enda

Jørgen Roos

(1922 - 1998)

Dansk filminstruktør, fotograf, klipper, producent og manuskriptforfatter. Født 14. august 1922 i Gilleleje - død 13. september 1998 i Trørød.

Læs om DFI Bibliotekets Jørgen Roos særsamling

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Jørgen Roos og Grønland 1997 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Knud W. Louisiana 1995 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Die Asta - portræt af Asta Nielsen 1995 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Carl Th. Dreyer - Min metier 1995 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
[Byggeriet af Den Europæiske Filmhøjskole] 1994 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Theodor Christensen 1914 - 1967 1994 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Brockdorff 1993 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Lauge Koch - grønlandsforskeren 1992 Instruktion DK/Dokumentarfilm
P.A. Heiberg 1992 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Paustian - et hus i havnen 1990 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Den levende virkelighed 1-3 1989 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Jeg selv er icke mig 1988 Instruktion DK/Dokumentarfilm
De grønlandske mumier 1986 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Dagbog fra den spanske borgerkrig 1986 Foto DK/Dokumentarfilm
Harald Sæverud - i en alder af 88 år 1985 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Lille cirkus 1984 Instruktion DK/Dokumentarfilm
De unge gamle 1984 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Knud Rasmussens mindeekspedition til Kap Seddon 1982 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Her ligger landet med grønne marker 1982 Foto DK/Dokumentarfilm
Grønland 1981 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Slædepatruljen Sirius 1981 Instruktion DK/Dokumentarfilm
400 kilovoltlinien Asnæsværket - Hovegård 1981 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Nuuk 250 år 1979 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Carl Nielsen 1865-1931 1978 Instruktion DK/Dokumentarfilm
14 dage i Jernalderen 1977 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Monarki og demokrati 1976 Instruktion DK/Dokumentarfilm
J. Th. Arnfred 1976 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Andersen hos fotografen 1975 Instruktion DK/Dokumentarfilm
I den store pyramide 1974 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Her går en mand 1974 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Friisholm 1973 Foto DK/Dokumentarfilm
To mænd i ødemarken 1972 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Udflytterne 1972 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Huse til mennesker 1972 Instruktion DK/Dokumentarfilm
For fremtiden 1972 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ulrik fortæller en historie 1972 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Til jord skal du blive 1972 Foto DK/Dokumentarfilm
Man sku' være noget ved musikken 1972 Medvirkende DK/Spillefilm
En fødsels forløb 1972 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Andersens hemmelighed 1971 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Er I bange? 1971 Foto DK/Spillefilm
Det er tilladt at være åndssvag 1970 Instruktion DK/Dokumentarfilm
And who but I should be 1970 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Kaláliuvit? (Er du grønlænder?) 1970 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Pinsesol 1969 Foto DK/Dokumentarfilm
Et år med Henry 1969 Foto DK/Dokumentarfilm
Ultima Thule 1968 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Grønlandske dialektoptagelser og trommedans fra Thuledistriktet 1968 Instruktion DK/Dokumentarfilm
En fangerfamilie i Thuledistriktet 1967 Instruktion DK/Dokumentarfilm
17 minutter Grønland 1967 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kærligheden varer længst 1967 Produktion DK/Eksperimentalfilm
Sisimiut 1966 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Carl Th. Dreyer - 1889-1968 1966 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Støj 1966 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Knud 1965 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Carl Th. Dreyer 1965 Medvirkende U/Dokumentarfilm
Oslo 1963 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Vi hænger i en tråd 1962 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hvepsevågen 1962 Klip DK/Dokumentarfilm
Danish design 1961 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Føroyar - Færøerne 1961 Instruktion DK/Dokumentarfilm
En by ved navn København 1960 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Den sidste vinter 1960 Manuskript DK/Spillefilm
Friluft 1959 Instruktion DK/Dokumentarfilm
6-dagesløbet 1958 Instruktion DK/Spillefilm
Johannes Larsen 1957 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ellehammer 1957 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Noget om Norden 1956 Klip DK/Dokumentarfilm
Mit livs eventyr 1955 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kalkmalerier 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Inge blir voksen 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Johannes Jørgensen flytter ind i æresboligen 1954 Foto DK/Dokumentarfilm
Et slot i et slot 1954 Foto DK/Dokumentarfilm
Skyldig - ikke skyldig? 1953 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Spædbarnet 1953 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Lyset i natten 1953 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Slum 1952 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Den strømlinede gris 1951 Instruktion DK/Dokumentarfilm
J.F. Willumsen 1951 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Spiste horisonter 1950 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Shakespeare og Kronborg 1950 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Paris på to måder 1950 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mikkel 1950 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Fiskeri på Grønland 1950 Klip DK/Dokumentarfilm
Opus I 1949 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Johannes Jørgensen 1949 Foto DK/Dokumentarfilm
Saadan ligger landet 1949 Foto DK/Dokumentarfilm
Ådselgraveren 1949 Klip DK/Dokumentarfilm
Hejren 1948 Klip DK/Dokumentarfilm
De nåede færgen 1948 Foto DK/Kort fiktion
Danske kunstskatte til England 1948 Foto DK/Dokumentarfilm
Her er Banerne 1948 Foto DK/Dokumentarfilm
Zoologisk Have i København 1948 Klip DK/Dokumentarfilm
Ertholmene - det østligste Danmark 1948 Klip Dokumentariske optagelser
Kaalsommerfuglen 1948 Klip DK/Dokumentarfilm
Isen brydes 1947 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Goddag dyr 1947 Instruktion DK/Dokumentarfilm
På besøg hos kong Tingeling 1947 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Aarhus 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
Copenhagen Calling 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
Gården hedder Vikagardur 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
Brushane og Klyde 1947 Klip DK/Dokumentarfilm
1337 Mennesker 1946 Foto DK/Dokumentarfilm
Fremtidens borgere 1946 Foto DK/Dokumentarfilm
Historien om en mand 1944 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Richard Mortensens bevægelige maleri 1944 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Kærlighed paa Rulleskøjter 1943 Instruktion DK/Reklamefilm
Hjertetyven 1943 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
7 mill. HK - En film om Burmeister & Wain 1943 Foto DK/Dokumentarfilm
Hos Kofoed paa Amager 1943 Foto DK/Dokumentarfilm
Sunde børn 1943 Foto DK/Dokumentarfilm
Flugten 1942 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Gas under Jorden 1942 Foto DK/Dokumentarfilm
Hørren rykker frem 1942 Foto DK/Dokumentarfilm
Gammelt Metal - nye Varer 1942 Foto DK/Dokumentarfilm
Skoven 1942 Foto DK/Dokumentarfilm
Dansk Raajern 1942 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Ungdom i arbejde [lang stum udg.] 1941 Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 2008-03-05 Ultima Thule
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 2007-03-21 by ved navn København
Locarno, Festival internazionale del film 2003-08-06 Flugten
Kiel Festival Cinarchea 2000-04-26 Knud
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 2000-03-15 Mit livs eventyr
Filmverband Sachsen Dansk Festival 1999-11-25 Støj
Hamburg International Kurz Film Festival 1999-06-15 Støj
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.