Annett Wolf

/STJERNETYDEREN

Vi hylder i oktober den danske tv-dokumentarist Annett Wolf, der står bag en perlerække af kunstnerportrætter af bl.a. Jerry Lewis, Alfred Hitchcock og Jacques Brel.
Annett Wolf

Hun har levet blandt vilde ulve, formel 1-racerkørere og sorte bandemedlemmer i Los Angeles. Hun stod for de første farveoptagelser vist på dansk fjernsyn, interviewede som den sidste Elvis Presley og har nærmest egenhændigt defineret ’making of’-dokumentargenren. Og ikke mindst har hun skabt en lang række intense og ofte afslørende kunstnerportrætter.

I hendes selskab lader stjernerne paraderne falde: Jacques Brel ser hende dybt i øjnene, Alfred Hitchcock flirter hæmningsløst gennem et helt interview. Og nyligt afdøde Jerry Lewis skræller sig selv på randen af træthedskollaps – alt sammen for rullende kamera.

Navnet er Annett Wolf.

I 2016 – året hun fyldte 80 år – præsenterede Cinematheque Française en retrospektiv kavalkade af hendes værker (lige i hælene på en Martin Scorsese-ditto), og den 21. oktober er der danmarkspremiere på en helt ny dokumentarfilm ikke af, men om Annett Wolf. Vi glæder os til at vise den og naturligvis introducere publikum for både Annett Wolf og manden bag Cinematheque Françaises retrospektiv og den nye film, Damien Bertrand.

Er den kunstneriske anerkendelse kommet sent, vil Annett Wolfs navn alligevel klinge velkendt for mange, der så fjernsyn i årene 1962-77. Wolf lavede dengang programmer for Danmarks Radio om jazzmusikere, skuespillere, digtere mm., men udfordrede så sig selv ved at blive selvstændig dokumentarist i Hollywood. Med frækhed, grundig research, kvindelig charme og en fænomenal sans for at afkode skuespillere og instruktører vandt hun tillid hos store og små i branchen.

Den franske kritiker Jacques Mandelbaum kalder hende i en rosende artikel i Le Monde for en téléaste, en tv-kunstner. Men med dette håndplukkede udvalg af film vil vi rykke vurderingen en tak opad. Kreativ, kræsen, visionær og vild: Annett Wolf er en kunstner, der fortjener bred og stor anerkendelse. Punktum.

På parkmuseerne.dk kan du læse mere om efterårets store fokus på portrætter gennem både talks og udstillinger.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
Christian Rantsén, filmformidler

Annett Wolf / danmarkspremiere med instruktørbesøg og reception

Annett Wolf / danmarkspremiere med instruktørbesøg og reception
Den 21. oktober introduktion ved filmens instruktør Damien Bertrand (f. 1977). Bertrand arbejdede som filmkritiker, før han blev filmdokumentarist. Har bl.a. instrueret filmene ’Jerzy Skolimowski: maler, poet, filmskaber’ (2003) om den polske nybølgeintsruktør, ’The Brain of Polish Jazz’ (2006) om avantgardepianisten og jazzkomponisten Andrzej Trzaskowski samt ’Paris Youth (2013). Fra 2007 og frem har han arbejdet intensivt med den anerkendte jazzsaxofonist Émile Parisien og dennes kvartet. Han har filmet adskillelige koncerter, lavet dokumentaren ’Moving Keys’ (2009) og skrevet liner notes til deres albums. I 2016 var han kurator på en stor retrospektiv for Annett Wolf afholdt af Cinemathèque Française og lavede samme år portrætfilmen stod han bag ’Annett Wolf: Frozen Moments of the XXth Century’, en profil af den danske filmskaber Annett Wolf. Han skriver stadig om film, og forbereder bl.a. større essays om instruktørerne Barbet Schroeder og Samuel Fuller, der vil blive offentliggjort i starten af 2018. Inden filmen byder Institut Français på et glas vin i Asta Bar. Billetpris: 90/65 kr. Reserverede billetter afhentes senest den 19. oktober.

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century
Instruktør: Damien Bertrand
Hvordan laver man et portræt af en, der selv har specialiseret sig i portrætter? Franske Damien Bertrand gør alt det rigtige i sin portrætfilm: Researcher ud i alle kroge, dropper klicheerne og nostalgien og vælger få, men skarpe filmeksempler ud. Og lader så den åbenhjertige kunstner komme til orde.

