enda

Sissel Dalsgaard Thomsen

Manuskriptforfatter. Født 10/12 1979. Uddannet fra den alternative filmskole Super16 i 2014.

Dalsgaard Thomsen skrev manuskript til kortfilmen 'Vokseværk' (2014), der var udtaget til Toronto Film Festival og vandt den nationale pris på Odense Film Festival, hvor den også fik en special mention i animationskategorien. Filmen var desuden nomineret til en Robert. Kortfilmen 'Venus' (2010) vandt animationskonkurrencen på Slamdance Film Festival.

Hun debuterede i det lange format med hybriddokumentaren 'The Return' (2018), der fik special mentions ved filmfestivalerne i Göteborg og Rotterdam og desuden var udtaget til bl.a. CPH:DOX. 'Breeder' (2020) er hendes første spillefilm som manuskriptforfatter.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Breeder 2020 Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
The Return 2018 Manuskript DK/Spillefilm
QEDA 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Mordene på Katarina 2015 Manuskript DK/Kort fiktion
Vokseværk 2014 Manuskript DK/Kort fiktion
Skyld 2014 Manuskript DK/Kort fiktion
Natasja Jensen 2014 Manuskript DK/Kort fiktion
Et dukkehjem 2013 Manuskript, Historie DK/Kort fiktion
A Hipstory 2012 Manuskript DK/Kort fiktion
Venus 2010 Manus DK/Kort fiktion
Kaktus 2008 Manus DK/Kort fiktion
Knus 2007 Manus DK/Kort fiktion
Gaven 2007 Manuskript DK/Kort fiktion
Regel nr. 1 2003 Scripter DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.