enda

Pernille Hansen

(1959 - )

Skuespiller. Født 27/3 1959.

Uddannet på Statens Teaterskole 1981-84.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Der er noget elementært afvæbnende over hendes kombination af lillepige-ydre og en naturtro københavnsk diktion. Men trods en god filmudstråling og et klart talent er det - foreløbig - kun blevet til fire roller i 1980'erne.


Tilmed var hun uheldig med sin enlige hovedrolle, den unge traumatiserede hustru i det par-terapeutiske drama "Jeg elsker dig" (1987). Den blev på alle leder en fiasko. Og i "Thorvald og Linda" (1982) og "Skyggen af Emma" (1988) har hun biroller, der mest lukrerer på hendes evne til at illudere som sød hverdagspige. I den første lyser hun smukt op som den vordende brud Frida, og i sidstnævnte er hun køkkenpigen Lise - som type hører hun da også mere hjemme downstairs end upstairs. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Dicte 3 2016 Annegrete Mosgård Tv-serie
Kærlige Kamilla 2013 Vinnie DK/Kort fiktion
Et sikkert sted 2011 Makeup DK/Kort fiktion
Tid til forandring 2004 Sangerinde DK/Spillefilm
Forsvar 2003 Jakobs mor Tv-serie
Skjulte spor 2000 Gidseltagerens kone Tv-serie
Bryggeren 1996 Stuepige hos provstens Tv-serie
Strenge tider 1994 Malou Tv-serie
Fuglekrigen i Kanøfleskoven 1990 Papegøjen DK/Spillefilm
Far på færde 1988 Tina Tv-serie
Skyggen af Emma 1988 Lise, køkkenpige hos Zülow DK/Spillefilm
Rødtotterne og Tyrannos 1988 Gymnastiklærer DK/Spillefilm
Jeg elsker dig 1987 Janne DK/Spillefilm
En hård dags nat 1987 Medvirkende DK/Kort fiktion
Eddie Holms andet liv 1986 Medvirkende Tv-film
Familien Krahne 1982 Medvirkende Tv-serie
Thorvald og Linda 1982 Frida DK/Spillefilm
Fortsættelse følger 1977 Charlotte Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.