enda

Torben Anton Svendsen

(1904 – 1980)

Film-, scene- og tv-instruktør. Skuespilchef ved Det Kongelige Teater. Født 17/9 1904, død 18/6 1980 - 75 år gammel. Gift 1928 til hans død med skuespillerinden Karen Nellemose.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Anatol 1969 Instruktion Tv-film
Man skal ingenting forsværge 1968 Instruktion Tv-film
Københavnerliv 1968 Instruktion Tv-serie
I krydsild 1965 Instruktion Tv-film
Enhver 1964 Instruktion Tv-film
Den føjelige elsker 1963 Instruktion Tv-film
Indenfor murene 1963 Instruktion Tv-film
Nu vågne alle 1962 Instruktion Tv-film
Det evige spørgsmål 1962 Instruktion Tv-film
Den korte dag er lang nok 1962 Instruktion Tv-film
Brønden 1962 Instruktion Tv-film
Nu vågner alle... 1962 Instruktion Tv-film
Nytårsspil 1962 1962 Instruktion Tv-film
Narkose 1961 Instruktion Tv-film
Axel og Valborg 1961 Instruktion, Manus Tv-film
Søskende 1961 Instruktion Tv-film
Pigen og pantelåneren 1960 Instruktion Tv-film
Kærlighed 1960 Instruktion Tv-film
Jomfruburet 1959 Instruktion Tv-film
Havhesten 1958 Instruktion Tv-film
Jeg elsker dig 1957 Instruktion DK/Spillefilm
Situation 1956 Instruktion Tv-film
Historien om en soldat 1956 Instruktion Tv-film
På tro og love 1955 Instruktion DK/Spillefilm
Det er så yndigt at følges ad 1954 Instruktion DK/Spillefilm
Jan går til filmen 1954 Instruktion DK/Spillefilm
Sønnen 1953 Instruktion DK/Spillefilm
To minutter for sent 1952 Instruktion DK/Spillefilm
Far bliver syg 1951 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Harlekins tryllestav 1951 Instruktion Tv-film
Mød mig på Cassiopeia 1951 Instruktion DK/Spillefilm
Susanne 1950 Instruktion DK/Spillefilm
Pjerrot 1949 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Thorkild Roose 1949 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Berlingske Tidende 1749-1949 1949 Instruktion DK/Kort fiktion
Difterifilm 1949 Instruktion DK/Dokumentarfilm
De gamle 1947 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Tør De tage Ansvaret? 1947 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Health for Denmark 1947 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kommunalvalg 1946 1946 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Donor 47 1945 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Roser hver aften 1939 Rekvisitørassistent U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.