Film, tapas & cocktails oktober

/THE PILLOW BOOK

En japansk kvinde er besat af tanken om at finde en mand, der er villig til at bruge hendes krop som papir. Lad dig beruse af Peter Greenaways æstetiske nydelse ’The Pillow Book’ den 26. oktober.
Film, tapas & cocktails oktober

Titlens ’Pudebog’ henviser til en klassisk japansk dagbog skrevet af en hofdame under kejserinde Teishi. Peter Greenaway har med 'The Pillow Book' skabt en hengiven hyldest til den klassiske bogs æstetik og erotiske referencer. Hans film beretter om pigen Nagiko, der af sin far til hver fødselsdag får malet et digt fra ’Pudebogen’ på sin pande. Da Nagiko bliver voksen, stopper faderen traditionen og arrangerer et ægteskab for hende.

Hun lever utilfredsstillet i ægteskabet og får som model i stedet afløb for sine fantasier, da hun lader sin krop overskrive med vidunderlige, kalligraferede digte. Hun leder efter en elsker, der både kan tilfredstille hende seksuelt, og som deler hendes beundring for poesi og kalligrafi. Den kinesiske stjerne Vivian Wu, der bl.a. har medvirket i den danske 'Kinamand', spiller Nagiko, og Ewan McGregor er hendes store, tragiske kærlighed.

Pris inkl. servering: 210 kr. Der kan ikke reserveres billetter – kun købes. Frist: 19. oktober. Købte billetter refunderes ikke herefter.

MENU:

DRINK: “Pillow talk” (vodka med mynte, citron og Sprite)
MENU: Kartoffel/wasabi-suppe, lakse-tataki med kinaradise, shiso og ponzo, sashimi på sesam, stegt tun og hønsedressing.
DESSERT: Puffet ris med jordnødder og chokolade.

Lone N. Sardemann, programredaktør / Cinemateket
Copenhagen Fashion Film

Film, tapas & cocktails: The Pillow Book

Film, tapas & cocktails: The Pillow Book
En japansk kvinde er besat af tanken om at finde en mand, der er villig til at bruge hendes krop som papir. Lad dig beruse af Peter Greenaways æstetiske nydelse ’The Pillow Book’ den 26. oktober.

The Pillow Book

The Pillow Book
Instruktør: Peter Greenaway
'The Pillow Book' er en hengiven hyldest til en speciel japansk æstetik og erotik. Filmen fortæller om pigen Nagiko, der af sin far til hver fødselsdag får malet et digt fra "Pudebogen" på sin pande. Da Nagiko bliver voksen, stopper faderen traditionen og arrangerer et ægteskab for hende. Hun lever utilfredsstillet og får i stedet afløb for sine fantasier som model, mens hun lader sin krop bedække af vidunderlige kalligraferede digte.
Medvirkende: Vivian Wu, Ewan McGregor, Yoshi Oida, Ken Ogata
Frankrig, Storbritannien, Holland, Luxemburg, 1996
35mm, 126 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

torsdag 26.10.17, Kl. 17:00
Køb
Tilføj til din kalender
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
oenskefilm_lille

Ønskefilm i Cinemateket

Ønsk en filmperle til visning på det store lærred - eller flere! Klassikere, kultfilm eller oversete mester-værker. Vi håndplukker regelmæssigt fra listen af forslag.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Trafficking - gæster, debat og film

24.10.2017Størstedelen af de prostituerede på Istedgade i København kommer fra Nigeria. I filmen ’Trafficker’ står en række kvinder frem og fortæller om deres liv som ofre for menneskehandel. To af disse kvi...

A Film About Jimi Hendrix

24.10.2017Jimi Hendrix betragtes stadig som alle tiders største rockguitarist, og mesteren har naturligvis krav på en autoriseret biografi. Den kom allerede i 1973 i form af 'The Jimi Hendrix Story', der ind...

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century

24.10.2017Hvordan laver man et portræt af en, der selv har specialiseret sig i portrætter? Franske Damien Bertrand gør alt det rigtige i sin portrætfilm: Researcher ud i alle kroge, dropper klicheerne og nos...

Psych-Out!: Lemora: A Child's Tale of the Supernatural + Let's Scare Jessica to Death

24.10.2017Der er både psykologisk dybde og post-hippie-paranoia i efterårsfarver for alle pengene i den melankolske og sært skræmmende 'Let's Scare Jessica to Death' (1971). Jessica er en ung, psykisk ustabi...

Jacquel Brel-soirée / portrætfilm og middag

24.10.2017Kom i stemning med en skål fransk skaldyrssuppe og et glas sval hvidvin i Restaurant SULT, inden vi i biografsalen viser Annett Wolfs portrætfilm 'Jacques Brel og hans verden' med kort introduktion...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412