Kommende spillefilm / Upcoming releases


Senest opdateret / last update 22.09.2017


Gud taler ud / 28. september

Henrik Ruben Genz' drama baseret på Jens Blendstrups roman af samme navn fra 2004. Søren Malling indtager hovedrollen som Gud.

I 80’erne vokser Jens og hans brødre op i et parcelhus i Risskov. Her regerer familiens overhoved Uffe – psykolog og selvbestaltet Gud i slåbrok og underbukser. Forandringer truer familiefreden, da Uffe sætter sig for at skrive sine erindringer. Huset fyldes af Uffes loyale patienter, der yder Uffe både moralsk og øldrikkende selskab. På drengeværelserne ulmer oprøret, mens mor Gerd Lillian kæmper bravt for at holde sammen på familien. Men før sønnerne Jens, Thomas og Mikkel kan gøre sig fri af undertrykkelsen og blive voksne, kommer det til et afgørende opgør med "Gud".

Henrik Ruben Genz / Toolbox Film / Drama


Sikke et cirkus / 5. oktober

Lotte Svendsens familiefilm med de kendte figurer fra Cirkus Summarum.

I cirkus er alt, som det plejer. En hyggelig rodebutik med plads til magi og voksne, der gider lege. Cirkusbarnet Ramona elsker livet i og uden for manegen og ikke mindst sin brogede cirkusfamilie. Men et spor i sneen og en række mystiske hændelser forstyrrer hendes verdensorden. Nogen holder øje med hende. Men hvorfor? Samtidig begynder hendes elskede far, Cirkusdirektør Kaj, at opføre sig underligt. Han er bange for at blive overhalet af det konkurrerende Cirkus Suverænum og kræver det umulige af sine omgivelser. Da Ramona med hjælp fra alle sine venner kommer på sporet af sin efterfølger, bliver en stor hemmelighed afsløret. En hemmelighed, som vil ændre Ramonas liv for altid.

Lotte Svendsen / Asta Film / Familiefilm


Den utrolige historie om den kæmpestore pære / 12. oktober

Jacob Martin Strids børnebog af samme navn danner rammen for Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Ficks animationsfilm.

Elefanten Sebastian og hans bedste ven, katten Mitcho, bor i den hyggelige havneby Solby. Her er alt lykkeligt, indtil byens elskede borgmester, JB, en dag forsvinder. På en fisketur fanger Mitcho en flaskepost fra JB, som skriver, at han er strandet på en øde ø. I flasken ligger også et lille frø, som de planter, og i løbet af natten vokser en kæmpestor pære frem! Pæren ombygges til et skib, og i det sejler Sebastian og Mitcho ud på et farligt eventyr med pirater, sødrager og sære spøgelser. Det kræver stort mod, men intet kan stoppe de to venner, der er fast besluttede på at finde den mystiske ø og hente JB hjem. Filmatisering af Jakob Martin Strids børnebog af samme navn. 

Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Ficks / A. Film / Animation


Darling / 19. oktober

Birgitte Stærmose anden spillefilm med Danica Curcic og Gustaf Skarsgård i hovedrollerne.

Filmen er et kærlighedsdrama om en kvinde på sit livs rutsjetur. Den verdensberømte danske balletstjerne Darling og hendes mand, koreografen Frans, vender under stor bevågenhed for første gang i årevis tilbage til København, hvor de sammen skal opføre klassikeren Giselle på Det Kongelige Teater. Men på en af de første prøvedage indtræffer katastrofen: Darling falder om med smerter, hoften er slidt op. Balletkarrieren er færdig. Frans må arbejde videre med en anden. Sønderknust forsøger Darling at redde sin plads i verden ved at holde sig tæt på sin kunst og sin mand. Hun begynder at træne sin unge afløser Polly op til rollen som Giselle. Men i takt med, at Polly begynder at folde sig ud som Giselle, begynder Darlings liv at smuldre.

Birgitte Stærmose / Zentropa / Drama


Mens vi lever / 26. oktober

Mehdi Avaz er debuterende spillefilminstruktør, men har flere reklamefilm og musikvideoer bag sig. Milad Avaz debuterer som manuskriptforfatter på filmen, som han har produceret sammen med broderen Misam.

Dramaet er inspireret af virkelige begivenheder. Vi følger fire mennesker, hvis skæbner flettes ind i hinanden efter en fatal ulykke.

Mehdi Avaz / Rocket Road Pictures / Drama


Fantasten / 2. november

Christian Dyekjærs tredje spillefilm med Dejan Cukic og Oscar Dyekjær Giese hovedrollerne.

Den passionerede gambler Claus forsøger at opretholde facaden som bilforhandler og succesfuld verdensmand. Det opslidende dobbeltliv får dog alvorlige konsekvenser, da han får gældsat sin egen søn til et par voldelige kriminelle.

Christian Dyekjær / Fago Film / Drama


Qeda / 16. november

Carsten Bjørnlund spiller hovedrollen i den anerkendte og erfarne dokumentarinstruktør Max Kestners første spillefilm, en science fiction, hvor et stærkt forandret København står under vand.

