Forældre og frygtelige kvinder

/Film og samtale med Christian Tafdrup

Oplev instruktør Christian Tafrup i samtale om’Forældre’ og få også et lille sneak peak på hans kommende film, ’En frygtelig kvinde’. Den 28. november kl. 16.45.
Forældre og frygtelige kvinder

”Efter at jeg selv og min bror flyttede hjemmefra, tænkte jeg tit på, hvordan der mon nu så ud hjemme hos mine forældre. De var jo altid store smil, når vi kom til middag, men de var stadig ikke bare far og mor. De havde også kriser, og der var et autoritetsfald i at se, at de også bare var sårbare mennesker.”

Sådan sagde instruktøren Christian Tafdrup i et interview med Soundvenue tidligere i år. Overvejelserne materialiserede sig i filmen ’Forældre’ om ægteparret Kjeld og Vibeke, hvis søn flytter hjemmefra. De beslutter sig for at flytte til noget mindre og opdager, at deres gamle lejlighed er til salg. Kjeld indretter lejligheden, som den så ud engang, og sammen genoplever de deres forelskede ungdomsdage. Men nostalgitrippet tager en forunderlig drejning.
Filmen blev en af årets bedste anmeldte danske film og blev bl.a. kaldt ”et udbrud fra dansk films realismefængsel ” og ”legesyg magi, der lover godt for fremtiden.”
Og mens vi tæller ned til Christian Tafdrups opus 2, har vi i samarbejde med New Danish Screen inviteret instruktøren til en snak. Christian introducerer ’Forældre’, og efter film og debat med publikum fortæller han om sin kommende film ’En frygtelig kvinde’.

Nikoline Riget / New Danish Screen
Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket

Forældre - med introduktion af Christian Tafdrup

Forældre - med introduktion af Christian Tafdrup
Oplev instruktør Christian Tafrup i samtale om’Forældre’ og få også et lille sneak peak på hans kommende film, ’En frygtelig kvinde’. Den 28. november kl. 16.45.

Forældre

Forældre
Instruktør: Christian Tafdrup
Da deres søn Esben flytter hjemmefra, beslutter Kjeld og Vibeke sig for at flytte til noget mindre. De opdager, at deres gamle lejlighed er til salg, og flytter tilbage for at starte på en frisk. Kjeld indretter lejligheden, som den så ud engang, og sammen genoplever de deres forelskede ungdomsdage. Men hvad der engang definerede dem, findes måske ikke længere, og en morgen tager begivenhederne en drejning, ingen af dem kunne forudse.
Medvirkende: Søren Malling, Bodil Jørgensen, Elliott Crosset Hove, Christian Tafdrup
Danmark, 2016
DCP, 86 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 11 år

Forestillinger:

tirsdag 28.11.17, Kl. 16:45
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 3-5 år, oktober

18.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

Børnebiffen 4-6 år, oktober

18.10.2017Rådyr er sky. Ofte står de på marken og spiser, skjult i det høje korn. Det er højsommer og parringstid. Råbukken, hannen, har travlt med at afmærke sit territorium, og hunnerne holder øje med ham...

Lyden af Valhalla: 'Valhalla' og efterfølgende foredrag v. lyddesigner Peter Albrechtsen

18.10.2017Menneskebørnene Tjalfe og Røskva kommer ved et tilfælde med til Gudernes mægtige rige Valhalla. Her arbejder de som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væd...

Gremlins

18.10.2017Billy får et pelsdyr i julegave – en uimodståeligt nuttet Mogwai. "Hold den væk fra vand og sollys, og husk aldrig at fodre den efter midnat," fortæller faren, som har købt dyret af en gammel kines...

Henning Larsen - Lyset og rummet

18.10.2017Dette er instruktør Jytte Rex’ nyligt efterklippede udgave af hendes eget portræt fra 2011 om en af Danmarks største arkitekter. Den 86-årige arkitekt Henning Larsen ser i filmen tilbage på sit liv...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412