Annett Wolf fortæller om sine tidlige drømme, arbejdet hos Danmarks Radio, om det spirende jazzmiljø i 60’ernes København, som gav hende mulighed for at lave enestående optagelser. På det personlige plan fortæller hun og det at være på vej mod noget nyt, at tage chancer.

”Chancer er ikke noget man får, dem tager man,” som hun siger i en portrætartikel i Politiken i 1975.

Der vises klip fra mange af de store profilportrætter, ligesom Annett Wolf fortæller om milepælen på det personlige plan: Arbejdet for forsoning mellem bandemedlemmer i L.A. i 1988. Det blev en lektion i, at man skal kæmpe for det, man tror på – også selvom det har sin pris.

Mød en enestående kvinde, der selv efter at have rundet de 80 år er drevet nysgerrighed og lever efter overbevisningen om, at man aldrig skal at stoppe med at arbejde eller udfordre sig selv.
Medvirkende: Annett Wolf, Jacques Brel, Jerry Lewis, Dave Allen, Ingmar Bergman, Jack Lemmon, Ivan Malinovski, Telly Savalas, Charlie Rivel
Originaltitel: Instantanés du XXe siècle : Annett Wolf
Frankrig, 2017
DCP, 64 min.
Engelske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century
Hvordan laver man et portræt af en, der selv har specialiseret sig i portrætter? Franske Damien Bertrand gør alt det rigtige i sin portrætfilm: Researcher ud i alle kroge, dropper klicheerne og nostalgien og vælger få, men skarpe filmeksempler ud. Og lader så den åbenhjertige kunstner komme til orde. Annett Wolf fortæller om sine tidlige drømme, arbejdet hos Danmarks Radio, om det spirende jazzmiljø i 60’ernes København, som gav hende mulighed for at lave enestående optagelser. På det personlige plan fortæller hun og det at være på vej mod noget nyt, at tage chancer. ”Chancer er ikke noget man får, dem tager man,” som hun siger i en portrætartikel i Politiken i 1975. Der vises klip fra mange af de store profilportrætter, ligesom Annett Wolf fortæller om milepælen på det personlige plan: Arbejdet for forsoning mellem bandemedlemmer i L.A. i 1988. Det blev en lektion i, at man skal kæmpe for det, man tror på – også selvom det har sin pris. Mød en enestående kvinde, der selv efter at have rundet de 80 år er drevet nysgerrighed og lever efter overbevisningen om, at man aldrig skal at stoppe med at arbejde eller udfordre sig selv.
Medvirkende: Annett Wolf, Jacques Brel, Jerry Lewis, Dave Allen, Ingmar Bergman, Jack Lemmon, Ivan Malinovski, Telly Savalas, Charlie Rivel
Originaltitel: "Instantanés du XXe siècle : Annett Wolf"
Instruktør: Damien Bertrand
Frankrig, 2017
DCP, 64 min.
Engelske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

tirsdag 24.10.17, Kl. 19:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
søndag 19.11.17, Kl. 17:15
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

En hyldest til Annett Wolf / live-interview + surprisefilm

En hyldest til Annett Wolf / live-interview + surprisefilm
Cinemateket er stolte over at kunne stille direkte om til et studie i Halifax, Canada, til en times live-samtale med Annett Wolf om store øjeblikke, et begivenhedsrigt liv set i helikopterperspektiv og om den kulturelle og teknologiske udvikling fra 1962 til i dag. Samtalen ledes fra salen af Politiken-journalist Peter Thygesen. Som afrunding viser vi en særligt udvalgt surprise-film fra Annett Wolfs katalog på over 150 titler.

