enda

Sven Methling

(1918 – 2005)

Filminstruktør. Født 20/9 1918 (Sven Johan Methling), død 7/8 2005. Søn af skuespiller og instruktør Svend Methling (1891-1977).

Startede i filmbranchen som assistent på Palladium omkring 1940, kom siden til ASA og Gutenberghus og debuterede som spillefilminstruktør på Saga i 1952. Har instrueret mere end 40 spillefilm, hvoraf hovedparten er folkekomedier i 50'erne og 60'erne, bl.a. de fem Soldaterkammerater-film. I 70'erne og 80'erne blev det småt med opgaver for instruktøren Sven Methling, men i en alder af 73 år fik han i 1991 et stort comeback hos producent Regner Grasten med Krumme-serien (bestående af tre spillefilm og en julekalender).

Sven Methling har modtaget Bodilpriser for besættelsesdramaet "Der kom en dag" (1955) og den satiriske komedie "Vi er allesammen tossede" (1960).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Krummernes jul akt 1-6 1996 Instruktion
Krummernes jul 1996 Instruktion Tv-serie
Vildbassen 1994 Instruktion DK/Spillefilm
Krummerne 3 - Fars gode idé 1994 Instruktion DK/Spillefilm
Krummerne 2 - Stakkels Krumme 1992 Instruktion DK/Spillefilm
Krummerne 1991 Instruktion DK/Spillefilm
Sidste fyring 1991 Klip DK/Dokumentarfilm
Bananen - skræl den før din nabo! 1990 Klip, Producer DK/Spillefilm
Den røde tråd 1989 Klip, Producer DK/Spillefilm
Elvis Hansen - en samfundshjælper 1988 Producer DK/Spillefilm
Kampen om den røde ko 1987 Producer DK/Spillefilm
Walter og Carlo - op på fars hat 1985 Klip DK/Spillefilm
Kidnapning 1982 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Tre engle og fem løver 1982 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Charly og Steffen 1979 Klippesupervisor DK/Spillefilm
Brand-Børge rykker ud 1976 Manus DK/Spillefilm
Familien Gyldenkål sprænger banken 1976 Klip DK/Spillefilm
Familien med de 100 børn 1972 Instruktion, Klip DK/Spillefilm
Takt og tone i himmelsengen 1972 Instruktion, Manus, Klip DK/Spillefilm
Nøglen til Paradis 1970 Instruktion DK/Spillefilm
Aristocats 1970 Instruktør (dansk version - 1971) U/Spillefilm
Jeg elsker blåt 1968 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Smukke-Arne og Rosa 1967 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Gys og gæve tanter 1966 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Dyden går amok 1966 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Passer passer piger 1965 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Majorens oppasser 1964 Instruktion, Klip DK/Spillefilm
Når enden er go' 1964 Instruktion DK/Spillefilm
5 mand og Rosa 1964 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Pigen og pressefotografen 1963 Instruktion, Klip DK/Spillefilm
Et døgn uden løgn 1963 Instruktion, Klip DK/Spillefilm
Syd for Tana River 1963 Instruktion DK/Spillefilm
Mellem to verdener 1962 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Soldaterkammerater på sjov 1962 Instruktion, Manus, Klip DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på efterårsmanøvre 1961 Instruktion DK/Spillefilm
Mine tossede drenge 1961 Instruktion DK/Spillefilm
Sorte Shara 1961 Instruktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på vagt 1960 Instruktion DK/Spillefilm
Vi er allesammen tossede 1959 Instruktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater rykker ud 1959 Instruktion DK/Spillefilm
Ballade på Bullerborg 1959 Instruktion DK/Spillefilm
3 må man være 1959 Instruktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater 1958 Instruktion DK/Spillefilm
Ung kærlighed 1958 Produktion DK/Spillefilm
Englen i sort 1957 Instruktion DK/Spillefilm
Et hverdagseventyr 1956 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Der kom en dag 1955 Instruktion DK/Spillefilm
Jag dem... 1954 Manus DK/Dokumentarfilm
Kriminalsagen Tove Andersen 1953 Instruktion DK/Spillefilm
Daphne Instruktion, Fortæller DK/Reklamefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.