enda

Sebastian Blenkov

(1972 - )

Filmfotograf. Født 16/6 1972 i Aarhus. Uddannet fra den Danske Filmskole i 1999.


Sebastian Blenkov har været fotograf på en lang række spillefilm og flere tv-serier. Heriblandt kan nævnes serierne 'Nikolaj og Julie' (2002) og 'Bankerot' (2014) samt spillefilmene 'Rene hjerter' (2006) og 'Undskyld jeg forstyrrer' (2014), som begge indbragte ham Robert-nomineringer. Han er cheffotograf på Lone Scherfigs 'Secrets from the Russian Tea Room' (2018).


Blenkov har siden 'De grønne slagtere' (2003), der også medførte en Robert-nominering, været fast fotograf for Anders Thomas Jensen. Samarbejdet er siden blevet udvidet med spillefilmene 'Adams æbler' (2005) og 'Mænd og høns' (2015).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
The Kindness of Strangers 2018 Cheffotograf DK/Spillefilm
Mænd og høns 2015 Cheffotograf DK/Spillefilm
The Riot Club 2014 Cheffotograf U/Spillefilm
Bankerot 2014 Fotograf Tv-serie
Player 2013 Fotograf DK/Spillefilm
Undskyld jeg forstyrrer 2012 Cheffotograf DK/Spillefilm
Cirkusliv i savsmuld 2011 Fotograf Tv-serie
Boy Meets Girl 2008 Foto DK/Kort fiktion
Dansen 2008 Foto DK/Spillefilm
Necrobusiness 2008 Foto U/Dokumentarfilm
De unge år 2007 Foto DK/Spillefilm
Pandasyndromet 2006 Foto DK/Kort fiktion
Rene hjerter 2006 Fotograf DK/Spillefilm
Sprængfarlig bombe 2006 Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Adams æbler 2005 Foto DK/Spillefilm
Anklaget 2005 Foto DK/Spillefilm
Kinamand 2005 Foto DK/Spillefilm
De grønne slagtere 2003 Foto DK/Spillefilm
Nikolaj og Julie 2002 Foto Tv-serie
De udvalgte 2001 Foto Tv-serie
Nøglebørn 1998 Foto DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.