Annett Wolf live-interview

Annett Wolf live-interview
Instruktør:
Cinemateket er stolte over at kunne stille direkte om til et studie i Halifax, Canada, til en times live-samtale med Annett Wolf om store øjeblikke, et begivenhedsrigt liv set i helikopterperspektiv og om den kulturelle og teknologiske udvikling fra 1962 til i dag. Som afrunding viser vi en særligt udvalgt surprise-film fra hendes katalog på over 150 titler.
Medvirkende: Annett Wolf
60 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Surprisefilm af Annett Wolf

Surprisefilm af Annett Wolf
Instruktør: Annett Wolf
Vi præsenterer en særligt udvalgt surprise-film fra Wolfs katalog på over 150 titler.
ProRes File, 60 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Jacquel Brel-soirée / portrætfilm og middag

Jacquel Brel-soirée / portrætfilm og middag
Kom i stemning med en skål fransk skaldyrssuppe og et glas sval hvidvin i Restaurant SULT, inden vi i biografsalen viser Annett Wolfs portrætfilm 'Jacques Brel og hans verden' med kort introduktion. Middagen inkl. et glas hvidvin er en del af billetten (195 kr) og købes i Cinemateket. Det er ikke muligt at reservere, og fristen for køb er den 19. oktober. Bemærk, at portrættet 'Annett Wolf' vises tidligere samme aften - kl. 19.15 (billet hertil købes særskilt), og at filmen 'Jacques Brel og hans verden' også vises uden spisning den 22. oktober kl. 16.45; denne dag med introduktion ved den franske Wolf-ekspert Damien Bertrand.
5 Min.

Middag i Restaurant SULT

Middag i Restaurant SULT
Instruktør:
Kom i stemning med en skål fransk skaldyrssuppe og et glas sval hvidvin i Restaurant SULT, inden vi i biografsalen viser Annett Wolfs portrætfilm 'Jacques Brel og hans verden' med kort introduktion. Middagen inkl. et glas hvidvin er en del af billetten (195 kr.) og købes i Cinemateket. Det er ikke muligt at reservere, og fristen for køb er - af hensyn til køkkenet - den 19. oktober.
60 min.

Jacques Brel og hans verden

Jacques Brel og hans verden
Instruktør: Annett Wolf
’Jacques Brel og hans verden’ handler om den nærmest mytiske chanteur Jacques Brel – med dybe r’er, tigerøjne og smøg i flaben. En fascinerende personlighed, der sjældent er indfanget så levende og nærværende som i Annett Wolfs portræt.

Året er 1971. Annett Wolf har haft premiere på stykket ’Jacques Brel er i live, har det godt og bor i Paris’ på det Kongelige Teater, hvor hun var instruktør. Hun har i den forbindelse at få kontakt til Jacques Brel, men uden held.

Pludselig – måneder efter premieren – lander et telegram ved hendes dør.

”Mød mig i Knokke – stop – ja til interview – stop – aftal detaljer med Charley Marouani.” Underskrevet Jacques Brel.

Interviewet blev optaget i marts 1971 på en kro i byen Knokke i det belgiske Flandern. Kroen var Brels faste arbejdssted, hvor han på det tidspunkt skrev på et filmmanuskript. Det åbne bibliotek med pejs blev valgt som en passende setting, og samtalen foregik over espresso og Jacques Brels cigaretter.

Interviewet blev sendt på Danmarks Radio den 12. november 1971. Jacques Brel døde 9. oktober 1978.
Medvirkende: Jacques Brel, Annett Wolf
Danmark, 1971
ProRes File, 50 min.
Engelske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

tirsdag 24.10.17, Kl. 20:15
Køb
Tilføj til din kalender

Jacquel Brel og hans verden / med introduktion

Jacquel Brel og hans verden / med introduktion
Annett Wolfs ekstraordinære portræt af Jacques Brel introduceres af den franske filmkritiker og instruktør Damien Bertrand, som bl.a. instrueret filmene ’Jerzy Skolimowski: maler, poet, filmskaber’ (2003) om den polske nybølgeintsruktør, ’The Brain of Polish Jazz’ (2006) om avantgardepianisten og jazzkomponisten Andrzej Trzaskowski samt ’Paris Youth (2013). I 2016 var Bertrand kurator på en stor retrospektiv for Annett Wolf afholdt af Cinemathèque Française og lavede samme år portrætfilmen stod han bag ’Annett Wolf: Frozen Moments of the XXth Century’, en profil af den danske filmskaber Annett Wolf.

Jacques Brel og hans verden

Jacques Brel og hans verden
Instruktør: Annett Wolf
’Jacques Brel og hans verden’ handler om den nærmest mytiske chanteur Jacques Brel – med dybe r’er, tigerøjne og smøg i flaben. En fascinerende personlighed, der sjældent er indfanget så levende og nærværende som i Annett Wolfs portræt.

