enda

Stig Thorsboe

(1948 – )

Manuskriptforfatter. Født 7/2 1948. Studier ved Københavns universitet. Manuskriptlinien på Den danske Filmskole 1980-1983. Teaterdramatiker og romanforfatter. Samarbejde med Erik Balling og Henning Bahs på Nordisk Film 1981-1985. Stiftede i 2014 sammen med manuskriptforfatter Hanna Lundblad produktionsselskabet Thorsboe & Lundblad.



Stig Thorsboe har sammen med sin bror Peter Thorsboe skrevet manus til tv-serien ”Antonsen” (1984), samt skabt og skrevet tv-serierne ”Station 13” (1985), ”Blændet” (1988) og ”Landsbyen” (1990). Han var hovedforfatter og medproducent på tv-serien ”TAXA”, skrev manus til tv-serien ”Rejseholdet” og har sammen med sin hustru Hanna Lundblad skabt og skrevet de succesfulde tv-serier ”Krøniken” (2004-2007), ”Lykke” (2007-2011) og ”Badehotellet” (2012- ). På ”Badehotellet” er forfatterparret endvidere executive producere med ansvar for det kunstneriske indhold.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Badehotellet Sæson 6 2019 Instruktion
Badehotellet 4 2017 Manus og ide, Executive producer Tv-serie
Badehotellet 2 2015 Manus og ide, Executive producer Tv-serie
Badehotellet 3 2015 Manus og ide, Executive producer Tv-serie
Badehotellet 1 2013 Manus og ide, Executive producer Tv-serie
Lykke 2011 Manus og ide Tv-serie
Krøniken 2004 Manus og ide Tv-serie
Rejseholdet 2000 Manuskript Tv-serie
TAXA 1997 Hovedforfatter Tv-serie
Blændet 1992 Manus og ide Tv-serie
Landsbyen 1991 Manus og ide Tv-serie
Station 13 1988 Manus og ide Tv-serie
Anthonsen 1984 Manuskript Tv-serie
Kurt og Valde 1983 Manus og ide DK/Spillefilm
Kærlighedens forvandlingsbilleder 1973 Foto DK/Eksperimentalfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.