enda

Wadt Thomsen

(1962 – )

Klipper, producer, instruktør. Født 18/4 1962. Uddannet fra Den Danske Filmskoles klipperlinje i 1993.

Wadt Thomsen har gennem årene klippet en række spille- og kortfilm samt tv-serier. Heriblandt kan nævnes spillefilmene 'Under overfladen' (1998) og 'Min søsters børn i Ægypten' (2004) samt tv-serierne 'Johanne i Troldeskoven' (2006) og 'Shanes verden' (2007).

Wadt Thomsen har ligeledes instrueret flere dokumentarfilm som eksempelvis 'Sort Sol - 422 dage i dybet' (2004), om den danske rockgruppe Sort Sol. Siden har han bl.a. produceret tv-serierne 'Hvor fanden er Herning?' (2009) og 'Pendlerkids' (2012), samt spillefilmene 'Undercover' (2016) og 'Rør ved mig' (2022).
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Tag min hånd 2021 Producer DK/Spillefilm
Kolonien 2017 Producer, Manuskript Tv-serie
Fra Sydhavn til West Coast 2013 Executive producer Tv-serie
Pendlerkids 2012 Producer, Manuskript Tv-serie
Hvor fanden er Herning? 2009 Producer, Manuskript, Fotograf, Klipper Tv-serie
Shanes verden 2007 Klip Tv-serie
Johanne i Troldeskoven 2006 Klip Tv-serie
Sort Sol - 422 dage i dybet 2004 Instruktion, Foto, Klip, Stills DK/Dokumentarfilm
Min søsters børn i Ægypten 2004 Klip DK/Spillefilm
Den serbiske dansker 2001 Klip Tv-film
Ude af rute 2000 Klip DK/Kort fiktion
Under overfladen 1998 Klip DK/Spillefilm
Lysets hjerte 1998 Klip DK/Spillefilm
Kom de bagfra 1996 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Kys en solsort 1995 Klip DK/Kort fiktion
Den sidste færge 1993 Klip DK/Kort fiktion
I hvilket vand 1985 Belysningsassistent DK/Kort fiktion

Som Henrik Wadt Thomsen

Titel År Funktion Category
Undercover 2016 Producer DK/Spillefilm
Gasbeholderen 1990 Klip DK/Eksperimentalfilm
Interior 1989 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Retfærdighedens rytter 1989 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
En verden til forskel 1989 Grip, Klippeassistent, Trailer DK/Spillefilm
En afgrund af frihed 1989 Grip DK/Spillefilm
Awkward passion 1988 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Et skud fra hjertet 1986 Lys DK/Spillefilm
Hvid Magt 1985 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.