Året er 1971. Annett Wolf har haft premiere på stykket ’Jacques Brel er i live, har det godt og bor i Paris’ på det Kongelige Teater, hvor hun var instruktør. Hun har i den forbindelse at få kontakt til Jacques Brel, men uden held.

Pludselig – måneder efter premieren – lander et telegram ved hendes dør.

”Mød mig i Knokke – stop – ja til interview – stop – aftal detaljer med Charley Marouani.” Underskrevet Jacques Brel.

Interviewet blev optaget i marts 1971 på en kro i byen Knokke i det belgiske Flandern. Kroen var Brels faste arbejdssted, hvor han på det tidspunkt skrev på et filmmanuskript. Det åbne bibliotek med pejs blev valgt som en passende setting, og samtalen foregik over espresso og Jacques Brels cigaretter.

Interviewet blev sendt på Danmarks Radio den 12. november 1971. Jacques Brel døde 9. oktober 1978.
Medvirkende: Jacques Brel, Annett Wolf
Danmark, 1971
ProRes File, 50 min.
Engelske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Jerry Lewis-aften / foredrag og portræt

Jerry Lewis-aften / foredrag og portræt
’The Day The Clown Cried’ blev færdiglavet, men fik aldrig premiere. Den er mystikomgærdet som få film i historien – og Annett Wolf har som en af få mennesker set den. Den 26. oktober vil filmkritiker og forfatter Christian Monggaard sætte den i kontekst i forhold til Jerry Lewis’ liv og øvrige film.

Jerry Lewis og hans verden

Jerry Lewis og hans verden
Instruktør: Annett Wolf
”Klovnen følger mig som en skygge. Der er tidspunkter, hvor jeg virkelig gerne vil slippe ham.”

Sjældent har begrebet hudløst været mere passende at tage i brug, end når Annett Wolfs portræt af komikeren Jerry Lewis skal beskrives. “Det er som et øjeblik frosset i tiden,” siger Annett Wolf om sit interview fra 1972. ”Jeg mødte ham i Stockholm, hvor han havde været på benene i 19 timer. Det blev en helt speciel samtale.”

Jerry Lewis havde indvilliget i at tale om sin nyeste film, ’The Day The Clown Cried’, som blev hans første og eneste forsøg på at lave et alvorligt drama. Den skulle handle om en mand med klovnejob og nazi-sympatier, som fejlagtigt ender i Auschwitz under 2. verdenskrig. Han bliver vidne til rædslerne i lejren, hvor hans medmenneskelighed vækkes, og han begynder af egen vilje at optræde for de jødiske børn.

Da Annett Wolf mødte Jerry Lewis i Stockholm i 1972 under optagelserne til filmen, vejede han 20 kilo mindre end normalt og han arbejdede manisk med at forløse rollen som både instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller i sin egen film. Optagelserne fandt sted i en nedlagt militærlejr med et budget, der blev overskredet. Han selv måtte gøre filmen færdig for egne midler.

Dokumentarfilmen ’Jerry Lewis og hans verden’ fanger ham midt i processen og havde premiere på Danmarks Radio den 2. januar 1973. Rødøjet, kørt i sænk af filmen, der skulle etablere komikeren som andet og mere end komiker, virker Jerry Lewis nærmest synligt lettet over at kunne dele sin pinsel med nogen. En stjerne imploderer, og det er underligt nok ikke tåkrummende, men rørende at være vidne til. Jerry Lewis døde 20. august 2017.

Bemærk, at filmklipper Rolf Andersen og den franske dokumentarist Damien Bertrand kort introducerer filmen den 21. oktober, og at Christian Monggaard hylder Jerry Lewis med en længere introduktion den 28. oktober.
Medvirkende: Jerry Lewis, Annett Wolf
Danmark, 1972
ProRes File, 42 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

torsdag 26.10.17, Kl. 19:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Jerry Lewis og hans verden

Jerry Lewis og hans verden
”Klovnen følger mig som en skygge. Der er tidspunkter, hvor jeg virkelig gerne vil slippe ham.” Sjældent har begrebet hudløst været mere passende at tage i brug, end når Annett Wolfs portræt af komikeren Jerry Lewis skal beskrives. “Det er som et øjeblik frosset i tiden,” siger Annett Wolf om sit interview fra 1972. ”Jeg mødte ham i Stockholm, hvor han havde været på benene i 19 timer. Det blev en helt speciel samtale.” Jerry Lewis havde indvilliget i at tale om sin nyeste film, ’The Day The Clown Cried’, som blev hans første og eneste forsøg på at lave et alvorligt drama. Den skulle handle om en mand med klovnejob og nazi-sympatier, som fejlagtigt ender i Auschwitz under 2. verdenskrig. Han bliver vidne til rædslerne i lejren, hvor hans medmenneskelighed vækkes, og han begynder af egen vilje at optræde for de jødiske børn. Da Annett Wolf mødte Jerry Lewis i Stockholm i 1972 under optagelserne til filmen, vejede han 20 kilo mindre end normalt og han arbejdede manisk med at forløse rollen som både instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller i sin egen film. Optagelserne fandt sted i en nedlagt militærlejr med et budget, der blev overskredet. Han selv måtte gøre filmen færdig for egne midler. Dokumentarfilmen ’Jerry Lewis og hans verden’ fanger ham midt i processen og havde premiere på Danmarks Radio den 2. januar 1973. Rødøjet, kørt i sænk af filmen, der skulle etablere komikeren som andet og mere end komiker, virker Jerry Lewis nærmest synligt lettet over at kunne dele sin pinsel med nogen. En stjerne imploderer, og det er underligt nok ikke tåkrummende, men rørende at være vidne til. Jerry Lewis døde 20. august 2017. Bemærk, at filmklipper Rolf Andersen og den franske dokumentarist Damien Bertrand kort introducerer filmen den 21. oktober, og at Christian Monggaard hylder Jerry Lewis med en længere introduktion den 28. oktober.
Medvirkende: Jerry Lewis, Annett Wolf
Instruktør: Annett Wolf
Danmark, 1972
ProRes File, 42 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Boris Vian + Ivan Malinovski / to digterportrætter

Boris Vian + Ivan Malinovski / to digterportrætter
Palle Mikkelborgs melankolske trompet sætter stemningen i to korte film. I ’Boris Vian – Erik Mørk’ (29 min.) fortæller Erik Mørk om den franske surrealists liv og kunst, og ‘Ord er et mord uden M – Ivan Malinovski’ (35 min.) er en collage af Malinovskis intense strofer tilsat Dea Trier Mørch og Troels Triers visuelle collager. Mød filmenes klipper Rolf Andersen den 21. oktober.

Ord er et mord uden M - Ivan Malinovski

Ord er et mord uden M - Ivan Malinovski
Instruktør: Annett Wolf
‘Ord er et mord uden M – Ivan Malinovski’ er en collage af Malinovskis intense strofer tilsat Dea Trier Mørch og Troels Triers visuelle collager.

Den er en del af en trilogi, hvor danske kunstere skulle medvirke til at fortælle deres egen historie. Trilogien opmaffede tre, der er forblevet giganter i dansk kulturliv: Benny Andersen, Jens August Schade og Ivan Malinovski – tre vidt forskellige personligheder. Udsendelserne var produktionsmæssigt specielle, i den forstand at Wolf i sin stræben efter autenticitet havde et tæt samarbejde med de tre i klippefasen.
Medvirkende: Ivan Malinowski
Danmark, 1972
ProRes File, 35 min.
Dansk tale
Tilladt over 15 år

Boris Vian - Erik Mørk

Boris Vian - Erik Mørk
Instruktør: Annett Wolf
Annett Wolf opdagede Boris Vian i 1966, mens hun arbejdede i Frankrig på ’Marcel Marceau – en mimikers verden’. Hun faldt for Vians mørke og humoristiske værker, specielt hans roman ’Dagenes skum’ og den antimilitaristiske sang ’Desertøren’. Det blev vitalt for Annett Wolf at gøre det danske publikum opmærksomme på Vians intense, kaleidoskopiske univers.

’Boris Vian – Erik Mørk’ havde premiere på Danmarks Radio i januar 1969, og det sprænger alle rammer.
Den 30 minutter lange film er hverken dokumentar eller et profilportræt, men et visuelt essay, der kombinerer eksperimenterende fortælleformer, teater og sange. Det bliver understreget af Palle Mikkelborgs originale score og arrangementer af Vians sange. Erik Mørk – der mestrede flydende fransk – fremfører dem med panache og kolossal intensitet.

Annett Wolf interviewede senere Boris Vians enke, Ursula, og optog Serge Reggianis optræden med Vian-sange, der blev del af Wolfs ’Tid Til at Leve’ fra 1974 – en dokumentar om franske viser i tre dele.
Medvirkende: Erik Mørk
Danmark, 1969
ProRes File, 29 min.
Dansk tale
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

fredag 27.10.17, Kl. 21:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Jack Lemmon og hans verden + Crossfire

Jack Lemmon og hans verden + Crossfire
Mærk den fulde spændvidde af Annett Wolfs kunstneriske sensibilitet. Billy Wilder og Walter Matthau sætter i portrætfilmen 'Jack Lemmon og hans verden' (på engelsk ’A Twist of Lemmon’) ord på Jack Lemmons finurlige komisk-vemodige talent, og Wolf får også en seriøs Jack Lemmon til at sætte ord på komediekunstens finere nuancer. Derefter viser vi ’Crossfire’ (18 min.), som var et risikabelt forsøg på at få bandemedlemmer fra L.A.’s voldsomste ghetto til at udtrykke sig gennem teater – sågar en musical.

Jack Lemmon og hans verden

Jack Lemmon og hans verden
Instruktør: Annett Wolf
”Hallo, det er Jack Lemmon – træffer jeg Annett?” Annett Wolf troede hun hørte galt, men den var god nok – det var dén Jack Lemmon i røret. Forarbejdet havde båret frugt. Han ville gerne deltage i en portrætudsendelse, men han havde en betingelse.

Lemmon var træt af de amerikanske talkshows, hvor det altid handlede om at promovere den seneste film. Han ønskede at tale længe og indgående om de ting, som lå ham allermest på hjerte: Sin far, teatret, sin kone og sin gode ven Walter Matthau.

Annett Wolf og Jack Lemmon mødtes flere gange for at udforme programmet sammen, og selve interviewet fandt sted på hans kontor i Beverly Hills, hvor væggene var dækket af billeder, filmplakater og Oscar-statuetter. Han berettede i over to timer om sin far, om studierne på Havard, om at være selvlært barpianist, om at lave film, om sin hustru og sine børn. Men også om nogle af skuespillets undervurderede variabler: Timing og enkelhed. Som aftalt skete det uden afbrydelser.

Yderligere optagelser fandt sted hos 20th Century Fox, hvor Jack Lemmon var i gang med indspilningerne til filmen ’Alex and the Gypsy’, og Walter Matthau sætter i dokumentaren ord på Jack Lemmons finurlige komisk-vemodige talent. Vist på Danmarks Radio den 2. oktober 1976.
Medvirkende: Jack Lemmon, Annett Wolf
Danmark, 1976
ProRes File, 59 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Crossfire

Crossfire
Instruktør: Annett Wolf
’Crossfire’ (18 min.) er en enestående produktion i Annett Wolfs karriere – et sted mellem videoaktivisme, når det er mest akut og rørende, og formidling af et alvorligt samfundsproblem. Det var et risikabelt forsøg på at få bandemedlemmer fra L.A.’s voldsomste ghetto til at udtrykke sig gennem teater – sågar en musical!

I 1988 var over 10.000 mennesker blevet dræbt i voldelige sammenstød i mellem sorte ungdomsbander i Los Angeles. Bandemedlemmerne blev stadig yngre, ned til 11-12 år. Selv børn på den alder blev taget med våben som 9 mm Glock og AK-47. Det var kraftige våben, som kunne trænge igennem skudsikre veste. I 1988 rådede politiet over 3.500 betjente – kontra 135.000 bandemedlemmer.

Sammen med Harry Webber, som ejede et marketingbureau, gik Annett Wolf ind i et dristigt forsøg på at mægle mellem banderne. Tanken var at give dem noget bedre at tage sig til – og helt grundlæggende give dem håb om en anden og bedre fremtid. Midlet blev teater, og via rigtige auditions hvervede de egnede bandemedlemmer til de forskellige roller.

Man mærker, hvor meget der er på spil for både medvirkende og filmholdet. Og så indvarslede stykket – opført i North Hollywood med medvirkende fra gruppen Bounty Hunter Bloods – utroligt nok en holdbar våbenhvile med den stridende fraktion, Crips.

