enda
Selskab

A. Film Production

A. Film blev dannet i 1988 af animatorerne Stefan Fjeldmark (1964), Karsten Kiilerich (1955), Jørgen Lerdam (1958), Hans Perk (1961) og producenten Anders Mastrup, der havde arbejdet sammen på animationsfilmen "Valhalla" (1986). I 1995 udvidede selskabet ejerkredsen med Egmont og blev dermed en del af Nordisk Films organisation. I 2010 forlod de oprindelige grundlæggere Nordisk Film og Karsten Kiilerich, Jørgen Lerdam og Anders Mastrup fortsatte produktionen under navnet A. Film Production (i daglig tale kaldt A. Film).
Blandt A. Films mange produktioner er Killerichs Oscar-nominerede kortfilm "Når livet går sin vej" (1996), om børns forhold til døden, den klassisk animerede "Hjælp! Jeg er en fisk" (2000) og "Terkel i knibe" (2004), der blev den første fuldt computeranimerede spillefilm i Danmark. I 2006 stod selskabet sammen med det franske M6 bag den prestigefyldte "Asterix og Vikingerne" med et budget på 22 mio. euro.
Selskabet har vokset sig til at være blandt de førende animationsstudier i Europa og har specialiseret sig i både gammeldags tegnefilmteknik og computeranimation (cgi). A. Film løser opgaver for Warner Bros. Feature Animation, Don Bluth Studios, Fox Feature Animation, MTV Productions m.fl. På baggrund af Nordisk Films ''arvesølv'' har A. Film skabt de to animerede film: "Olsen-banden på de bonede gulve" (2010) og "Olsen-banden på dybt vand" (2013).
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Roselil og stentrolden 2023 Koproducent DK/Spillefilm
Ternet Ninja 2 2021 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Ida og Pjalte 2019 Koproducent U/Spillefilm
Ternet Ninja 2018 Producent DK/Spillefilm
Sig det'' løgn, Luis 2018 Koproducent U/Spillefilm
Den lille vampyr 2017 Producent U/Spillefilm
Den utrolige historie om den kæmpestore pære 2017 I samarbejde med DK/Spillefilm
Albert 2015 Koproducent DK/Spillefilm
Min lille hund Mester - Katteballade 2015 Koproducent DK/Kort fiktion
Tankebobler - Når man bliver gammel 2013 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Tankebobler - En lille film om venskab 2013 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Tankebobler - Drømmeland, et sted hvor alt kan ske 2013 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Olsen Banden på dybt vand 2013 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Tankebobler - Hvad er et liv for noget? 2013 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Historien om en snor 2013 Koproducent DK/Kort fiktion
Alfons Åberg 3 - Alfons med super-sækken 2013 Produktionsselskab Tv-serie
Hokus pokus Alfons Åberg 2013 I samarbejde med U/Spillefilm
Piggy 2012 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Alfons Åberg 2 - Nej! Sagde Alfons Åberg 2012 Produktionsselskab Tv-serie
Niko 2 - De flyvende brødre 2012 Produktionsselskab U/Spillefilm