enda

Søren Hauch-Fausbøll

Skuespiller. Født 27/7 1958.

Spillede allerede som barn teater og blev siden, i 1982, optaget på Statens Teaterskole.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


I Lotte Svendsens "Bornholms stemme" (1999) er han fiskeren Flemse, der mister sit arbejde og bliver taxa-chauffør - og det er i denne mindre, men væsentlige rolle, at Søren Hauch-Fausbøll springer ud som karakterskuespiller på film.


Han er den muntre fætter, der tilsyneladende kan slå alle bekymringer af marken med en spøg og et afbødende grin. Men samtidig selvmordskandidat bag masken i en præstation, der forener drenget charme med følsomhed. En kombination, der godt kan overraske i en fremtoning, som synes mere skabt til robuste klovneroller.


Efter et par småroller på film er det på tv, han sætter sig igennem som komiker og elsket Bamse-skuespiller i den levedygtige børneserie "Bamse og Kylling" (1981-91+99). Og han viser sin sans for crazy-komik i den snarrådige og opfindsomme improvisationsgruppe "Så hatten passer" (1991-92), "Hatten rundt" (1998-99) og som den platinblonde Putte i TV2's julekalender "Familien Andersens julehemmelighed" fra 1993 (med yndlingsudtryk som "ih altså shit" og "vildt strengt").


Også hans hovedrolle i kønsrollefarcen "Skat, det er din tur" (1997) satser på grovkomik, men her lægger feministiske pegefingre en dæmper på morskaben. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Sikke et cirkus 2017 Bamse og Chico DK/Spillefilm
En frygtelig kvinde 2017 Svend DK/Spillefilm
Nu er solen død 2015 Medvirkende DK/Kort fiktion
Spies og Glistrup 2013 Dialogkonsulent DK/Spillefilm
Over kanten 2012 Mandlig betjent DK/Spillefilm
Sammys store eventyr 2 2012 Maurice U/Spillefilm
Cirkus Summarum 2011 Chico Tv-serie
Bewilderbeast 2011 Medvirkende DK/Kort fiktion
Cirkusliv i savsmuld 2011 Chico Tv-serie
Thor - legenden fra Valhalla 2011 Trym U/Spillefilm
Kung Fu Panda 2 2011 Abe U/Spillefilm
Carmen & Colombo 2011 Rygeafvænningsterapeut Tv-serie
H*A*S*H 2009 Knudsen Tv-serie
Æblet & Ormen 2009 Tue Jordbær DK/Spillefilm
Carsten & Gittes filmballade 2008 Stemme DK/Kort fiktion
Kung Fu Panda 2008 Abe U/Spillefilm
Ekko 2007 Butiksbestyrer DK/Spillefilm
Desmonds æbletræ 2004 Stemme U/Kort fiktion
Når lysterne tændes 2001 Jens DK/Kort fiktion
Et rigtigt menneske 2001 Kjeldsen DK/Spillefilm
At klappe med een hånd 2001 Løge DK/Spillefilm
Bornholms stemme 1999 Flemse DK/Spillefilm
Superkatten Zorba 1998 Stemme U/Spillefilm
Lysets hjerte 1998 Skolelærer DK/Spillefilm
Skat, det er din tur 1997 Adam Nymann DK/Spillefilm
Bamses julerejse 1996 Nissen Tv-serie
Snøvsen ta'r springet 1994 Arbejderen DK/Spillefilm
Riget 1994 Sygehjælper DK/Spillefilm
Andersens julehemmelighed 1993 Julemandsrådet (1), m.fl. Tv-serie
Den sidste færge 1993 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gøngehøvdingen 1992 Abel, gønge Tv-serie
Requiem 1991 Medvirkende DK/Kort fiktion
Høfeber 1991 Vagtmester DK/Spillefilm
Jydekompagniet 1988 Discipel af Boomerang-sekten DK/Spillefilm
Bamses billedbog 1983 Instruktion, Bamse Tv-serie
Døren går op 1982 Bamse Tv-serie
Sonja på Bornholm 1969 Søren, Julies fætter Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.