enda

Sven Lange

(1868 – 1930)

Manuskripforfatter, dramatiker, forfatter og teaterkritiker ved Politiken. Født 22/6 1868, død 6/1 1930. Far til forfatteren Per Lange (1901-1991).

Som en markant stemme indenfor dansk scenekunst og teaterkritik blev Sven Lange en af den tidlige stumfilms mest feterede manuskriptforfattere. Ifølge filmhistoriker Marguerite Engberg var han, sammen med Otto Rung, en af tidens bedst betalte filmforfattere.

Kilde: Engberg 1977: Dansk stumflm I-II

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Rytterstatuen 1919 Manus DK/Spillefilm
Den frelsende Film 1916 Manus DK/Spillefilm
Kærlighedslængsel 1916 Manus DK/Spillefilm
Naar Hjerterne kalder 1916 Manus DK/Spillefilm
Hendes Ungdomsforelskelse 1916 Manus DK/Spillefilm
Eventyrersken 1914 Manus DK/Spillefilm
Fædrenes Synd 1914 Manus DK/Spillefilm
Under Skæbnens Hjul 1914 Manus DK/Spillefilm
Bristet Lykke 1913 Manus DK/Spillefilm
Elskovs Magt 1913 Manus DK/Spillefilm
Et Menneskeliv 1910 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Elskovsleg 1910 Manus DK/Kort fiktion

Som Albert Varner

Titel År Funktion Category
Af Elskovs Naade 1914 Manus DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.