enda

Rudolf Frederiksen

(1897 - 1970)

Filmfotograf. Født 4/12 1897 i Slagelse, død 7/5 1970.


Rudolf Frederiksen begyndte sin karriere som fotografassistent for Johan Ankerstjerne i 1919 og blev senere cheffotograf på ASA 1940-1964. Inden da rejste han i 1930’erne ud på ekspeditioner med den ungarske antropolog og læge Paul Fejos, blandt andet til Madagaskar, Komodo-øerne, Java og Seychellerne. Blandt kollegaer gik han under navnet Frederik.

Se også: Rudolf Frederiksen Samling

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Kampen om Næsbygaard 1964 Foto DK/Spillefilm
Sikke'n familie 1963 Foto DK/Spillefilm
Sømænd og svigermødre 1962 Foto DK/Spillefilm
Der brænder en ild 1962 Foto DK/Spillefilm
Rikki og mændene 1962 Foto DK/Spillefilm
Far til fire med fuld musik 1961 Foto DK/Spillefilm
Min kone fra Paris 1961 Foto DK/Spillefilm
Det skete på Møllegaarden 1960 Foto DK/Spillefilm
Sømand i knibe 1960 Foto DK/Spillefilm
De sjove år 1959 Foto DK/Spillefilm
Far til fire på Bornholm 1959 Foto DK/Spillefilm
Kærlighedens melodi 1959 Foto DK/Spillefilm
Vagabonderne på Bakkegaarden 1958 Foto DK/Spillefilm
Verdens rigeste pige 1958 Foto DK/Spillefilm
Far til fire og ulveungerne 1958 Foto DK/Spillefilm
Krudt og klunker 1958 Foto DK/Spillefilm
Far til fire og onkel Sofus 1957 Foto DK/Spillefilm
Bundfald 1957 Foto DK/Spillefilm
Taxa K 1640 efterlyses 1956 Foto DK/Spillefilm
Far til fire i byen 1956 Foto DK/Spillefilm
Flintesønnerne 1956 Foto DK/Spillefilm
Far til fire på landet 1955 Foto DK/Spillefilm
Min datter Nelly 1955 Foto DK/Spillefilm
En sømand går i land 1954 Foto DK/Spillefilm
Far til fire i sneen 1954 Foto DK/Spillefilm
Arvingen 1954 Foto DK/Spillefilm
Solstik 1953 Foto DK/Spillefilm
Far til fire 1953 Foto DK/Spillefilm
Farlig ungdom 1953 Foto DK/Spillefilm
Fløjtespilleren 1953 Foto DK/Spillefilm
Det store løb 1952 Foto DK/Spillefilm
Husmandstøsen 1952 Foto DK/Spillefilm
Vejrhanen 1952 Foto DK/Spillefilm
Fodboldpræsten 1951 Foto DK/Spillefilm
Det sande ansigt 1951 Foto DK/Spillefilm
Det gamle guld 1951 Foto DK/Spillefilm
Frihed forpligter 1951 Foto DK/Kort fiktion
Café Paradis 1950 Foto DK/Spillefilm
Den opvakte jomfru 1950 Foto DK/Spillefilm
En dag i radioen 1950 Foto DK/Dokumentarfilm
Vejen til søen 1950 Foto DK/Dokumentarfilm
Min kone er uskyldig 1950 Foto DK/Spillefilm
Mosekongen 1950 Foto DK/Spillefilm
Ploven 1949 Foto DK/Dokumentarfilm
Vi vil ha' et barn 1949 Foto DK/Spillefilm
Hr. Petit 1948 Foto DK/Spillefilm
Næste gang er det dig 1948 Foto DK/Dokumentarfilm
Værelse søges 1948 Foto DK/Dokumentarfilm
Støt står den danske sømand 1948 Foto DK/Spillefilm
Familien Swedenhielm 1947 Foto DK/Spillefilm
Lise kommer til Byen 1947 Foto DK/Spillefilm
Naar Katten er ude 1947 Foto DK/Spillefilm
Stjerneskud 1947 Foto DK/Spillefilm
Jag älskar dig, Karlsson! 1947 Foto U/Spillefilm
Mani 1947 Foto DK/Spillefilm
Hans store Aften 1946 Foto DK/Spillefilm
Saa mødes vi hos Tove 1946 Foto DK/Spillefilm
Jeg elsker en anden 1946 Foto DK/Spillefilm
De kloge og vi gale 1945 Foto DK/Spillefilm
Affæren Birte 1945 Foto DK/Spillefilm
Panik i Familien 1945 Foto DK/Spillefilm
Den usynlige Hær 1945 Foto DK/Spillefilm
Klingende toner 1945 Foto DK/Dokumentarfilm
De røde Enge 1945 Foto DK/Spillefilm
Mit liv er Musik 1944 Foto DK/Spillefilm
Frihed, Lighed og Louise 1944 Foto DK/Spillefilm
Elly Petersen 1944 Foto DK/Spillefilm
Dansk sport i smaaglimt 1944 Foto DK/Dokumentarfilm
Rejsefeber 1944 Foto DK/Kort fiktion
Teatertosset 1944 Foto DK/Spillefilm
Bedstemor gaar amok 1944 Foto DK/Spillefilm
Op med Humøret 1943 Foto DK/Spillefilm
Hans Onsdags-Veninde 1943 Foto DK/Spillefilm
Det brændende Spørgsmaal 1943 Foto DK/Spillefilm
Jeg mødte en Morder 1943 Foto DK/Spillefilm
Det ender med Bryllup 1943 Foto DK/Spillefilm
Moster fra Mols 1943 Foto DK/Spillefilm
En Pige uden Lige 1943 Foto DK/Spillefilm
Søren Søndervold 1942 Foto DK/Spillefilm
Afsporet 1942 Foto DK/Spillefilm
Tyrannens Fald 1942 Foto DK/Spillefilm
Lykken kommer 1942 Foto DK/Spillefilm
Frøken Vildkat 1942 Foto DK/Spillefilm
Frøken Kirkemus 1941 Foto DK/Spillefilm
Vi snakker Færdsel 1941 Foto DK/Dokumentarfilm
Tror du jeg er født i Gaar! 1941 Foto DK/Spillefilm
Far skal giftes 1941 Foto DK/Spillefilm
Tag til Rønneby Kro 1941 Foto DK/Spillefilm
En ganske almindelig Pige 1940 Foto DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.