enda

Thomas Winding

(1936 – 2008)

Forfatter, instruktør, maler m.m. Født 4/10 1936, død 4/7 2008 - 71 år gammel. Barnebarn af skuespillerinden Agis Winding.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Ih! siger den lille bamse 2007 Speaker, Manus, Stills DK/Kort fiktion
Odins øje 2004 Fortæller, Manus DK/Kort fiktion
En kort en lang 2001 Hans Henrik DK/Spillefilm
Vølvens spådom 1996 Manus DK/Kort fiktion
Gotha - kult, kitsch og b-film 1996 Medvirkende Tv-serie
Farvel, jeg hedder Kurt 1995 Instruktion
Jungledyret 1993 Fortæller DK/Spillefilm
Prinsen og tjeneren 1984 Instruktion, Fortæller Tv-serie
Bamses billedbog 1983 Manuskript Tv-serie
Døren går op 1982 Manus Tv-serie
Genbrug 1979 Speaker DK/Dokumentarfilm
Strømer 1976 Manus DK/Spillefilm
Sam på banegården 1975 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Prins Piwi 1974 Manus, Fortæller DK/Spillefilm
Mor, jeg har patienter 1972 Instruktion, Manus, Lyd DK/Spillefilm
Revolutionen i vandkanten 1971 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Jeg skal ha' briller 1969 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Sonja på Bornholm 1969 Felix Møller, kasketsælger Tv-serie
Smil Emil 1969 Rasmus DK/Spillefilm
Hemmelig sommer 1968 Instruktion, Fortæller Tv-serie
Super Carla 1965 Instruktion, Fortæller, Produktion Tv-serie
De skal lære at leve 1948 Speaker DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.