enda

Sophia Olsson

(1972 - )

Fotograf. Født 19/4 1972 i Stockholm. Uddannet instruktør fra Filmhögskolan i Göteborg i 2002. I 2009 supplerede hun med en uddannelse som fotograf fra Den Danske Filmskole, men allerede tidligt blev hendes interesse for film vagt. Hendes far havde en ven, der var operatør i den lokale biograf, og besøgene i operatørrummet gav hende en verden at forsvinde ind i, som fascinerede hende. I gymnasietiden interesserede hun sig for fotografi, og da hun begyndte på Filmhögskolan, havde hun allerede fotograferet flere dokumentar- og kortfilm.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Charmøren 2018 Fotograf DK/Spillefilm
Hjertelandet 2018 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Vold - i kærlighedens navn 2017 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Sameblod 2016 Fotograf U/Spillefilm
Sparrows 2015 Cheffotograf DK/Spillefilm
Et hjem i verden 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Baby 2014 Cheffotograf DK/Kort fiktion
The Weight of Elephants 2013 Cheffotograf DK/Spillefilm
Volcano 2012 Fotograf U/Spillefilm
Dans for mig 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
The Ghost Of Piramida 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Beast 2011 Fotograf DK/Spillefilm
Det gode liv 2011 Fotograf, 2. unit DK/Dokumentarfilm
Pig country 2010 Foto DK/Dokumentarfilm
Min avatar og mig 2010 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Anna 2009 Foto DK/Kort fiktion
Book of Miri 2009 Foto DK/Dokumentarfilm
Småfugle 2008 Foto U/Kort fiktion
Lucky blue 2007 Foto U/Kort fiktion
Manden og mågen 2007 Fotograf DK/Kort fiktion
Goodbye Bluebird 2007 Belyser DK/Kort fiktion
AFR 2007 Fotograf DK/Spillefilm
Pigen som holdt op med at lyve 2004 Stills U/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.