Portugisiske filmaftener

/LETTERS FROM WAR + TREBLINKA

Kom til to filmaftener dedikeret til portugisisk film, den 14. oktober og 25. november, hvor vi sammen med Portugals Ambassade byder på sjældent sete filmperler med oplæg og efterfølgende reception.
Portugisiske filmaftener

Den 14. oktober og den 25. november byder Cinemateket i samarbejde med Portugals Ambassade på to nye portugisiske film med tilhørende særarrangementer.

’Letters From War’ handler om Antonio, en ung medicinsk officer, der bliver udsendt til Angola i 1971 til de sidste afgørende kampe mellem lokale frihedsstyrker og den portugisiske kolonimagt. De detaljemættede, realistiske sort/hvide optagelser af såvel krigshandlingerne som af dagliglivet i lejren bliver fulgt af voice over-oplæsninger af Antonios smukke breve til sin gravide kone hjemme i Lissabon. Brevene gengives med hans stemme, men oftest med hendes, hvilket formidler indtryk af stor samhørighed.

’Letters From War’, der var i konkurrence på Berlin Film Festival, er en fascinerende og filmæstetisk spændende film, som fornemt indskriver sig i den igangværende portugisiske artfilmbølge sammen med blandt andre Miguel Gomes og Pedro Costa. Filmen vises med introduktion af ambassaderåd Tiago Marques.

Den anden film, ’Treblinka’, er baseret på Chil Rajchmans erindringer, ’Treblinka: A Survivor’s Memory’, som skildrer dagliglivet og de systematiske henrettelser i den nazistiske dødslejr. Filmen er fortrinsvis optaget på et tog og følger en unavngiven, traumatiseret kvinde (den legendariske portugisiske skuespiller Isabel Ruth) på en transsibirisk rejse. På lydsiden hører man Rachmanns vidnesbyrd (indtalt af Kiril Kashlikov). Billederne er enkle og impressionistiske, og derved får Rajchmans ord så meget større virkning i dette bevægende og uafrystelige filmessay.

Tak til Portugals Ambassade for samarbejdet. Filmen introduceres af instruktøren. Reserverede billetter til de to arrangementer skal afhentes to dage forinden (henholdsvis 12. oktober og 23. november).

Jesper Andersen, programredaktør / Cinemateket

Portugisisk filmaften: Letters From War - med introduktion og reception

Portugisisk filmaften: Letters From War - med introduktion og reception
Filmen vises med introduktion af ambassaderåd Tiago Marques og reception i Asta Bar efter filmen. Reseverede billetter skal afhentes senest den 12. oktober.

Letters From War

Letters From War
Instruktør: Ivo Ferreira
Antonio er en ung medicinsk officer, udsendt til Angola i 1971 og til de sidste afgørende kampe mellem de lokale frihedsstyrker og den portugisiske kolonimagt. De detaljemættede, realistiske sort/hvide optagelser af såvel krigshandlingerne som af dagliglivet i lejren bliver fulgt af voice over-oplæsninger af Antonios smukke breve til sin gravide kone hjemme i Lissabon.

Brevene gengives med hans stemme men oftest med hendes, hvilket formidler indtryk af stor samhørighed. ’Letters From War’, der var i konkurrence på Berlin Film Festival, er en fascinerende og filmæstetisk utrolig spændende film, som fornemt indskriver sig i den igangværende portugisiske artfilmbølge sammen med blandt andre Miguel Gomes og Pedro Costa.
Medvirkende: Miguel Nunes, Margarida Vila-Nova, Ricardo Pereira
Originaltitel: Cartas da Guerra
Portugal, 2016
DCP, 105 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Portugisisk filmaften: Treblinka - med instruktørbesøg og reception

Portugisisk filmaften: Treblinka - med instruktørbesøg og reception
Introduktion ved instruktør Sergio Tréfaut. Reseverede billetter skal afhentes senest den 23. november.

Treblinka

Treblinka
Instruktør: Sérgio Tréfaut
Sérgio Tréfauts film er baseret på Chil Rajchmans erindringer: ’Treblinka: A Survivor’s Memory’, som skildrer dagliglivet og de systematiske henrettelser i den nazistiske dødslejr Treblinka. Filmen er optaget på et tog og følger en unavngiven, traumatiseret kvinde (den legendariske portugisiske skuespiller Isabel Ruth) på en transsibirisk rejse. På lydsiden hører man Rachmanns vidnesbyrd (indtalt af Kiril Kashlikov). Billederne er enkle og impressionistiske, og derved får Rajchmans ord så meget større virkning i dette smukke, bevægende og uafrystelige filmessay.
Medvirkende: Isabel Ruth, Kiril Kashlikov
Portugal, 2016
DCP, 61 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

lørdag 25.11.17, Kl. 19:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Trafficking - gæster, debat og film

24.10.2017Størstedelen af de prostituerede på Istedgade i København kommer fra Nigeria. I filmen ’Trafficker’ står en række kvinder frem og fortæller om deres liv som ofre for menneskehandel. To af disse kvi...

A Film About Jimi Hendrix

24.10.2017Jimi Hendrix betragtes stadig som alle tiders største rockguitarist, og mesteren har naturligvis krav på en autoriseret biografi. Den kom allerede i 1973 i form af 'The Jimi Hendrix Story', der ind...

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century

24.10.2017Hvordan laver man et portræt af en, der selv har specialiseret sig i portrætter? Franske Damien Bertrand gør alt det rigtige i sin portrætfilm: Researcher ud i alle kroge, dropper klicheerne og nos...

Psych-Out!: Lemora: A Child's Tale of the Supernatural + Let's Scare Jessica to Death

24.10.2017Der er både psykologisk dybde og post-hippie-paranoia i efterårsfarver for alle pengene i den melankolske og sært skræmmende 'Let's Scare Jessica to Death' (1971). Jessica er en ung, psykisk ustabi...

Jacquel Brel-soirée / portrætfilm og middag

24.10.2017Kom i stemning med en skål fransk skaldyrssuppe og et glas sval hvidvin i Restaurant SULT, inden vi i biografsalen viser Annett Wolfs portrætfilm 'Jacques Brel og hans verden' med kort introduktion...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412