enda

Peter Roos

(1941 – )

Filmfotograf. Født 28/3 1941. Søn af filmfotograf og dokumentarist Jørgen Roos (1922-1998) og den dansk-norske filmklipper Edith Toreg (1921-2003, f. Toft Madsen).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Blekingegade 2010 Kameraassistent, 2. unit Tv-serie
Historien bag kameraet 2006 Medvirkende Tv-dokumentar
At forråde virkeligheden 2006 Foto DK/Dokumentarfilm
Hvor er byen? 2005 Foto DK/Dokumentarfilm
Askepop - the Movie 2003 Foto DK/Spillefilm
Bertram & co 2002 Foto DK/Spillefilm
Surferne kommer 1998 Foto DK/Kort fiktion
Brødrene Mortensens jul 1998 Foto Tv-serie
Sunes familie 1997 Foto DK/Spillefilm
Lindknud - en landsby 1996 Foto DK/Dokumentarfilm
Fart dræber 1996 Foto, Stills DK/Kort fiktion
Krummernes jul 1996 Foto Tv-serie
Mørkeleg 1996 Fotograf DK/Spillefilm
Asger Jorn in memoriam 1995 Foto DK/Dokumentarfilm
Rendez-vous 1995 Foto DK/Dokumentarfilm
Sidste time 1995 Fotograf DK/Spillefilm
Vildbassen 1994 Foto DK/Spillefilm
Krummerne 3 - Fars gode idé 1994 Foto DK/Spillefilm
Tæt på livet 1994 Foto DK/Dokumentarfilm
Theodor Christensen 1914 - 1967 1994 Foto, Lyd DK/Dokumentarfilm
En skæv start 1993 Foto DK/Dokumentarfilm
Fra Brandes til Rifbjerg 1993 Foto DK/Dokumentarfilm
To år med Randi 1993 Foto DK/Dokumentarfilm
Hr. Paul 1993 Foto DK/Kort fiktion
Velkomst 1993 Foto DK/Dokumentarfilm
Vanens magt 1992 Foto DK/Dokumentarfilm
Lykken er at blive hørt 1992 Foto DK/Dokumentarfilm
Krummerne 2 - Stakkels Krumme 1992 Foto DK/Spillefilm
Krummerne 1991 Foto DK/Spillefilm
Manden der ville være skyldig 1990 Foto DK/Spillefilm
Albanien ... marts 90 1990 Foto DK/Dokumentarfilm
Dagens Donna 1990 Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Kærlighed uden stop 1989 Foto DK/Spillefilm
Den røde tråd 1989 Fotograf DK/Spillefilm
Elvis Hansen - en samfundshjælper 1988 Foto DK/Spillefilm
Danish Symphony 1988 Foto DK/Dokumentarfilm
Jeg selv er icke mig 1988 Foto DK/Dokumentarfilm
Livsstykker - en film om gamle 1988 Fotograf DK/Dokumentarfilm
En kold tyrker - narkobehandling 1987 Foto DK/Dokumentarfilm
Mødrehjælpen af idag 1987 Foto DK/Kort fiktion
Russerne på Bornholm 1987 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Dansk - voffer det? 1986 Foto DK/Dokumentarfilm
Walter og Carlo - op på fars hat 1985 Foto DK/Spillefilm
De røde bånd 1985 Foto DK/Kort fiktion
Paradiset er ikke til salg 1985 Foto DK/Dokumentarfilm
Aids - en ny sygdom 1985 Foto DK/Dokumentarfilm
Robotten er blød 1985 Foto DK/Dokumentarfilm
På vej mod det højteknologiske samfund 1985 Foto DK/Dokumentarfilm
Ofelia kommer til byen 1985 Fotograf, 2. unit, Regi DK/Spillefilm
Suzanne og Leonard 1984 Foto DK/Spillefilm
Forræderne 1983 Foto DK/Spillefilm
Stål-glimt - en mand og hans værk 1983 Foto DK/Dokumentarfilm
Pottemageren - en håndværker 1983 Foto DK/Dokumentarfilm
Copenhagen Samba - Karneval i København 1983 Foto DK/Dokumentarfilm
Undervurderet? 1982 Foto DK/Dokumentarfilm
Høreskadet 1982 Foto DK/Dokumentarfilm
Vi rejser i nat 1981 Foto DK/Dokumentarfilm
Langturschauffør 1981 Fotograf DK/Spillefilm
Ulvetid 1981 Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Undskyld vi er her 1980 Foto DK/Spillefilm
Fantastisk tid 1980 Foto DK/Dokumentarfilm
Sorteper - Det kan du selv være 1980 Fotograf DK/Kort fiktion
Attentat 1980 Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Krigernes børn 1979 Foto, Teknisk instruktør DK/Spillefilm
Kalule 1979 Foto DK/Dokumentarfilm
Bolden ruller 1979 Foto DK/Dokumentarfilm
Nuuk 250 år 1979 Foto DK/Dokumentarfilm
Denmark - You'll love it! 1979 Assistent DK/Dokumentarfilm
Vil du se min smukke navle? 1978 Foto DK/Spillefilm
Det er et spørgsmål om stil 1978 Foto DK/Dokumentarfilm
Det er mit liv 1978 Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
3 uger med film i 6. klasse 1978 Foto DK/Dokumentarfilm
