. Født 1971. René Ezra afsluttede sin uddannelse på Den Danske Filmskole i 2003. Han producerede Thomas Bjerregård Nielsens afgangsfilm 'Aftenland'.

Siden har han blandt andet produceret den Oscarnominerede kortfilm 'Helmer & søn' (Søren Pilmark, 2006), 'Sprængfarlig bombe' (Tomas Villum Jensen, 2006) og tv-serien 'Mr. Poxycat & Co.' (Nikolaj Lie Kaas, 2007), sidstnævnte sammen med producer Tomas Radoor. Han har endvidere produceret 'R' (Tobias Lindholm, Michael Noer, 2010), 'Kapringen' (Tobias Lindholm, 2012), 'Nordvest' (Michael Noer, 2013), 'Nøgle hus spejl' (Michael Noer, 2015), 'Før frosten' (Michael Noer, 2019), 'Dronningen' (May El-Toukhy, 2019) og de store publikumssucceser 'Klassefesten' 1+2+3 (Niels Nørlev Hansen, 2011, Mikkel Serup, 2014, Birger Larsen, 2016).

Ezra blev udpeget som Producer on the Move i forbindelse med Cannes-festivalen 2006.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
En helt almindelig familie 2020 Producer DK/Spillefilm
Før frosten 2019 Producer DK/Spillefilm
Dronningen 2019 Producer DK/Spillefilm
Unge Astrid 2019 Co-producer U/Spillefilm
Klassefesten 3 - Dåben 2016 Producer DK/Spillefilm
Sameblod 2016 Producer U/Spillefilm
Al Medina 2015 Producer DK/Spillefilm
9. april 2015 Producer DK/Spillefilm
Krigen 2015 Producer DK/Spillefilm
Nøgle hus spejl 2015 Producer DK/Spillefilm
Afvej 2015 Producer DK/Kort fiktion
Klassefesten 2: Begravelsen 2014 Producer DK/Spillefilm
Nordvest 2013 Producer DK/Spillefilm
Olsen Banden på dybt vand 2013 Producer DK/Spillefilm
Spies og Glistrup 2013 Associate producer DK/Spillefilm
Kapringen 2012 Producer DK/Spillefilm
Hvem brænder børnene i helvede? 2011 Producer DK/Kort fiktion
Klassefesten 2011 Producer DK/Spillefilm
R 2010 Producer DK/Spillefilm
Parterapi 2010 Producer DK/Spillefilm
Manden med de gyldne ører 2009 Manus, Producer Tv-serie
Oldboys 2009 Producer DK/Spillefilm
Rocky 2008 Producer U/Kort fiktion
Mr. Poxycat & Co. 2007 Producer Tv-serie
Sprængfarlig bombe 2006 Producer DK/Spillefilm
Helmer og søn 2006 Producer DK/Kort fiktion
Doxa 2005 Associate producer U/Spillefilm
Aftenland 2003 Produktion DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.