enda

Susanne Jagd

(1943 – )

Skuespiller. Født 28/9 1943.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

En af dansk films få rendyrkede starletter - blond og sexet og med et smil, der på éngang lover noget frækt og sjovt.

Det var oplagt, at 1970'ernes familie-erotiske Sengekantsfilm havde bud efter hende som laber larve. En garniture-rolle, hun altid spiller med glimt af humor og uden lummer vulgaritet. Hun gør sex til noget sødt.

Hun har en regulær birolle som heltindens veninde i "Jeg elsker blåt" (1968), men ellers fik hun ikke på film chancer for at vokse ud over det dekorative. På tv-teatret kunne hun omkring 1970 ses i "Bagagerummet" og "Pigerne", begge instrueret af Søren Melson. Hun medvirkede til sin glæde også som 'ulækker pige' (som hun sagde) i Ib Thorups filmskole-afgangsfilm "Udsigt til i morgen" (1971) og ønskede sig flere roller som 'grim', men de kom ikke. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Her i nærheden 2000 Kunde DK/Spillefilm
Sparekassen 1980 Medvirkende Tv-film
Strandvaskeren 1978 Ulla Tv-serie
Fængslende feriedage 1978 Amtsvandinspektørens veninde DK/Spillefilm
Blind makker 1976 Susannes nabo DK/Spillefilm
En by i provinsen 1976 Fru Hansen Tv-serie
Luder 1975 Medvirkende Tv-film
Aladdin eller Den forunderlige lampe 1975 1. bjergpige Tv-serie
Sønnen fra Vingården 1975 Ketty, servitrice DK/Spillefilm
Nøddebo Præstegård 1974 Bagerjomfru DK/Spillefilm
Pigerne 1973 Pige Tv-film
Romantik på sengekanten 1973 Kontordame hos Larsen DK/Spillefilm
Bagagerummet 1972 Pigen Tv-film
Sangteater. Teresa og andre piger 1972 Maria Tv-film
Motorvej på sengekanten 1972 Irmelin, kroværtens datter DK/Spillefilm
Rektor på sengekanten 1972 Jytte DK/Spillefilm
Tandlæge på sengekanten 1971 Lisbeth DK/Spillefilm
Udsigt til i morgen 1970 Medvirkende DK/Kort fiktion
Arseniktimen 1970 Medvirkende Tv-film
Tre slags kærlighed 1970 Hippie-pige DK/Spillefilm
Mazurka på sengekanten 1970 Maria, køkkenpige DK/Spillefilm
Tænk på et tal 1969 Pige i hvid kittel DK/Spillefilm
Der kom en soldat 1969 Nattens pige DK/Spillefilm
Helle for Lykke 1969 Pige i sengen DK/Spillefilm
Ta' lidt solskin 1969 Barneplejerske DK/Spillefilm
Det kære legetøj 1968 Pige på besøg DK/Spillefilm
Jeg elsker blåt 1968 Anni DK/Spillefilm
Min søsters børn vælter byen 1968 Eva DK/Spillefilm
Ankomst indtil videre 1967 Medvirkende Tv-film
Smukke-Arne og Rosa 1967 Medvirkende DK/Spillefilm
Far laver sovsen 1967 Medvirkende DK/Spillefilm
Vester-Vov-Vov 1927 eftersynkroniseret DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.