enda

Sofie Stougaard

(1966 – )

Skuespiller. Født 5/11 1966.

Optaget på Statens Teaterskole i 1986. Medstifter af den satiriske kvindecabaret-gruppe Emmas Dilemma.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Mellemblond og lille af statur ligner hun umiddelbart den legemliggjorte normaldansker. Men midt i almindeligheden er en undertone af noget skævt og anderledes - noget satire-sjovt eller sødt eller troldsk, som hun evner at dyrke helt ud i kamæleon-ekstremen, og som gør hende til en exceptionel forvandlingskunstner på lærredet.


Hun debuterede i en udpræget 'ung heltinde'-rolle i Lotte Svendsens filmskoleafgangsfilm "Harmony" (1993), hvor hun både viser enfoldig sødme og sin helt egen blåøjede hverdags-appeal. Hun har her hovedrollen som en spag ung enke i en dominerende families utrygge favn.


Efter ret korte tilsynekomster som frisørelev i "Roser og persille" (1993) og Ole Ernsts uægte godsejerdatter i "Sort høst" (1993) får hun en birolle i Svendsens og Anders Thomas Jensens novellefilm "Café Hector" (1996), hvor hun med stor præcision spiller en figur, der er Harmony-pigens totale modsætning: en bebrillet avanceret café-intellektuel med "kolde øjne". Og hun fortsætter på spektakulær vis forvandlingerne hos Svendsen i "Royal Blues" (1997), som hovedpersonens søster Sandra, en alkoholisk invalidepensionist, der er lige så velbevandret i det danske bistandssystem som enhver professionel socialrådgiver. Med drævende, lettere stammende misbruger-tonefald, fedtet hår og alt for stort tøj gør hun sin tragikomiske figur så ualmindelig troværdig, at hun virker hentet direkte ind fra gaden - hvilket nogle rent faktisk troede hun var, eftersom Stougaard endnu var et temmelig ukendt ansigt.


Endnu en total transformation kommer i hendes første spillefilmhovedrolle som fiskerkonen Sonja i Lotte Svendsens "Bornholms Stemme" (1999). Nu er håret bobbet og make-up'en lagt i sød, kitschet 1970'er stil, og rap ser hun ud, da hun skruer sig ned i blondeundertøj for at varme op under sin film-mand, Henrik Lykkegaard. Trods filmens understrøm af komik i bornholmsk dialekt og dens satire over figurens materialistiske småborgelighed forsvarer Stougaard smukt sin Sonja og giver hende både dybde og styrke. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Helved 2019 Jytte Fiktionsserie
Helved 1:6 2019 Jytte Fiktionsserie
Helved 2:6 2019 Jytte Fiktionsserie
Helved 3:6 2019 Jytte Fiktionsserie
Helved 4:6 2019 Jytte Fiktionsserie
Helved 5:6 2019 Jytte Fiktionsserie
Helved 6:6 2019 Jytte/Sofie Fiktionsserie
De Utrolige 2 2018 Medvirkende U/Spillefilm
Kærlighed og andre katastrofer 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Lillefinger - Hulen 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Myrens fly 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Huske-glemmeleg 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Klippesprækken 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Kongen 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Ødeskoven 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Sommertrolddom 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Tågen 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Stormfuld dag 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Undskyld 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Det uhyggelige 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Den skæve kasse 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Alene i verden 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - På glatis 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Det frosne dyr 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Hvid kold vinter 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Fødselsdagen 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Min bedste ven 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Lillebror 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Det gamle år 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Konkurrencen 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Lille sky 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Hjælp jeg falder 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Marmeladetyven 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Hindbærret 2015 Mor DK/Kort fiktion
Lillefinger - Påskeægget 2015 Mor DK/Kort fiktion
Skammekrogen 2014 Karen Interaktive projekter
Lillefinger (oversigt) 2014 Mor Tv-serie
Op med halen 2014 Farmor Rose Fiktionsserie
Op med halen - Første skoledag 2014 Farmor Rose Tv-serie
Op med halen - Verdensstjerner 2014 Farmor Rose Tv-serie
Op med halen - Kampvalg 2014 Farmor Rose Tv-serie
Op med halen - Australsk fodbold 2014 Farmor Rose Tv-serie
Op med halen - Bushkager 2014 Farmor Rose Tv-serie
Op med halen - Talentshowet 2014 Farmor Rose Tv-serie
Det grå guld 2013 Medvirkende DK/Spillefilm
Happy feet 2 2011 Carmen U/Spillefilm
Broen 1 2011 Kirsten Tv-serie
Før solen går ned 2010 Annas mor DK/Kort fiktion
Huset overfor 2009 Viktors mor DK/Kort fiktion
Carsten & Gittes filmballade 2008 Stemme DK/Kort fiktion
Solia 2006 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Lotto 2006 Lone DK/Spillefilm
Far til fire - i stor stil! 2006 Madam von Grissenfeldt DK/Spillefilm
Klovn 2005 Sofie Tv-serie
Hannah Wolfe 2004 Hannah Wolfe DK/Spillefilm
De utrolige 2004 Helen Parr/Elastipigen U/Spillefilm
Vimmersvej 2003 Mor DK/Kort fiktion
Nikolaj og Julie 2002 Karina Tv-serie
Langt fra Las Vegas 2001 Kim, chef og senere kulturjournalist Tv-serie
Bornholms stemme 1999 Sonja DK/Spillefilm
Mifunes sidste sang 1999 Bagerdame DK/Spillefilm
Royal blues 1997 Sandra DK/Kort fiktion
Den hemmelige tunnel 1997 Kizze Tv-serie
Café Hector 1996 Sanne DK/Kort fiktion
Harmony 1995 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den nye familie 1994 Medvirkende Tv-film
Tango for tre 1994 Medvirkende Tv-serie
Roser og persille 1993 Alice DK/Spillefilm
Sort høst 1993 Juliane DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2016-11-04 Kærlighed og andre katastrofer
Sao Paulo Int. Film Festival 2016-10-20 Kærlighed og andre katastrofer
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.