enda

Eyeworks Fine & Mellow

Selskabet Fine & Mellow blev i 2002 grundlagt af instruktørerne Hella Joof og Jannik Johansen, sammen med producenten Thomas Gammeltoft og Nordisk Film Distribution. Samarbejdet resulterede i Jannik Johansens "Rembrandt" (2003) og thrilleren "Mørke" (2005), samt Hella Joofs populære komedier "Oh Happy Day" (2004), "Fidibus" (2006), tv-serien "Album" (2008) og ungdomsfilmen "Se min kjole" (2009).


Henrik Ruben Genz er en tredje instruktør, der har lavet flere film for Fine & Mellow: "Kinamand" (2005), "Frygtelig lykkelig" (2008) og "Undskyld jeg forstyrrer" (2012). Selskabet har endvidere stået bag TV3s tv-serie "Lulu og Leon" (2009) og flere novelle- og dokumentar film.


I 2011 skiftede selskabet navn til Eyeworks Fine & Mellow som del af et samarbejde med det internationale independent produktions- og distributionsselskab Eyeworks. Thomas Gammeltoft ejer den ene halvdel af selskabet, Eyworks den anden. Denne konstruktion har bl.a. produceret Per Flys prisbelønnede svenske spillefilm "Monica Z" (2013) om den svenske jazzsangerinde Monica Zetterlund.

Filmografi Priser
Titel År Funktion Category
Good People 2014 Produktionsselskab U/Spillefilm
Monica Z 2013 Produktionsselskab U/Spillefilm
First Movers 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.