enda

Steen Svare

(1955 – )

Musiker, skuespiller.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Han debuterede som det digre, underordnede medlem af kunster-kollektivet i Helle Ryslinges satire "Sirup" (1990) - sød og konfliktsky.


Imponerende af højde (198 cm.!) og drøjde viser han en god, varm filmudstråling, som straks efter skaffede ham hovedrollen som pølsemanden Kaj, der drager til Polen med kammeraterne i Lone Scherfigs bittersøde debutkomedie "Kajs fødselsdag" (1990). Gruppen støver damer op, men Kaj oplever den rigtige kærlighed, og Steen Svare har den rette troskyldighed til rollen, uden at vise det helt store følelsesregister.


Sidenhen fik han mindre opgaver, f. eks. et lille komisk nummer som hjerneblæst gangster i "Casanova" (1990). Sidst ses han i en mimimal, men karakteristisk vindende rolle som kirkesanger og magelig sportsmand i Lone Scherfigs Dogme-komedie "Italiensk for begyndere" (2000). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Oskar & Josefine 2005 Svend Bøddel DK/Spillefilm
Klovn 2005 Bilforhandler Tv-serie
Nikolaj og Julie 2002 Bjarne Tv-serie
Jul i hjemmeværnet 2001 Knalle Tv-serie
Italiensk for begyndere 2000 Sportsmand og kirkesanger DK/Spillefilm
Hotellet 2000 Lånehaj Tv-serie
Riget II 1997 Mand i overall DK/Spillefilm
Min fynske barndom 1994 Kresten DK/Spillefilm
Hvordan vi fik vores naboer 1993 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det skaldede spøgelse 1992 Vejmand DK/Spillefilm
Møv og Funder 1991 Kriminalbetjent DK/Spillefilm
Høfeber 1991 En sigtet DK/Spillefilm
Casanova 1990 Fatman DK/Spillefilm
Kajs fødselsdag 1990 Kaj DK/Spillefilm
Sirup 1990 Jesper DK/Spillefilm
Over stregen 1987 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.