Ozu noir - stumfilmkoncert med overset filmperle

/japansk gangsterfilm med levende musik

Oplev den 15. oktober et glemt pragtværk fra den japanske filmhistorie, Yasujiro Ozus ’That Night’s Wife’ - familiedrama, stilfuld noir-stumfilm og gangsterkrimi i ét. Med livemusik af Christian Rønn og Jakob Draminsky.
Ozu noir - stumfilmkoncert med overset filmperle

I februar spillede improvisatorerne Christian Rønn og Jakob Draminsky til Ozu-stumfilmen ’Dragnet Girl’, og det gjorde de så overbevisende, at vi har bedt dem komme tilbage.

Igen kan vi med støtte fra Japan Foundation (på 150-året for de diplomatiske relationer mellem Danmark og Japan) vise et glemt pragtværk fra den japanske filmhistorie, nemlig Yasujiro Ozus ’That Night’s Wife’, der på én gang er noir-stumfilm, gangsterkrimi og familiedrama. Billetpris: 90/65 kr. – kun køb, ingen reservation.

Filmen vises på en 35mm-kopi fløjet ind fra Japan med gavmild støtte fra Japan Foundation. Også varm tak til Den Japanske Ambassade og medkurator Dick Stegewerns.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket

That Night's Wife - med levende musik

That Night's Wife - med levende musik
Yasujiro Ozus oversete noir-stumfilm ’That Night’s Wife’ akkompagneres live i Cinemateket. Under navnet AudioFracker udforsker Christian Rønn og Jakob Draminsky et musikalsk rum mellem fastlåst lineær filmisk orden og åben klangbaseret audioimprovisation. AudioFracker har gennem 2017 arbejdet med tre af den japanske filminstruktør Yusujiro Ozus værker fra tiden, før talefilmene fik deres gennembrud i Japan. Under fællestitlen, ’AudioFracking: Ozu’, vil Rønn og Draminsky ved en række koncerter i løbet af 2017 benytte Ozus værker som visuelle partiturer og guidelines for deres fælles rejse ned i et klangligt 'nu' bestående af efterladte visuelle spor fra fortidens medielandskab.

That Night's Wife

That Night's Wife
Instruktør: Yasujiro Ozu
Et voldsomt røveri finder sted. Men det viser sig, at gerningsmanden Shuji ikke er hærdet yakuza, men derimod en familiefar presset til desperationens rand af bl.a. datterens sygdom. Familie-tematikkerne peger frem mod den modne Ozu, men stilen er nærmere 20’er-Hollywood: Stilfuld noir med elegant kameradynamik.
Medvirkende: Mitsuko Ichimura, Tokihiko Okada, Chishû Ryû, Tatsuo Saitô
Originaltitel: Sono Yo No Tsuma
Japan, 1930
35mm, 65 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Gates of Heaven & Werner Herzog Eats His Shoe - med en gratis gravøl

19.10.2017I slutningen af 1970'erne underviste Herzog en række aspirerende filminstruktører i USA, bl.a. en ung og ukendt Errol Morris. For at provokere eleven til at forfølge sine drømme lovede Herzog at sp...

Bjerget på månens bagside

19.10.2017’Bjerget på månens bagside’ handler om ligestillingen mellem mand og kvinde og udspiller sig i 1880'ernes Sverige. Hovedpersonen er en russisk matematiker ved navn Sonja Kovalevsky, som fik et prof...

Børnebiffen 3-5 år, oktober

20.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

Børnebiffen 4-6 år, oktober

20.10.2017Rådyr er sky. Ofte står de på marken og spiser, skjult i det høje korn. Det er højsommer og parringstid. Råbukken, hannen, har travlt med at afmærke sit territorium, og hunnerne holder øje med ham...

The Nightmare Before Christmas

20.10.2017Jack Skellington hersker over den uhyggelige Halloweenby, men opdager eksistensen af den idylliske Juleby, regeret af Santa Claus. Han kan lide stedet og beslutter sig for at kidnappe Santa Claus f...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412