2095. Verden er hærget af en miljøkatastrofe. Havene er steget, og alt naturligt ferskvand er forsvundet. Efterretningschefen Fang Rung har undergået en molekylær deling for at kunne sende sin anden halvdel, under navnet Gordon Thomas, tilbage i tiden til år 2017. Gordon går på jagt efter forskeren Mona Lindkvist, hvis banebrydende forskning gik tabt, før den kunne redde verden. Da Fang Rung mister kontakten med Gordon, ser han ingen anden udvej end at rejse tilbage til 2017 og forsøge at finde sin anden halvdel, før verdens balance lider uoprettelig skade. Fang Rung befinder sig nu i et kapløb med tiden for at redde både sig selv og verden.

Max Kestner / SF Film / Science fiction


Jeg er William / 21. december

Null

Jonas Elmer har instrueret "Jeg er William" baseret på Kim Fupz Aakesons børneroman af samme navn.

William har det ikke sindssygt nemt. Hans mor er en kolbøtte, så William bor hos sin morbror Niels, der lever af lidt af hvert. Nu har morbror Niels rodet sig ud i en stor spillegæld, og byens gangster er på nakken af ham. William må mobilisere både mandsmod og fantasi for at redde sig selv og sin morbror. Det gør han så, men samtidig har William også både de tre bøller fra klassen og en spirende forelskelse i Viola at holde styr på.

Jonas Elmer / Meta Film / Børnefilm


En frygtelig kvinde / 25. december

NullNull

Christian Tafdrups anden spillefilm.

Da Rasmus møder Marie, er han sikker på, at han endelig har mødt sit livs kærlighed. Der går dog ikke lang tid, før hun afslører sig som et besidderisk og manipulerende væsen, der snedigt piller ham fra hinanden. Dette er historien om kvindens ødelæggende insisteren på dominans i parforholdet, set gennem mandens øjne. Et sandfærdigt portræt af kvindens frygtelige natur.

Christian Tafdrup / Nordisk Film / Børnefilm


Dobbeltspil / 18. januar

Per Fly har instrueret Theo James og Ben Kingsley i en politisk thriller, der er baseret på den dansk-amerikanske whistleblower Michael Soussans selvbiografi.

Filmen er en politisk thriller baseret på den sande historie om 24-årige danske Michael, der får sit ønskejob i FN's humanitære hjælpeprogram Oil for Food. Michael har taget jobbet for at kæmpe for en bedre verden, men det bliver et chok for ham, da hans karismatiske chef Pasha flytter ham fra de trygge kontorer på First Avenue i New York til de kaotiske tilstande i Bagdad. Her går det op for ham, at der svindles med milliarder, og at korruptionen rækker helt ind i de inderste cirkler. Han kastes ud i en magtkamp mellem kyniske diplomater og grådige lobbyisters ønsker om at tjene penge på Iraks olie. Michael tvinges til at vælge, om han vil lukke øjnene for løgnen eller afsløre alt – vel vidende at han, hvis han bliver whistleblower, risikerer ikke kun sit livs karriere, men også at miste den kvinde, han har forelsket sig i,
og måske endda sit eget liv

Per Fly / Fortitude International / Thriller


Spillefilm med premiere 2018 / Danish feature releases 2018

Titel
Title
Instruktør
Director
Producent
Production Company
Støtteordning
Subsidy Type
(Commissioner,
Market Scheme, New Danish Screen)
Den skyldige Gustav Möller Nordisk Film NDS
Happy Ending Hella Joof Happy Ending Film & TV Markedsordningen
Hodja fra Pjort* Karsten Killerich M&M Productions Markedsordningen
Journal 64 Christoffer Boe Zentropa Markedsordningen
Julemandens datter* Christian Dyekjær Deluca Film Markedsordningen
Kaptajn Bimse og Goggeletten* Thomas Borch Nielsen, Kirsten Skytte 41Shadows Konsulentstøtte
Med hensyn til julen... Paprika Steen Nordisk Film Markedsordningen
Så længe jeg lever Ole Bornedal Miso Film Markedsordningen
Skammerens datter 2 - Slangens gave* Ask Hasselbalch Nepenthe Film Markedsordningen
The House That Jack Built Lars von Trier Zentropa Konsulent
Vildheks* Kaspar Munk Vildheks Film Produktion Markedsordningen
Vinterbrødre Hlynur Pálmason Masterplan Pictures NDS
Vitello* Dorte Bengtson JA Film Konsulent

Denne side opdateres løbende, og premieredatoerne og beskrivelserne kan være foreløbige, ligesom nogle af titlerne kan være arbejdstitler.

Oversigten inkluderer hovedsagelig film, der har fået produktions- eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Det tilstræbes, at alle film med biografpremiere er med, men ikke alle filmene i oversigten får nødvendigvis biografpremiere.

*Børne, familie- og ungdomsfilm / Films for family, children, youth

For oversigt over yderligere film, der er i produktion, se Oversigt over spillefilm i produktion (PDF til download)

Tilgængelighed for høre- og synshandicappede

Nogle film er tilgængelige for biograferne med danske undertekster, men det betyder ikke, at alle biografer viser filmen med undertekster. Kontakt din lokale biograf for yderligere oplysninger.

Til nogle film er der udarbejdet et synstolknings-lydspor til filmen som et tilbud til blinde og svagtseende. Synstolkning er støttet af Kulturministeriets udlodningsmidler. Læs mere om synstolkning.

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412