Golden Globes

Danske film og filmfolk har deltaget ved Golden Globes-uddelingen siden 1956. Få overblik over nomineringer og priser.

Golden Globe Awards er en årlig prisuddeling, der afholdes af Hollywood Foreign Press Association (HFPA) for at hylde vigtige film- og tv-produktioner og skuespillere. De første Golden Globe-priser blev uddelt i 1943, og siden da har prisuddelingen været en af de mest prestigefyldte i verden.

Golden Globe Awards uddeles i forskellige kategorier som bedste film, bedste tv-serie, bedste skuespiller og skuespillerinde. Der er også separate kategorier for komedier og musicals samt for forskellige genrer som drama, komedie og animation.

En jury bestående af medlemmer af Hollywood Foreign Press Association vælger vinderne af Golden Globe Awards. Medlemmerne af HFPA er journalister, der rapporterer om den amerikanske filmindustri til udenlandske publikationer.

Golden Globe Awards holdes hvert år i januar, og ceremonien er kendt for at være en af de mest glamourøse og glitteragtige af Hollywoods prisgallaer. Prisuddelingen har også en stærk indflydelse på vinderne af Oscars, der er den mest prestigefyldte filmprisuddeling i verden.

Listen herunder rummer både nomineringer og priser til danske film. 

Find mere information om uddelingerne på www.goldenglobes.com

Kontakt

Anders Budtz-Jørgensen
andersbj@dfi.dk