enda

Thorbjørn Christoffersen

Autodidakt 3D animator og illustrator, født 1978. Thorbjørn Christoffersen mødte Kresten Vestbjerg Andersen på Animationsskolen i Viborg og blev ansat på A. Film i 2001. På A. Film har han arbejdet på adskillige reklamefilm, TV-serier og film som 'Den grimme ælling og mig' (2006) og 'Asterix og Vikingerne' (2006). Han fik sin debut som instruktør med 'Terkel i knibe' (2004) i samarbejde med Kresten Vestbjerg Andersen og Stefan Fjeldmark. På den film fungerede han desuden som set-builder, animator, art director og storyboarder. Han har senest stået for både instruktion, storyboards, stemmeinstruktion, klipning og godkendelse af animationer og musik på 'Rejsen til Saturn'.

I 2009 forlod han A. Film og stiftede Einstein Film i samarbejde med sine medinstruktører Kresten Vestbjerg Andersen og Philip Einstein Lipski samt producer Trine Heidegaard.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Ternet ninja 2018 Instruktion DK/Spillefilm
Den utrolige historie om den kæmpestore pære 2017 Storyboard DK/Spillefilm
Ronal Barbaren 2011 Instruktion DK/Spillefilm
Sandheden om mænd 2010 Noller/Syrling (Zekaya) DK/Spillefilm
Olsen-banden på de bonede gulve 2010 Storyboard DK/Spillefilm
Rejsen til Saturn 2008 Instruktion DK/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Storyboard-supervisor DK/Spillefilm
Terkel i knibe 2004 Instruktør DK/Spillefilm
H.C. Andersens eventyr 2004 Storyboard-assistent Tv-serie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Best Feature Film 2012 Bilbao ANIMABASAURI-ANIMABASQUE International Animated Film Festival 2012 Ronal Barbaren
Camério 2012 Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 2012 Ronal Barbaren
Malmö Stads Barn och ungdosmfilmpris 2005 Malmö, BUFF 2005 Terkel i knibe
Robert, Bedste Lyd 2005 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2005 Terkel i knibe
Bedste Film 2005 Beijing China International Cartoon and Digital Arts Festival 2005 Terkel i knibe
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Kecskemét Animation Film Festival 2013-06-19 Ronal Barbaren
Göteborg International Film Festival 2013-01-25 Ronal Barbaren
Gijon International Film Festival 2012-11-16 Ronal Barbaren
Tallinn Black Nights Film Festival 2012-11-13 Ronal Barbaren
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 2012-09-23 Ronal Barbaren
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2012-06-04 Ronal Barbaren
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2012-05-27 Ronal Barbaren
ANIMABASAURI-ANIMABASQUE International Animated Film Festival 2012-05-25 Ronal Barbaren
Kristiansand International Children's Film Festival 2012-04-24 Ronal Barbaren
Beijing International Film Festival 2012-04-23 Ronal Barbaren
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2012-04-05 Ronal Barbaren
Utrecht Holland Animation Film Festival 2012-03-28 Ronal Barbaren
Lyon Cartoon Movie 2012-03-07 Ronal Barbaren
Berlin International Comedy Film Festival 2011-12-07 Ronal Barbaren
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2011-10-06 Ronal Barbaren
Brussels ANIMA Animation Film Festival 2010-02-12 Rejsen til Saturn
Seoul International Family Film Festival 2009-10-28 Rejsen til Saturn
Warsaw International Film Festival 2009-10-10 Rejsen til Saturn
Austin Fantastic Fest 2009-09-24 Rejsen til Saturn
Bergen Animation FestivalL BAF 2009-09-10 Rejsen til Saturn
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2009-06-08 Rejsen til Saturn
CPH PIX 2009-04-16 Rejsen til Saturn
Lyon Cartoon Movie 2009-03-04 Rejsen til Saturn
Madrid International Film Festival for children and youth 2008-11-17 Terkel i knibe
Sevilla Festival de Cine 2008-11-07 Terkel i knibe
Oporto, Fantasporto 2008-02-25 Terkel i knibe
DK FILM FEST : LA 2007-10-05 Terkel i knibe
New York Scandinavian House 2007-09-19 Terkel i knibe
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2006-09-23 Terkel i knibe
Seattle International Film Festival 2006-05-25 Terkel i knibe
Cartoons on the bay 2006-04-05 Terkel i knibe
Bologna Future Film Festival 2006-01-18 Terkel i knibe
Belfast Cinemagic 2005-11-17 Terkel i knibe
Beijing China International Cartoon and Digital Arts Festival 2005-09-28 Terkel i knibe
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 2005-09-25 Terkel i knibe
Helsinki Film Festival 2005-09-15 Terkel i knibe
Leipzig Art House Roadshow 2005-09-08 Terkel i knibe
Sarajevo Film Festival 2005-08-19 Terkel i knibe
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2005-06-06 Terkel i knibe
Istanbul TURSAK Childrens Film Festival 2005-04-22 Terkel i knibe
Lyon Cartoon Movie 2005-03-10 Terkel i knibe
Malmö, BUFF 2005-03-08 Terkel i knibe
Istanbul Festival of Independent Films 2005-02-18 Terkel i knibe
Mexico City Intl Contemp FF 2005-02-16 Terkel i knibe
Antwerpen European Youth FF of Flanders 2005-02-06 Terkel i knibe
Brussels ANIMA Animation Film Festival 2005-02-03 Terkel i knibe
Goa - Int. Film Festival of India 2004-11-29 Terkel i knibe
Tallinn Black Nights Film Festival 2004-11-27 Terkel i knibe
Stockholm International Film Festival 2004-11-18 Terkel i knibe
Cardiff International Film Festival 2004-11-10 Terkel i knibe
Fredrikstad Animation Festival 2004-11-05 Terkel i knibe
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 Terkel i knibe
Warsaw International Film Festival 2004-10-07 Terkel i knibe
Toronto Harbourfront Super Danish 2004-10-01 Terkel i knibe
Reykjavik Danish Wave 2004-10-01 Terkel i knibe
Vancouver International Film Festival 2004-09-28 Terkel i knibe
Frankfurt European Festival for Prod. and Visual Effects 2004-09-26 Terkel i knibe
Hamburg FilmFest GmbH 2004-09-23 Terkel i knibe
Seoul International Film Festival 2004-09-15 Terkel i knibe
BUSTER 2004-09-06 Terkel i knibe
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2004-08-20 Terkel i knibe
Cannes, Festival de 2004-05-12 Terkel i knibe
New York Tribeca Film Festival 2004-05-01 Terkel i knibe
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.