enda

Et Menneskeliv

Sven Lange, Danmark, 1910

13 min.DK/Kort fiktionMelodrama, DramaStumfilm

En dreng fra et fattigt hjem vokser op og får stor succes som videnskabsmand. Det altopslugende arbejde koster ham dog kærligheden, hvilket han senere, i alderdommen, bitterligt fortryder.
'Et menneskeliv' blev fundet i 4 små ruller fra en samling overdraget fra Lokalhistorisk Arkiv i Aalborg. De var på overdragelsespapirerne registreret som fire forskellige små film, men meget tyder på, at de hænger sammen. Der er ikke blevet fundet et program, der beskriver handlingen i filmen, så det er uklart, hvorvidt der mangler dele.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Et Menneskeliv
Dansk titel Et Menneskeliv
International titel A human life
Instruktør Sven Lange
Manuskript Sven Lange
Medvirkende Clara Wieth, Axel Strøm, Adam Poulsen, Emma Christensen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Regia Kunstfilms Co.
Tekniske data 300 meter
Comment Filmen blev fundet i 4 små ruller fra en samling overdraget fra Lokalhistorisk Arkiv i Aalborg. De var på overdragelsespapirerne registreret som 4 forskellige små film, men meget tyder på de hænger sammen.
Første ruller har fortekster, identifikationen af denne rullle er der derfor ikke tvivl om. De tre andre starter med følgende mellemtekster: Manddommen, Alderdommen og Døden. Disse mellemtekster underbygger den handling som filmens titel lægger op til.
Mellemtekster har samme layout, der står Regia Kunst-Film på første og sidste rulle og endeligt er Adam Poulsen fundet på flere af rullerne.
Der er ikke blevet fundet et program, der beskriver handlingen i filmen (hverken hos DFI, Det kongelige Bibliotek eller på Aalborg Stadsarkiv).
Mail og scannede dokumenter fra Aalborg Stadsarkiv findes i blå mappe"Modtagne film", Judiths kontor
Den engelske titel, der er registreret herinde, er frit oversat fra den danske (dvs. ikke dokumenteret)

Selskaber

Produktionsselskab Regia Kunstfilms Co.

Instruktion

Instruktion Sven Lange

Manus

Manus Sven Lange

Medvirkende

Medvirkende Clara Wieth
Medvirkende Axel Strøm
Medvirkende Adam Poulsen
Medvirkende Emma Christensen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.