enda

Valdemar Skjerning

(1887 – 1970)

Skuespiller. Født 1/11 1887, død 19/8 1970 - 82 år gammel.

Debut i 1915. I 30 år fast knyttet til til Det ny Teater.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Som ekspert i brøsige, tilknappede myndighedspersoner, velanbragt bag kontorets store skrivebord, blev han i så høj grad typecasted, at det kommer som noget af en overraskelse, at han på teatret - ifølge Berlingske Tidendes Svend Kragh-Jacobsen - var sin tids bedste Mikkel Borgen i Kaj Munks meget opførte "Ordet".
Stiv og massiv og med en ofte overartikuleret replik gør han sjældent sine magtfulde mænd særlig interessante, hvad enten han er sabotagetruet direktør i "Den usynlige Hær" (1945), videnskabsmand i "My Name is Petersen" (47) eller skurkagtig sagfører i "Det store løb" (52).

Privat rummede han efter sigende megen lune. En velbevaret hemmelighed for biografgængerne. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Vildanden 1966 Medvirkende Tv-film
Heksejagt 1965 Medvirkende Tv-film
Paladsrevolutionen 1963 Medvirkende Tv-film
Dr. Belhommes pensionat 1961 Dubois Tv-film
Landsbylægen 1961 Præsten DK/Spillefilm
Apollon fra Bellac 1960 Hr. de Cracheton Tv-film
Ole Lukøje 1960 Medvirkende Tv-film
Helle for Helene 1959 Professor Piper DK/Spillefilm
Flintesønnerne 1956 Kresten Flint DK/Spillefilm
Kispus 1956 Overtjener ved mannequinopvisning DK/Spillefilm
Ole Lukøje 1955 Baron Tv-film
Karen, Maren og Mette 1954 Medvirkende DK/Spillefilm
Himlen er blå 1954 Medvirkende DK/Spillefilm
Vejrhanen 1952 Pastor Hjerming DK/Spillefilm
Det store løb 1952 Sagfører Hemme DK/Spillefilm
Rekrut 67 Petersen 1952 Direktør i stormagasin DK/Spillefilm
Berlingske Tidende 1749-1949 1949 Medvirkende DK/Kort fiktion
For frihed og ret 1949 En købmand DK/Spillefilm
Kampen mod uretten 1949 Medvirkende DK/Spillefilm
My Name is Petersen 1947 Professor Svend Holdrup DK/Spillefilm
Den usynlige Hær 1945 Politimester DK/Spillefilm
Mens Sagføreren sover 1945 Mr. Jorgensen DK/Spillefilm
Det kære København 1944 P. G. Ballemose, Højesteretssagf. DK/Spillefilm
Elly Petersen 1944 Medpassager DK/Spillefilm
Drama paa Slottet 1943 Assessor Brygmand DK/Spillefilm
Damen med de lyse Handsker 1942 Medvirkende DK/Spillefilm
Jens Langkniv 1940 Lensmanden DK/Spillefilm
Ungdom og Bøger 1939 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Kongen bød 1938 Medvirkende DK/Spillefilm
Snushanerne 1936 Tolder DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.