enda

Peter Kjær

(1886 – 1962)

Skuespiller, teaterdirektør, biografdirektør. Født 9/11 1886, død 14/10 1962 - 75 år gammel.

Debuterede på Århus Teater omkring 1907, hvorfra han kom på Det kgl. Teaters elevskole. Dannede sit eget turnéselskab, fra 1920-27 fast på Ålborg Teater.

Debuterede på film hos Fotorama og kom siden til København, hvor han indspillede omkring 6 film hos Kinografen. En kort overgang var Peter Kjær biografdirektør i Frederikshavn, inden han fik bevilling i Ålborg, hvor han kom til at drive storbiografen Paladsteatret.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Fangen paa Zora 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Fyrtaarnets Hemmelighed 1914 Aagerkarlen DK/Spillefilm
Den røde Klub 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den Rette 1913 Sognepræsten DK/Kort fiktion
Bristede Strenge 1913 Impresarien DK/Kort fiktion
Skovsøens Datter 1912 Gartneren DK/Spillefilm
Den hvide Slavehandel 1910 Skurk DK/Spillefilm
Greven af Luxemburg 1910 Tjener DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.