enda
Person

Wadt Thomsen

(1962 – )

Klipper, producer, instruktør. Født 18/4 1962. Uddannet fra Den Danske Filmskoles klipperlinje i 1993.

Wadt Thomsen har gennem årene klippet en række spille- og kortfilm samt tv-serier. Heriblandt kan nævnes spillefilmene ''Under overfladen'' (1998) og ''Min søsters børn i Ægypten'' (2004) samt tv-serierne ''Johanne i Troldeskoven'' (2006) og ''Shanes verden'' (2007).

Wadt Thomsen har ligeledes instrueret flere dokumentarfilm som eksempelvis ''Sort Sol - 422 dage i dybet'' (2004), om den danske rockgruppe Sort Sol. Siden har han bl.a. produceret tv-serierne ''Hvor fanden er Herning?'' (2009) og ''Pendlerkids'' (2012), samt spillefilmene ''Undercover'' (2016) og ''Rør ved mig'' (2022).
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Tag min hånd 2022 Producer DK/Spillefilm
Kolonien 2017 Producer, Manuskript Tv-serie
Panisk Påske 2015 Producer Tv-serie
Fra Sydhavn til West Coast 2013 Executive producer Tv-serie
Pendlerkids 2012 Producer, Manuskript Tv-serie
Hvor fanden er Herning? 2009 Producer, Manuskript, Fotograf, Klipper Tv-serie
Shanes verden 2007 Klip Tv-serie
Johanne i Troldeskoven 2006 Klip Tv-serie
Sort Sol - 422 dage i dybet 2004 Instruktion, Foto, Klip, Stills DK/Dokumentarfilm
Min søsters børn i Ægypten 2004 Klip DK/Spillefilm
Den serbiske dansker 2001 Klip Tv-film
Ude af rute 2000 Klip DK/Kort fiktion
Under overfladen 1998 Klip DK/Spillefilm
Lysets hjerte 1998 Klip DK/Spillefilm
Kom de bagfra 1996 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Kys en solsort 1995 Klip DK/Kort fiktion
Den sidste færge 1993 Klip DK/Kort fiktion
I hvilket vand 1985 Belysningsassistent DK/Kort fiktion

Som Henrik Wadt Thomsen

Titel År Funktion Kategori
Undercover 2016 Producer DK/Spillefilm
Gasbeholderen 1990 Klip DK/Eksperimentalfilm
Interior 1989 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Retfærdighedens rytter 1989 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
En verden til forskel 1989 Grip, Klippeassistent, Trailer DK/Spillefilm
En afgrund af frihed 1989 Grip DK/Spillefilm
Awkward passion 1988 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Et skud fra hjertet 1986 Lys DK/Spillefilm
Hvid Magt 1985 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm