Månedens film i november: Den røde skildpadde

/POETISK HYLDEST TIL LIVETS CYKLUS

Glem alt om november-sjap og få en visuel krammer på en paradisisk ø i det blå ocean med vores Månedens Film i november, den besnærende poetiske og dialogløse animationsfilm ’Den røde skildpadde’.
Månedens film i november: Den røde skildpadde

En skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. ’Den røde skildpadde’ er en besnærende poetisk animationsfilm, co-produceret af japanske Studio Ghibli, som står bag alle Hayao Miyazakis film, i samarbejde med den hollandske animationsinstruktør Michael Dudok de Wit, der gæster Cinemateket den 19. november.

Den Oscar-nominerede Robinson Crusoe-historie er en fuldstændig ordløs fortælling. Der er kælet for alt – lys, skygge, farver og musik – så den stille historie kan folde sig ud med en helt ualmindelig skønhed. Den strandede mand er desperat for at undslippe, men får øjnene op for den rigdom, naturen omkring ham har at byde på. Dudok de Wit blander stilsikkert og betagende europæiske tegnefilmtraditioner med japanske. Øens trange rammer – og totale isolation – giver sammen med de næsten anonyme karakterer filmen et præg af mytologi.

Så glem alt om november-sjap og få en visuel krammer på en paradisisk ø i det blå ocean – og medbring gerne større børn, der er mere end velkomne på rejsen. Den første visning er gratis for Cinematekets medlemmer, så længe lager haves. Billetter til denne visning skal hentes senest onsdag den 15. november. Vi præsenterer filmen i samarbejde med animationsfestivalen VOID, der vender tilbage i Cinemateket til januar. Tak til Den Hollandske Ambassade for støtte.

Lone N. Sardemann, programredaktør / Cinemateket

Den røde skildpadde

Den røde skildpadde
En skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfilm, der er co-produceret af japanske Studio Ghibli, som stod bag alle Hayao Miyazakis film, i samarbejde med den hollandske animationsinstruktør Michael Dudok de Wit. Den Oscar-nominerede Robinson Crusoe-historie er en fuldstændig ordløs fortælling. Der er kælet for alt – lys, skygge, farver og musik – så den stille historie folder sig ud med en helt ualmindelig skønhed. Den strandede mand er desperat for at undslippe, men får øjnene op for den rigdom, naturen omkring ham har at byde på. Dudok de Wit blander stilsikkert og betagende europæiske tegnefilmtraditioner med japanske. Øens trange rammer og totale isolation giver sammen med de næsten anonyme karakterer filmen et præg af mytologi.
Originaltitel: "La tortue rouge"
Instruktør: Michael Dudok de Wit
Frankrig, Belgien, Japan, 2016
DCP, 80 min.
Uden dialog
Tilladt over 7 år

Forestillinger:

fredag 17.11.17, Kl. 19:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
lørdag 18.11.17, Kl. 21:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
tirsdag 21.11.17, Kl. 21:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
onsdag 22.11.17, Kl. 19:15
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
torsdag 23.11.17, Kl. 16:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
fredag 24.11.17, Kl. 17:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
lørdag 25.11.17, Kl. 14:15
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
søndag 26.11.17, Kl. 16:45
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
tirsdag 28.11.17, Kl. 17:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Den røde skildpadde - med instruktørbesøg, kortfilm og Q&A

Den røde skildpadde - med instruktørbesøg, kortfilm og Q&A
’Den røde skildpadde’ er Michael Doduk de Wits hidtil eneste spillefilm, men han vandt en Oscar for den korte animationsfilm ’Father and Daughter’ i 2001, som vises i forbindelse med instruktørens besøg i Cinemateket den 19. november. Billetpris denne aften: 90/65 kr. – kun køb, ingen reservation.
60 Min.

Den røde skildpadde

Den røde skildpadde
Instruktør: Michael Dudok de Wit
En skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfilm, der er co-produceret af japanske Studio Ghibli, som stod bag alle Hayao Miyazakis film, i samarbejde med den hollandske animationsinstruktør Michael Dudok de Wit.

Den Oscar-nominerede Robinson Crusoe-historie er en fuldstændig ordløs fortælling. Der er kælet for alt – lys, skygge, farver og musik – så den stille historie folder sig ud med en helt ualmindelig skønhed. Den strandede mand er desperat for at undslippe, men får øjnene op for den rigdom, naturen omkring ham har at byde på. Dudok de Wit blander stilsikkert og betagende europæiske tegnefilmtraditioner med japanske. Øens trange rammer og totale isolation giver sammen med de næsten anonyme karakterer filmen et præg af mytologi.
Originaltitel: La tortue rouge
Frankrig, Belgien, Japan, 2016
DCP, 80 min.
Uden dialog
Tilladt over 7 år

Father and Daughter

Father and Daughter
Instruktør: Michael Dudok de Wit
’Father and Daughter’ er Michael Dudok de Wits Oscar-vindende korte animationsfilm fra 2000, der vises sammen med hans nye spillefilm, ’Den røde skildpadde’ fra 2016, der er Månedens Film i november.
Storbritannien, Belgien, Holland, 2000
DCP, 8 min.
Uden dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

søndag 19.11.17, Kl. 19:00
Køb
Tilføj til din kalender
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 5-7 år, oktober

22.10.2017Robotten Will-Bot er bange for alt! På hans planet sker der ingenting, men han patruljerer alligevel dag og nat. En dag lander der et rumskib, og ud kommer en kæmpe robot. Den ser ond og farlig ud...

'Valhalla' - med introduktion om nordisk mytologi ved Annette Lassen

22.10.2017Menneskebørnene Tjalfe og Røskva kommer ved et tilfælde med til Gudernes mægtige rige Valhalla. Her arbejder de som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væd...

Børnebiffen 3-5 år, oktober

22.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

Danish on a Sunday: 'Italian for Beginners'

22.10.2017Alt fungerer i denne dogmefilm #12: Manuskriptet er elegant, multiplottet fungerer og skuespillerpræstationerne er i top. Den unge præst ankommer til byen, og snart møder han nogle ømme beboere på...

Frida

22.10.2017Historien om den mexicanske maler Frida Kahlo. En syg og forkrøblet kvinde formår at hæve sig over sine dårligdomme og ikke bare vinde den mand, hun vil have, men også at skabe stor kunst. Hun leve...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412