enda

Randi Michelsen

(1903 – 1981)

Skuespillerinde. Født 20/2 1903, død 12/8 1981 - 78 år gammel.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hun har for det meste mindre og sjældent særlig flatterende roller, ofte som borgerdame af mere eller mindre bornert eller intrigant art. Alligevel kan det ikke skjules, at hun rummer reserver af intelligens og klogskab - f. eks. som Gunnar Laurings forstående hustru med en stor voksen børneflok i Johan Jacobsens "Far betaler" (1946). Også i "Den kloge mand" (1956) viser hun moden tolerance som den ufølsomme læge Jørn Jeppesens kone.


Noget damet og køligt reserveret er med til at skubbe hende lidt i baggrunden, men hun er en særdeles kompetent birolleskuespillerinde, også når hun fik lidt type-fremmede roller som den sex-hungrende direktørfrue i "Som du vil ha' mig" (1943), igen med Johan Jacobsen som instruktør. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Syg og munter 1974 Blind kunde Tv-film
Fru Geesches frihed 1973 Moderen Tv-film
Seks roller søger en forfatter 1973 Skuespillerinde Tv-film
Seks personer søger en forfatter 1973 Medvirkende Tv-film
Kommunisten 1971 Emmy Flindt Berg Tv-film
Frøken Rosita - Blomsternes sprog 1970 Gammeljomfruernes mor Tv-film
Et godt liv 1970 Kitty Tv-film
Tartuffe 1968 Medvirkende Tv-film
En nat i august 1967 Medvirkende DK/Kort fiktion
Boksning for een person 1966 Medvirkende Tv-film
Vend dig ikke om 1964 Medvirkende Tv-film
Judith 1962 Medvirkende Tv-film
Dr. Belhommes pensionat 1961 Marskalinden Tv-film
Pigen og pantelåneren 1960 Medvirkende Tv-film
Pas på malingen 1959 Medvirkende Tv-film
Pygmalion 1959 Medvirkende Tv-film
Helle for Helene 1959 Fru Tekla, Helenes mor DK/Spillefilm
Qivitoq 1956 Marius Mariboes kone DK/Spillefilm
Den kloge mand 1956 Kredslægens kone DK/Spillefilm
De 22 år 1956 Medvirkende Tv-film
Min datter Nelly 1955 Moster Jessie DK/Spillefilm
Ole Lukøje 1955 Medvirkende Tv-film
Vejrhanen 1952 Sigrid, Leos kone DK/Spillefilm
Mosekongen 1950 Abelone, Jesper Madsens kone DK/Spillefilm
Hvor er Far? 1948 Henriette Juehl DK/Spillefilm
Hr. Petit 1948 Naboens kone DK/Spillefilm
Far betaler 1946 Karin Berg, Martins kone DK/Spillefilm
Oktober-Roser 1946 Emil Birks hustru DK/Spillefilm
Man elsker kun een Gang 1945 Olga, Ishøjs Kone DK/Spillefilm
Skønhedens Ø 1944 Medvirkende DK/Reklamefilm
Otte Akkorder 1944 Emmy, børnehavelærerinde DK/Spillefilm
Det bødes der for 1944 Frida, en offentlig pige DK/Spillefilm
Biskoppen 1944 Fru Vognsen, enkepastorinde DK/Spillefilm
Mine kære Koner 1943 Irene, Georges anden kone DK/Spillefilm
Som du vil ha' mig - ! 1943 Magrethe, Mogensens Hustru DK/Spillefilm
En Pige uden Lige 1943 Marie Louise, Holms Kone DK/Spillefilm
Regnen holdt op 1942 Den Sortklædte Værtinde DK/Spillefilm
Søren Søndervold 1942 Fru Emma Knudsen, købmand DK/Spillefilm
Forellen 1942 Fru Harboe-Hansen DK/Spillefilm
Tyrannens Fald 1942 Frk. Bech, Kontorchef DK/Spillefilm
Tak fordi du kom, Nick - ! 1941 Fru Mendel DK/Spillefilm
Tag til Rønneby Kro 1941 Bankdirektørens kone DK/Spillefilm
Skilsmissens Børn 1939 Professorens tidligere elskerinde DK/Spillefilm
De bør forelske Dem 1935 Steffensons sekretær DK/Spillefilm
Vask Videnskab Velvære 1933 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Københavnere 1933 Rita, fabrikant Steens datter DK/Spillefilm
Under den gamle Fane 1932 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den store Dag 1930 Peter Andersens hustru som 25-årig DK/Spillefilm
Grænsefolket 1927 Karen, smedens datter DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.