enda

ASA Film Production

I 1990 overtog producent Henrik Møller-Sørensen selskabsnavnet ASA. Det hedengangne ASA blev dannet af John Olsen, Lau Lauritzen Jr. og Henning Karmark i 1936, og selskabet var indtil 60erne et af de fire toneangivende filmselskaber i Danmark.


Under Henrik Møller-Sørensens ledelse indledte ASA med en række populære spillefilm af eller med instruktør og skuespiller Erik Clausen. Komedien om en arbejdsløs mand, "De frigjorte" (1993), og den ambitiøse "Min fynske barndom" (1994), om komponisten Carl Nielsen, begge instrueret af Clausen, og familiekomedierne med Clausen som skuespiller "Den store badedag" (1991) og "En loppe kan også gø" (1996).


Med Far til fire-serien har ASA siden 2005 produceret nogle af de bedst sælgende film i perioden. Familiefilmen MGP Missionen (2013) om en pige med indvandrer baggrund, der trods modstand fra sin familie ender med at vinde børne-melodi grand-prix'et, har været udtaget til Berlin Filmfestivalens program for børnefilm, Generation Kplus og blev efterfølgende nomineret til en European Film Academy Young Audience Award 2014.


Læs om ASA Film Production og producent Henrik Møller-Sørensen på www.asafilm.dk.

Filmografi Priser
Titel År Funktion Category
Far til fire og vikingerne 2020 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Far til fire i solen 2018 Producent DK/Spillefilm
Far til fire på toppen 2017 Producent DK/Spillefilm
Far til fires vilde ferie 2015 Producent DK/Spillefilm
Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage 2014 Producent DK/Spillefilm
MGP Missionen 2013 Producent DK/Spillefilm
Far til fire - til søs 2012 Producent DK/Spillefilm
Far til fire - tilbage til naturen 2011 Producent DK/Spillefilm
Far til fire - på japansk 2010 Producent DK/Spillefilm
Storm 2009 Producent DK/Spillefilm
Far til fire - på hjemmebane 2008 Producent DK/Spillefilm
Far til fire - i stor stil! 2006 Producent DK/Spillefilm
Far til fire - gi'r aldrig op! 2005 Producent DK/Spillefilm
Inkasso 2004 Producent DK/Spillefilm
Ulvepigen Tinke 2002 Producent DK/Spillefilm
Ernst på togrejse 2001 Producent DK/Kort fiktion
Ernst og fodbolden 2000 Producent DK/Kort fiktion
Ernst i svømmehallen 2000 Producent DK/Kort fiktion
Ernst på skøjter 2000 Producent DK/Kort fiktion
Ernst i Tivoli 2000 Producent DK/Kort fiktion
Ernst og blikkenslageren 2000 Producent DK/Kort fiktion
Ernst i fjeldet 2000 Producent DK/Kort fiktion
Sidste nat 1999 Producent DK/Kort fiktion
Tilbage til byen 1999 Producent DK/Kort fiktion
Lysets hjerte 1998 Producent DK/Spillefilm
Surferne kommer 1998 Producent DK/Kort fiktion
Fede tider 1996 Producent DK/Kort fiktion
Hvileløse hjerte 1996 Producent DK/Kort fiktion
En loppe kan også gø 1996 Producent DK/Spillefilm
Underholdningschefen 1995 Producent DK/Kort fiktion
Min fynske barndom 1994 Producent DK/Spillefilm
Carlo & Ester 1994 Producent DK/Spillefilm
De frigjorte 1993 Producent DK/Spillefilm
Den store badedag 1991 Producent DK/Spillefilm

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
Publikumspris 2010 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2010 Storm
Børnejuryens 1. Pris 2003 TIFF Kids 2003 Ulvepigen Tinke
2nd Prize for Best Featurefilm 2002 Giffoni Film Festival 2002 Ulvepigen Tinke
Bedste Instruktør 1995 Shanghai International Film Festival 1995 Min fynske barndom
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.