Trafficking - film og debat

/FILM, EKSPERTER OG DEBAT

Den 24. oktober præsenterer Cinemateket i samarbejde med ngo’en HopeNow og festivalen CHPSX en debataften med fokus på trafficking, hvor vi viser Istedgade-dokumentaren ’Trafficker’.
Trafficking - film og debat

Den 24. oktober præsenterer Cinemateket i samarbejde med ngo’en HopeNow og festivalen CPHSX en debataften med fokus på trafficking.

Anja Dalhoff præsenterer sin Istedgade-dokumentar ’Trafficker’, hvor en række kvinder frem og fortæller om deres liv som ofre for menneskehandel. For første gang på film følger også historien om to kvinders forvandling fra offer til bagmand, nemlig Patience og Madame Rosie.

Bagefter er der besøg af Andy Desmond, tidligere Scotland Yard-kriminalbetjent, der har været banebrydende i sine forsøg på at ramme nigerianske trafficking-bagmænd og også fungeret som FN-konsulent. Han optræder som ekspert i filmen ’Trafficker’, men er også en forrygende fortæller live. Efter hans 45 minutters talk er der Q&A med publikum.

Desuden kommer menneskerettighedsadvokat Anne Brandt Christensen og fortæller om juridiske udfordringer i arbejdet med trafficking-ofre, og Michelle Mildwater fra HopeNow fortæller om nogle af de sociale, kulturelle og psykologiske mekanismer, som socialarbejdere på feltet er udfordret af.

Arrangementet foregår på engelsk, og der er frist for afhentning af reserverede billetter den 22. oktober.

Læs mere på hjemmesiderne www.cphsx.com og www.hopenow.dk

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
Aline Gomes / CPHSX
Michelle Mildwater og Nicol Savinetti / HopeNow

Trafficking - gæster, debat og film

Trafficking - gæster, debat og film
Glæd dig til debat med en hel række trafficking-eksperter. Anja Dalhoff er instruktør af Istedgade-dokumentaren ’Trafficker’. Andy Desmond, tidligere Scotland Yard-kriminalbetjent, har været banebrydende i sine forsøg på at ramme nigerianske trafficking-bagmænd og også fungeret som FN-konsulent. Desuden kommer menneskerettighedsadvokat Anne Brandt Christensen og fortæller om juridiske udfordringer i arbejdet med trafficking-ofre, og Michelle Mildwater fra HopeNow fortæller om nogle af de sociale, kulturelle og psykologiske mekanismer, som socialarbejdere på feltet er udfordret af. Arrangementet foregår på engelsk.

Trafficker

Trafficker
Instruktør: Anja Dalhoff
Størstedelen af de prostituerede på Istedgade i København kommer fra Nigeria. I filmen ’Trafficker’ står en række kvinder frem og fortæller om deres liv som ofre for menneskehandel. To af disse kvinder blev selv menneskehandlere, og for første gang i dokumentarfilm hører vi om denne forvandling fra offer til bagmand. Vi møder bl.a. kvinden Patience, som blev handlet fra Nigeria til Italien og derefter til Danmark. Efter Patience havde afbetalt sin gæld til bagmændene, begyndte hun selv at rekruttere kvinder fra Nigeria til et bordel i Jylland.

Madame Rosie blev også selv menneskehandler efter at have afbetalt sin gæld. Hendes drøm var at åbne en frisørsalon i Nigeria, men da det ikke lykkedes, opfordrede familien hende til at få piger transporteret til Europa. Det var let og fristende, da Rosie kendte hele systemet indefra. Efter at Rosies piger havde gennemgået voodoo-ritualerne hos den lokale heksedoktor, hvor de lovede at afbetale deres gæld, fik Rosie dem til Spanien og til Danmark.

Filmen ’Trafficker’ viser et kaleidoskopisk billede af menneskehandlens brutale konsekvenser for afrikanske unge kvinder, som på grund af fattigdom og sårbarhed fristes til at tage i mod bagmændenes fristende tilbud om job og muligheder i Europa.
Danmark, 2015
58 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

tirsdag 24.10.17, Kl. 16:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 5-7 år, oktober

19.10.2017Robotten Will-Bot er bange for alt! På hans planet sker der ingenting, men han patruljerer alligevel dag og nat. En dag lander der et rumskib, og ud kommer en kæmpe robot. Den ser ond og farlig ud...

Børnebiffen 3-5 år, oktober

19.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

Valhalla

19.10.2017Menneskebørnene Tjalfe og Røskva kommer ved et tilfælde med til Gudernes mægtige rige Valhalla. Her arbejder de som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væd...

Monster huset

19.10.2017Man skal ikke nærme sig Mr. Nebbercrackers hus – Nebbercracker er surheden selv, og han konfiskerer enhver genstand, som lander i hans have. Det ved drengene DJ og Buller alt om. Da de dagen før Ha...

Den franske løjtnants kvinde

19.10.2017'Den franske løjtnants kvinde' blev Meryl Streeps store gennembrud. Det er den Oscar-nominerede filmatisering af John Howles' bestseller-roman om den gådefulde Sarah Woodruff, der i 1900-tallets En...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412