enda

Nuuk 250 år

Jørgen Roos, Danmark, 1979

40 min.DK/Dokumentarfilm

Reportage fra festlighederne i forbindelse med fejringen af 250-års jubilæet for byen Nuuk. Byens borgmester får af Bikuben overrakt en borgmesterkæde skabt af kunstner Hans Lynge i samarbejde med hofjuveler A. Dragsted. Den meget rørte borgmester tager efterfølgende imod Dronning Margrethe og Prins Henrik, som ankommer i helikopter. Stor velkomstceremoni. Fest med live rockband i ungdomsklub. Dronningen holder tale i anledningen af jubilæet og udtrykker sine varmeste ønsker for byens fremtid. Indvielse af ny udstilling på Nationalmuseet i Nuuk. Festgudstjeneste i anledning af jubilæet med deltagelse af dronningen og prinsgemalen. Afsløring af statue. Konebåd ankommer og bæres gennem byen. Traditionelle grønlandske lege og trommedans. Håndboldkamp for kvinder. Boksestævne. Fakkeloptog gennem byen. Aftenfest med optræden af skotsk sækkepibeorkester og symfoniorkester. Spillemandsorkester spiller op til dans. Festlighederne afsluttes med et stort fyrværkeri.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Nuuk 250 år
Dansk titel Nuuk 250 år
Emneord Grønland, Nuuk, Jubilæer, Kongelige besøg, Demonstrationer, Udstillinger, Gudstjenester, Statuer, Trommedans, Håndbold, Boksning, Optog, Koncerter, Fyrværkeri, 1970-1979
Instruktør Jørgen Roos
Fotograf Peter Roos, Jørgen Roos
Lyd Sten Rehder
Medvirkende Dronning Margrethe II, Prins Henrik
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Jørgen Roos Film
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data Farve, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Jørgen Roos Film
Med støtte fra Bikuben, Grønlandsbanken, Nuuk Kommune, Oles Varehus' Fond
Rekvirent Nuuk Kommune
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Jørgen Roos

Produktion

Assistent Peter Hammeken
Assistent Søren Berthelin

Foto

Foto Peter Roos
Foto Jørgen Roos

Lyd

Lyd Sten Rehder

Medvirkende

Medvirkende Dronning Margrethe II
Medvirkende Prins Henrik

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF