Modekongen Holger Blom

/FILMARKIVET PRÆSENTERER: MØD MIG PÅ CASSIOPEIA + BOGRELEASE

Tag med til Cassiopeia og hør om Holger Bloms betydning som modekunstner, når Filmarkivet den 26. november kl. 14.00 præsenterer klassikeren ’Mød mig på Cassiopeia’ med introduktion og efterfølgende bogrelease.
Modekongen Holger Blom

Han skabte prinsesse Anne Maries bryllupskjole, klædte Liva Weel og Helle Virkner – og Bodil Kjer havde kontrakt på, at når hun betrådte teaterscenens skrå brædder, så var det i en kjole af modekongen Holger Blom (1905-65).

I filmens verden brillerede Blom i operettefilmen ’Mød mig på Cassiopeia’ fra 1951. Han syede kostumerne til Ellen Gottschalch og Lily Broberg, og det er selvfølgelig også hyllet i Bloms draperinger, at Bodil Kjer som musikkens muse, Polyhymnia, stiger ned på jorden for at hjælpe en fortvivlet komponist og finde ud af, hvordan hun ”virker på en mand”. Og det gør hun – særligt på Poul Reichhardt!

Tilsæt selv tonerne fra Kai Normann Andersens melodier, og den yndige lille muse er klar til at træde ’Den allersidste dans’ i en af dansk films klassiske scener. Filmen introduceres af forfatter Marianne Verge, hvis bog ’Modekongen Holger Blom’ lanceres på dagen.

Lars-Martin Sørensen / Filmarkivet

Mød mig på Cassiopeia - med introduktion

Mød mig på Cassiopeia - med introduktion
Tag med til Cassiopeia og hør om Holger Bloms betydning som modekunstner, når Filmarkivet den 26. november kl. 14.00 præsenterer klassikeren ’Mød mig på Cassiopeia’ med introduktion og efterfølgende bogrelease.

Mød mig på Cassiopeia

Mød mig på Cassiopeia
Instruktør: Torben Anton Svendsen
Amerikanske og tyske musicalfilm er forbilledet for 'Mød mig på Cassiopeia'. Den har lånt både fra Rita Hayworth-filmen 'Fra himlen til Broadway' (1947) og Reinhold Schünzels 'Amphitryon' (1937). Filmen er en slags ’backstagemusical’, der er opbygget omkring de mange (kærligheds)intriger ved opsætningen af en operette. Det blev en af dansk films største succeser. Komponisten Kai Normann Andersen var ligefrem sprudlende kreativ. Bodil Kjer som musikkens muse Polyhymnia har aldrig forekommet mere billedskøn, og hun er omgivet af et ensemble af formidabelt dansk scenetalent fra 1950'erne.
Medvirkende: Bodil Kjer, Lily Broberg, Hans Kurt, Poul Reichhardt
Danmark, 1951
35mm, 106 min.
Engelske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

søndag 26.11.17, Kl. 14:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 5-7 år, oktober

17.10.2017Robotten Will-Bot er bange for alt! På hans planet sker der ingenting, men han patruljerer alligevel dag og nat. En dag lander der et rumskib, og ud kommer en kæmpe robot. Den ser ond og farlig ud...

Børnebiffen 3-5 år, oktober

17.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

Coraline

17.10.2017Henry Selicks filmatisering af Neil Gaimans prisvindende fortælling byder på begavet og hæsblæsende underholdning. Pigen Coraline flytter med sine forældre ind i et mystisk gammelt hus. Forældrene...

Valhalla

17.10.2017Menneskebørnene Tjalfe og Røskva kommer ved et tilfælde med til Gudernes mægtige rige Valhalla. Her arbejder de som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væd...

Good Time - Månedens film

17.10.2017'Good Time' er den mest toptunede og flabet underholdende thriller i årevis. Med 80'er look som en gammel Sidney Lumet-film og en forrygende Robert Pattinson som den godhjertede, men knap så klartt...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412