Kommende spillefilm / upcoming releases

Første halvår 2017

I første halvdel af 2017 har foreløbigt ti danske spillefilm en fastlagt premieredato. Seks af dem er baseret på originale idéer, to er roman-filmatiseringer, og to er opfølgere til tidligere film. Blandt instruktørerne er der flere rutinerede navne med erfaring fra spillefilm og tv-serier samt en håndfuld med deres første eller anden spillefilm, men kun en kvindelig instruktør.

Yderligere 20 spillefilm ser ud til at få dansk premiere i biograferne eller på anden vis i løbet af året. Se oversigten over dem længere nede på siden.

Opdateret 22. december 2016 /

Dræberne fra Nibe / 12. januar

Rutinerede Ole Bornedal åbner 2017 med en komedie med stjerneholdet Ulrich Thomsen, Nicolas Bro, Mia Lyhne, Lene Maria Christensen.

De to jyske håndværkere og venner Ib og Edward er kørt sur i deres livløse ægteskaber, og leger med tanken om at leve det søde liv for de sorte penge, de har gemt. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet deres koner, og det bliver …

Ole Bornedal / Miso Film / danske undertekster


Underverden / 19. januar

Fenar Ahmad, der debuterede med "Ækte vare" i 2014, rykker nu ud med actiondramaet "Underverden" med Dar Salim som nattens hævner.

Zaid nyder tilværelsen som nyudnævnt speciallæge med dyr lejlighed og gravid kæreste. En aften får han besøg af sin lillebror Yasin, der igen desperat beder om penge, men Zaid afviser ham blankt i døren. Kort efter bliver Yasin fundet, gennembanket til døde, og Zaid overvældes af skyldfølelse og sorg. Sorgen afløses af vrede, og Zaid …

Fenar Ahmad / Profile Pictures


Alle for tre / 2. februar

Timo, Ralf og Nikolai får denne gang selskab af Sonja Richter i Rasmus Heide og Fridthjof Films komedie med den kendte flok småforbrydere.

Rasmus Bjerg, Mick Øgendahl og Jonatan Spang som de tre småforbrydere Timo, Ralf og Nikolai. Men ikke alt er, som det plejer … Da Ralf i sidste øjeblik forpurrer Timos ellers udmærket udførte solarie-og-kobberkogle-kup, og Arno uventet stempler ud, må brødrene ile til Italien for at få fingre i Arnos antikke veteranmotorcykel …

Rasmus Heide / Fridthjof Film / danske undertekster


Far til fire - på toppen / 9. februar

Far til fire med det nye cast, hvor Martin Brygmann er far og Thomas Bo Larsen er Onkel Anders, sætter denne gang kursen mod Norge.

Far lider forfærdeligt af højdeskræk. Og for at han ikke skal takke nej til et nyt arbejde på 27 etage, der ellers vil kunne redde familien fra at skulle flytte til en anden del af landet, beslutter familien sig for at tage til Norge og få kureret hans højdeskræk. Men snart viser det sig, at Fars højdeskræk ikke er det eneste de kæmper imod …

Martin Miehe-Renard / Far til fire 9 / Synstolkning

Billede fra filmen

Mesteren / 2. marts

Charlottes Sieling præsenterer sin anden spillefilm, et far-søn-drama fra det internationale kunstmiljø i København med Søren Malling og Jakob Oftebro i hovedrollerne.

To kunstnere – far og søn – har lige mødt hinanden for første gang. Faren er på toppen af sin karriere, sønnen er det næste store skud i kunstverdenen. Deres relation udvikler sig til en sindsoprivende eksistentiel og kunstnerisk duel, da faren ingen planer har om at være far, og sønnen ingen planer har om at lære sin far at kende.

Charlottes Sieling / Nimbus Film

Aminas breve / 9. marts

Esben Smed, der senest har gjort sig bemærket som Nicky i DR's "Bedrag" får sin første hovedrolle i Jacob Bitschs filmatisering af Jonas T. Bengtssons roman "Aminas breve".

Janus er netop blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling, og han har én klar mission. Han skal finde gymnasieveninden Amina – koste hvad det vil. Hun har ved hjælp af sine mange breve givet ham trøst og tro på fremtiden, mens han var indlagt. De livsvigtige breve stoppede pludseligt med at komme, og Janus er overbevist om, at der er sket noget alvorligt …

Jacob Bitsch / Toolbox Film

Billede fra filmen

DAN-DREAM / 30. marts

Casper Christensen og Frank Hvam slår sig løs sammen med bl.a. Magnus Millang, Mia Lyhne, Lars Hjortshøj og Niclas Vessel Kølpin i det, de beskriver som en folkekomedie om Janteloven.

I starten af 80'erne kaster den nørdede Fjelle og den driftige forretningsmand Thorkild sig ud i et eventyr med ønsket om at skabe Danmarks første el-bil og revolutionere bilbranchen. Projektet viser sig at være langt fra lige til, men Thorkild er ikke en mand, der lader sig stoppe af den danske Jante-lov – tvært imod …

Jesper Rofelt / Nutmeg Film 

Billede fra filmen

Du forsvinder / 20. april

Peter Schønau Fog og Zentropa står bag filmatiseringen af Christian Jungersens roman "Du forsvinder" med Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas.

