Psych-Out! November - Roar!!!

/Dyrene går amok!

Oplev den ultimative dyrene-går-amok-film 'Roar' fra 1981, som nu endelig kan opleves på det store lærred i en original 35mm version – med introduktion af forfatter og animal attack-elsker Jacob Lillemose. Den 16. november kl. 21.30!
Psych-Out! November - Roar!!!

Grrrrr! Løverne er løs, og de er ude efter Hitchcock-stjernen Tippi Hedren og hendes familie i den ultimative dyrene-går-amok-film 'Roar' (1981), som nu endelig kan opleves på det store lærred – ovenikøbet i en original 35mm version udlånt af den hedengangne instruktør Noel Marshalls familie.

Ingen dyr kom noget til under indspilningen af denne kultklassiker. Men det gjorde over 70 medlemmer af filmholdet til gengæld! 'Roar', som på dansk fik den noget tandløse titel 'Dus med løverne', er blevet kaldt for den farligste film i historien – og så tog den over 11 år at færdiggøre! Hør hvorfor til denne måneds Psych-Out!-biffen, hvor vi slipper de vilde krabater løs med introduktion af forfatter og animal attack-elsker Jacob Lillemose. Tippi Hedren (som også blev angrebet i Hitchcocks 'Fuglene') og hendes datter (Tippi Hedrens virkelige datter, 80'er-stjernen Melanie Griffith) tager ud for at besøge hendes mand på hans ødegård. Han er ikke hjemme, men det er hans to elefanter og over hundrede løver, tigre, jaguarer og andre kattedyr – og de er både sultne og gnavne!

Tag lommepenge med og varm op til løjerne i Asta Bar inden filmen med jungletrommer på rejsegrammofonen.

Mads Mikkelsen / Station 16
Morten Tang / Cinemateket

Psych-Out!: Roar!!!

Psych-Out!: Roar!!!
Oplev den ultimative dyrene-går-amok-film 'Roar' fra 1981, som nu endelig kan opleves på det store lærred i restaureret version – med introduktion af forfatter og animal attack-elsker Jacob Lillemose. Den 16. november kl. 21.30!

Roar

Roar
Instruktør: Noel Marshall
Grrrrr! Løverne er løs, og de er ude efter Hitchcock-stjernen Tippi Hedren og hendes familie i den ultimative dyrene-går-amok-film. Ingen dyr kom noget til under indspilningen af kultklassikeren 'Roar' (1981). Men det gjorde over 70 medlemmer af filmholdet til gengæld! 'Roar', som på dansk fik den noget tandløse titel 'Dus med dyrene', er blevet kaldt for den farligste film i historien – og så tog den over 11 år at færdiggøre!

Tippi Hedren (som også blev angrebet i Hitchcocks 'Fuglene') og hendes datter (Tippi Hedrens virkelige datter, 80'er-stjernen Melanie Griffith) tager ud for at besøge hendes mand på hans ødegård. Han er ikke hjemme, men det er hans to elefanter og over hundrede løver, tigre, jaguarer og andre kattedyr – og de er både sultne og gnavne!
Medvirkende: Tippi Hedren, Noel Marshall, Melanie Griffith, John Marshall
USA, 1981
DCP, 102 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

torsdag 16.11.17, Kl. 21:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
oenskefilm_lille

Ønskefilm i Cinemateket

Ønsk en filmperle til visning på det store lærred - eller flere! Klassikere, kultfilm eller oversete mester-værker. Vi håndplukker regelmæssigt fra listen af forslag.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Trafficking - gæster, debat og film

24.10.2017Størstedelen af de prostituerede på Istedgade i København kommer fra Nigeria. I filmen ’Trafficker’ står en række kvinder frem og fortæller om deres liv som ofre for menneskehandel. To af disse kvi...

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century

24.10.2017Hvordan laver man et portræt af en, der selv har specialiseret sig i portrætter? Franske Damien Bertrand gør alt det rigtige i sin portrætfilm: Researcher ud i alle kroge, dropper klicheerne og nos...

A Film About Jimi Hendrix

24.10.2017Jimi Hendrix betragtes stadig som alle tiders største rockguitarist, og mesteren har naturligvis krav på en autoriseret biografi. Den kom allerede i 1973 i form af 'The Jimi Hendrix Story', der ind...

Psych-Out!: Lemora: A Child's Tale of the Supernatural + Let's Scare Jessica to Death

24.10.2017Der er både psykologisk dybde og post-hippie-paranoia i efterårsfarver for alle pengene i den melankolske og sært skræmmende 'Let's Scare Jessica to Death' (1971). Jessica er en ung, psykisk ustabi...

Jacquel Brel-soirée / portrætfilm og middag

24.10.2017Kom i stemning med en skål fransk skaldyrssuppe og et glas sval hvidvin i Restaurant SULT, inden vi i biografsalen viser Annett Wolfs portrætfilm 'Jacques Brel og hans verden' med kort introduktion...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412