Bemærk, at filmkopien bærer tydeligt præg af optagelsernes undergrunds-karakter.
USA, 1988
ProRes File, 18 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

onsdag 25.10.17, Kl. 17:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
søndag 19.11.17, Kl. 19:15
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Alfred Hitchcock og hans verden, Surprisefilm af Annett Wolf

Alfred Hitchcock og hans verden, Surprisefilm af Annett Wolf
Alfred Hitchcock byder indenfor i sit legendariske kontor på Universal Studios til en snak om suspense og seksualitet: “Danske kvinder ligner skolelærerinder. Men når man først møder dem i en taxa, bryder helvede løs.” Ordene er den trinde englænders – der åbenlyst nyder Annett Wolfs selskab. Portrættet rummer også kommentarer fra skuespiller Bruce Dern. På aftenen supplerer vi visningen med en surprise-film fra Wolf-arkivet.

Alfred Hitchcock og hans verden

Alfred Hitchcock og hans verden
Instruktør: Annett Wolf
Da Annett Wolf mødte Alfred Hithcock i 1976, var han allerede et stykke filmhistorie. Selvom tiderne havde ændret sig og de store ”popcorn”-film trak mere hos det brede publikum i tiden, påvirkede det ikke Hitchcocks måde at lave sine film på. Interviewet var kommet i stand for at han kunne få lejlighed til at berette om sin seneste film, ’Family Plot’, der på dansk fik titlen ’Den enes død’.

Hitchcock, som altid klædt i et mørkt jakkesæt, bød Annett velkommen ved at fortælle om sin beundring for skandinaviske kvinder: ”De ligner skolelæreinder, men tag endelig ikke fejl. Bag den kølige facede oser de af sex.” Hitchcock forklarer i interviewet om forskellen mellem ’suspense’ og ’mystery’ – om vigtigheden af den perfekte timing for at bevare kontrollen over publikum.

Efter interviewet opstod udvekslede Hitchcock og Wolf hver jul breve. En pakke med dansk bacon den ene vej, et takkekort den anden. Alfred Hitchcock døde den 29. april 1980 og dermed sluttede den sjove tradition også. Programmet blev vist på Danmarks Radio den 20. december 1976.
Medvirkende: Alfred Hitchcock, Annett Wolf
Danmark, 1976
52 min.

Tilladt for alle

Surprisefilm af Annett Wolf

Surprisefilm af Annett Wolf
Instruktør: Annett Wolf
Vi præsenterer en særligt udvalgt surprise-film fra Wolfs katalog på over 150 titler.
ProRes File, 60 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

søndag 12.11.17, Kl. 19:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
oenskefilm_lille

Ønskefilm i Cinemateket

Ønsk en filmperle til visning på det store lærred - eller flere! Klassikere, kultfilm eller oversete mester-værker. Vi håndplukker regelmæssigt fra listen af forslag.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Trafficking - gæster, debat og film

24.10.2017Størstedelen af de prostituerede på Istedgade i København kommer fra Nigeria. I filmen ’Trafficker’ står en række kvinder frem og fortæller om deres liv som ofre for menneskehandel. To af disse kvi...

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century

24.10.2017Hvordan laver man et portræt af en, der selv har specialiseret sig i portrætter? Franske Damien Bertrand gør alt det rigtige i sin portrætfilm: Researcher ud i alle kroge, dropper klicheerne og nos...

A Film About Jimi Hendrix

24.10.2017Jimi Hendrix betragtes stadig som alle tiders største rockguitarist, og mesteren har naturligvis krav på en autoriseret biografi. Den kom allerede i 1973 i form af 'The Jimi Hendrix Story', der ind...

Psych-Out!: Lemora: A Child's Tale of the Supernatural + Let's Scare Jessica to Death

24.10.2017Der er både psykologisk dybde og post-hippie-paranoia i efterårsfarver for alle pengene i den melankolske og sært skræmmende 'Let's Scare Jessica to Death' (1971). Jessica er en ung, psykisk ustabi...

Jacquel Brel-soirée / portrætfilm og middag

24.10.2017Kom i stemning med en skål fransk skaldyrssuppe og et glas sval hvidvin i Restaurant SULT, inden vi i biografsalen viser Annett Wolfs portrætfilm 'Jacques Brel og hans verden' med kort introduktion...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412