Den respekterede og vellidte skoleleder Frederik bliver anholdt og sigtet for bedrageri i millionklassen. Men da det viser det sig, at Frederik i tre år har haft en hjernesvulst, der har ændret hans personlighed, må hans kone Mia – med hjælp fra advokaten Bernard – sætte alt ind på at få ham frikendt og redde sin familie …

Peter Schønau Fog / Zentropa / Synstolkning
Billede fra filmen

Tre ting / 18. maj

Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen har gjort stop i Danmark for at give den fuld skrue i dramatiker Jens Dahls instruktørdebut.

Mikael, en højtbegavet sprængstofekspert, har sammen med en gruppe serbiske kriminelle stjålet 60 millioner kroner. I sidste time prøver han at redde sit liv og skabe sig en fremtid ved at gå ind i et vidnebeskyttelsesprogram. Han skal opholde sig på et hotel, indtil retssagen starter, og beder om tre ting i bytte for sit vidneudsagn …

Jens Dahl / Profile Pictures

Billede fra filmen

Den bedste mand / 15. juni

Mikkel Serup har sat Mikkel Boe Følsgaard i hovedrollen som Jørgen "Gamle" Hansen og Lene Maria Christensen som hans kone i et drama om den legendariske danske boksers senes karriere.

"Den bedste mand" begynder i slutningen af 70'erne, hvor de fleste har dømt Jørgen "Gamle" Hansen færdig i boksning. Han er bange for at gå i ringen, hans krop er slidt, og banken truer med at tage huset fra ham og hans familie. Kun én holder sammen på det hele. Hans elskede Hanne – manager, ven og kone. Sammen kæmper de en ulige kamp …

Mikkel Serup / Nimbus Film

Spillefilm - øvrige film med forventet premiere i 2017 / Danish feature releases - rest of 2017

Premiere
Danish release
Titel
Title
Instruktør
Director
Producent
Production Company
Distributør
Danish Distributor
Støtteordning
Subsidy Type
(Commissioner,
Market Scheme, New Danish Screen)
TBA Kidnapning* Frederik M. Nørgaard
Regner Grasten Filmproduktion UIP Markedsordningen
TBA Qeda
Max Kestner
SF Studios
SF Studios  Konsulent
TBA Aldrig mere i morgen
Erik Clausen Clausen Film Nordisk Film  Markedsordningen
TBA Backstabbing for beginners
Per Fly
Creative Alliance
SF Studios
Konsulent
TBA Gud taler ud Henrik Ruben Genz  Toolbox Film TBA Konsulent
TBA Darling Birgitte Stærmose Zentropa Nordisk Film  Konsulent
TBA Jeg er William* Jonas Elmer  Meta Film SF Studios Konsulent
TBA Den utrolige historie om den kæmpestore pære* Philip Einstein Lipski/Jørgen Lerdam  Nordisk Film Nordisk Film  Konsulent
TBA Så længe jeg lever Ole Bornedal  Miso Film Nordisk Film  Markedsordningen
TBA Heartstone Gudmundur Gudmundsson SF Studios SF Studios Konsulent
TBA Robin  Antonio Tublén
Ping Pong Film TBA Konsulent
TBA At elske Pia  Daniel Joseph Borgman  Adomeit Film TBA Konsulent
TBA Fantasten  Christian Dyekjær  Fago Film TBA Konsulent
TBA Charmøren  Milad Alami  Good Company Films
TBA NDS
TBA Den skyldige Gustav Möller
Nordisk Film TBA  NDS
TBA En frygtelig kvinde Christian Tafdrup
Nordisk Film TBA NDS
TBA Vinterbrødre Hlynur Pálmason
Masterplan Pictures
TBA  NDS
TBA Forever 13 Annika Berg Adomeit Film TBA Konsulent
TBA Wolf and Sheep Shahrbanoo Sadat Adomeit Film TBA NDS
TBA Finale  Søren Juul Petersen
Frightgeist
TBA Konsulent

 

Koproduktioner med dansk biproducent / Minor co-productions

Kun koproduktioner med bekræftet dansk biografpremiere / Only co-productions with a confirmed Danish cinema release date.

Premiere
Danish
release
Titel
Title
Instruktør
Director
Koproducent
Co-producer
Hovedproducent
Main Producer
Distributør
Danish Distributor
09.03.2017 Godless  Ralitza Petrova  Snowglobe
Klas Film TBA 

Denne side opdateres løbende, og premieredatoerne og beskrivelserne kan være foreløbige, ligesom nogle af titlerne kan være arbejdstitler.

Oversigten inkluderer hovedsagelig film, der har fået produktions- eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Det tilstræbes, at alle film med biografpremiere er med, men ikke alle filmene i oversigten får nødvendigvis biografpremiere.

*Børne, familie- og ungdomsfilm / Films for family, children, youth

For oversigt over yderligere film, der er i produktion, se Oversigt over spillefilm i produktion (PDF til download)

Tilgængelighed for høre- og synshandicappede

Nogle film er tilgængelige for biograferne med danske undertekster, men det betyder ikke, at alle biografer viser filmen med undertekster. Kontakt din lokale biograf for yderligere oplysninger.

Til nogle film er der udarbejdet et synstolknings-lydspor til filmen som et tilbud til blinde og svagtseende. Synstolkning er støttet af Kulturministeriets udlodningsmidler. Læs mere om synstolkning.

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412