Mennesker i et Hus

Om filmen

En kommunal film om 'forsørgelsesvæsenets' omfattende virksomhed. Tilskueren præsenteres for en udvalgt ejendoms beboere og giver os indblik i familiers og enkeltpersoners skæbner.

Social-Demokraten (3/7, 1943) præsenterer filmens handling som følger: "En forsømmelig Mor, der foregik sine egne Børn med et daarligt Eksempel, saa Børneværnet maatte gribe ind. En Gammel og en Syg, der fik henholdsvis en dejlig Aldersrentebolig og Ophold paa Københavns Plejehjem i Tilknytning til Nørre Hospital. Et Kig ind i de Gamles By, hvor man gik saa vidt at tage en Bisættelse med. En ung, drikfældig Fyr maatte ende paa Sundholm. Og det lignede absolut ikke Straf. Regelmæssig Mad, Renlighed og Arbejde i Stedet for et nedbrydende Liv. Man følger Familien, der ikke kan skrabe Huslejen sammen og sættes paa Gaden. Heldigvis kan de alle faa Tag over Hovedet. Meget aktuelt i Øjeblikket ser man en Mor, der er alene med to yndige Børn. En Tid frister de Skæbnen i den trange Gaard, men kommer saa paa Vuggestue og Fritidshjem. Det er bedre".

”Theodor Christensens film udmærker sig ved deres visuelle dynamik, deres fortællen med billeder, (…) og ved at bruge speak både poetisk, humoristisk og (…) stærkt polemisk. (…) Filmen åbner med at introducere titlens ’mennesker i et hus’, mennesker, som alle har deres at kæmpe med; fattigdom, arbejdsløshed, druk, løsagtighed, alderdom og sygdom. Men – som filmene skal til at berette – kan alle få håndfast hjælp, både i form af stok og gulerod, fra Københavns Forsørgelsesvæsen, som har fået lavet filmen” (Læs mere i En svækket stat forstærker sin propaganda).

Credits

Instruktør: Theodor Christensen
Manuskript: Theodor Christensen
Fotograf: Iver Hasselbalch
Speaker:  Asbjørn Andersen

Fakta

Kategori
Propagandafilm

Instruktør
Theodor Christensen

Udgivelsesår
1943

Produktionsselskab
Minerva Film

Rekvirent
Dansk Kulturfilm for Københavns Magistrats 3. afdeling

Varighed og format
43 min., s/h, tone