92 minutter af i går 1978 Fotografassistent DK/Spillefilm
Hærværk 1977 Foto DK/Spillefilm
Søren Hjorth Nielsen 1977 Foto DK/Dokumentarfilm
At ryge 1977 Foto, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Mit land - og dit 1977 Foto DK/Dokumentarfilm
De 141 dage 1977 Foto DK/Dokumentarfilm
En forårsdag i helvede 1977 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Monarki og demokrati 1976 Foto DK/Dokumentarfilm
En typisk landmand 1976 Foto DK/Dokumentarfilm
J. Th. Arnfred 1976 Foto DK/Dokumentarfilm
Cuba Cubanos 1976 Foto DK/Dokumentarfilm
Skyttelavet 1975 Foto DK/Dokumentarfilm
Tøj 1975 Foto DK/Dokumentarfilm
Cobra et après 1975 Foto DK/Dokumentarfilm
Her går en mand 1974 Foto DK/Dokumentarfilm
Halfdan Rasmussen 1974 Foto DK/Dokumentarfilm
I den store pyramide 1974 Foto DK/Dokumentarfilm
Valgborgs Favn 1974 Foto DK/Dokumentarfilm
Det trækker på fru Henriksen 1974 Foto DK/Dokumentarfilm
Robert Jacobsen 1974 Fotograf DK/Dokumentarfilm
I din fars lomme 1973 Foto DK/Spillefilm
For fremtiden 1973 Foto DK/Dokumentarfilm
Det sker ikke for mig 1973 Foto DK/Dokumentarfilm
Eline - de første 16 måneder 1973 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Kan vi være dette bekendt 1972 Foto DK/Dokumentarfilm
Ø.K. i fem verdensdele 1972 Foto DK/Dokumentarfilm
Tårnet 1972 Foto DK/Kort fiktion
Den indre forurening tre gange daglig 1972 Foto DK/Dokumentarfilm
Huse til mennesker 1972 Foto DK/Dokumentarfilm
Træt i trafikken 1972 Foto DK/Dokumentarfilm
En fødsels forløb 1972 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Erik Bruhn - Artist of The Ballet 1971 Foto DK/Dokumentarfilm
Hvorfor blev du kriminel? 1971 Foto DK/Dokumentarfilm
Pigen Silke 1971 Foto DK/Dokumentarfilm
Stof 1971 Foto DK/Dokumentarfilm
Hjælp de ældre 1971 Foto DK/Dokumentarfilm
Mellem Marx og Muhammed 1971 Fotograf DK/Dokumentarfilm
En landsby i Bulgarien 1971 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Er I bange? 1971 Fotografassistent DK/Spillefilm
Christa 1971 Fotograf, 2. unit U/Spillefilm
Det er tilladt at være åndssvag 1970 Foto DK/Dokumentarfilm
Ang.: Lone 1970 Foto DK/Spillefilm
Drej 000 1970 Foto DK/Dokumentarfilm
And who but I should be 1970 Foto DK/Eksperimentalfilm
Som brødre vi dele 1970 Foto DK/Dokumentarfilm
Pinsesol 1969 Foto DK/Dokumentarfilm
Kys til højre og venstre 1969 Foto DK/Spillefilm
En cigarets tid - et portræt af Arthur Køpcke 1969 Foto DK/Dokumentarfilm
Højskolejournal 1969 1969 Foto DK/Dokumentarfilm
En film 1969 Foto DK/Eksperimentalfilm
Øvelser på gulv 1969 Foto DK/Dokumentarfilm
Otto Gelsted i samtale med Sven Møller Kristensen 1968 Foto DK/Dokumentarfilm
Asta Nielsen 1968 Foto DK/Dokumentarfilm
Capriccio 1968 Foto DK/Dokumentarfilm
Tur i natten 1968 Foto DK/Kort fiktion
Schhh!!! 1968 Foto DK/Kort fiktion
Et ganske almindeligt eventyr 1968 Foto DK/Kort fiktion
Kærligheden varer længst 1967 Foto DK/Eksperimentalfilm
Skrammellegepladsen 1967 Foto DK/Dokumentarfilm
Asta Nielsen 1967 Foto DK/Dokumentarfilm
Interval 1967 Foto DK/Kort fiktion
Hvor hurtigt er for hurtigt? 1967 Foto DK/Dokumentarfilm
Hvad skal vi med aviser? 1967 Foto DK/Dokumentarfilm
Cassimir og Isabella 1967 Foto DK/Kort fiktion
Kammerspil 1966 Foto DK/Kort fiktion
Tronfølgerens forlovelse 1966 Foto DK/Dokumentarfilm
På de syv have 1966 Foto DK/Dokumentarfilm
2-1 1966 Foto DK/Dokumentarfilm
En ø i Andamanerhavet 1966 Foto DK/Dokumentarfilm
Ide bliver til virkelighed 1965 Foto DK/Dokumentarfilm
Himmelekspressen 1964 Foto DK/Dokumentarfilm
PH lys 1964 Foto DK/Dokumentarfilm
Michel Simon 1964 Foto DK/Dokumentarfilm
Svinedrengen og Prinsessen på ærten 1962 Foto DK/Kort fiktion
Historien om en mand 1944 Lille Arthur DK/Eksperimentalfilm
På sporet af den nye jernalder Foto DK/Dokumentarfilm
Black, brown and beige: En film om tobak Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.