Kommende spillefilm / Upcoming releases


Senest opdateret / last update 30.06.2017

At elske Pia / 6. juli

Spillefilm nr. 2 fra Daniel Borgman "At elske Pia" deltog i februar på Berlin Filmfestivalen i sideprogrammet Forum. 

Filmen er en fiktiv fortælling udviklet på baggrund af en virkelig kvindes liv, Pia, som er udviklingshæmmet, og som også spiller hovedrollen. Pia er 60 år gammel og bor på landet, og hendens mor, 84-årige Guittou, tager sig af hende. I fortællingen er Guittou ved at blive gammel, og Pia er bekymret for, hvad der vil ske, når hendes mor dør. Hun er bange for at blive ladt alene …

Daniel Borgman / Adomeit Film / Drama


Kidnapning / 13. juli

Frederik Meldal Nørgaards anden spillefilm er baseret på Bjarne Reuters første bog om Bertram, og som på instruktørens debutfilm "Villads fra Valby" er Regner Grasten producer.

"Kidnapning" er en gangsterkomedie for hele familien – med andre ord: Det er 'Oceans Eleven' for børn og barnlige sjæle. Bertrams’ familie bliver smidt ud af fogeden, og da de skal skaffe penge til en ny lejlighed, får deres Onkel Georg dem rodet ind i et kidnapningsforsøg af en rigmandsdreng. Men tingene går ikke helt som planlagt. 

Frederik Meldal Nørgaard / Regner Grasten Filmproduktion / Familiefilm


Nabospionen / 10. august

10-årige Agathe Christina er lige flyttet til byen sammen med sin ældre søster Sanne, sin lillebror Bertil og sin mor, der er politibetjent. AC, som hun kaldes, bruger det meste af sin tid på at dagdrømme, hun drømmer om at blive en berømt og anerkendt mesterdetektiv, der løser mysterier og fanger banditter. AC drømmer også om at få en hund, en rigtig detektivhund, der kan hjælpe hende med de helt store sager.

Karla Bengtson / Copenhagen Bombay / Animation


Aldrig mere i morgen / 31. august

Null

Erik Clausen har instrueret og skrevet "Aldrig mere i morgen", hvori han og Bodil Jørgensen indtager hovedrollerne.

Den selvoptagede kunstmaler Thorvald falder om under et interview i forbindelse med sin 80-års-fødselsdag og dør kort efter. Men på trods af sin død får Thorvald alligevel mulighed for at følge de efterladte. På afstand og på godt og ondt ser han med egne øjne, hvilket aftryk han efterlader på sin familie og især på sin søn Vincent, som har haft et anstrengt forhold til sin far.

Erik Clausen / Clausen Film / Drama


Gud taler ud / 28. september

Null

Henrik Ruben Genz' drama baseret på Jens Blendstrups roman af samme navn fra 2004. Søren Malling indtager hovedrollen som Gud.

Den aparte verdensmand, kaldet Gud, bor i et almindeligt parcelhus med sin familie. Han behandler verden som noget, han selv har skabt, men er i virkeligheden bare et mildt alkoholiseret menneske. Et oprør mod Gud ulmer i det stille blandt hans familie, men oprøret går i sig selv, da Gud får kræft, og medlidenheden tager over.

Henrik Ruben Genz / Toolbox Film / Drama


Sikke et cirkus / 5. oktober

Null

Lotte Svendsens familiefilm med de kendte figurer fra Cirkus Summarum.

I cirkus er alt som det plejer. En hyggelig rodebutik med plads til magi og voksne, der gider lege. Cirkusbarnet Ramona elsker livet i og udenfor manegen og ikke mindst sin brogede cirkusfamilie. Men et spor i sneen og en række mystiske hændelser forstyrrer hendes verdensorden. Nogen holder øje med hende – men hvorfor?

Lotte Svendsen / Asta Film / Familiefilm


Den utrolige historie om den kæmpestore pære / 12. oktober

Null

Jacob Martin Strids børnebog af samme navn danner rammen for Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Ficks animationsfilm.

Livet går stille og roligt i Solby, hvor Sebastian og Mitcho bor. Lige indtil den dag hvor de finder en flaskepost i havnen. Flaskeposten er fra Solbys forsvundne borgmester, der fortæller, at han befinder sig på en mystisk ø. På øen har han gjort en stor opdagelse. Nu må Mitcho og Sebastian ud på en farefuld rejse for at redde borgmesteren og få ham hjem igen.

Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Ficks / A. Film / Animation


Mens vi lever / 26. oktober

Null

Debutspillefilm af brødrerne Mehdi og Milad Avaz, der har henholdsvis instrueret og skrevet filmen.

Filmen er inspireret af virkelige begivenheder og følger fire mennesker, hvis skæbner flettes ind i hinanden på baggrunden af en voldsom trafikulykke.

Mehdi Avaz / Rocket Road Pictures / Drama


Darling / 2. november

Null

Birgitte Stærmose anden spillefilm med Danica Curcic og Gustaf Skarsgård i hovedrollerne.

Darling er ballerina og Frans er koreograf. De er et ægtepar med stor international succes. De er vant til nomadelivet, jobbet fylder alt, det er det sted de to virkelig er sammen og mærker hinanden. Og nu er de efter nogle år tilbage i København, hvor Frans skal sætte "Giselle" op med Darling i hovedrollen. Her venter et kompagni fuld af forventninger.

Birgitte Stærmose / Zentropa / Drama


Qeda / 16. november

Carsten Bjørnlund spiller hovedrollen i den anerkendte og erfarne dokumentarinstruktør Max Kestners første spillefilm, en science fiction, hvor et stærkt forandret København står under vand.

2095. Verden er hærget af en miljøkatastrofe. Havene er steget og alt naturligt ferskvand er forsvundet. Fang Rung har undergået en molekylær deling for at kunne sende sin anden halvdel, der bærer navnet Gordon Thomas, tilbage i tiden til 2017. Gordon går på jagt efter forskeren Mona Lindkvist, hvis banebrydende forskning gik tabt, før den kunne redde verden. Da Fang Rung mister kontakten med Gordon, ser han ingen anden udvej end selv at rejse tilbage til 2017 og forsøge at finde sin anden halvdel, før verden kommer ud af balance og lider ubodelig skade.

Max Kestner / SF Film / Science fiction


Fantasten / 23. november

Null

Christian Dyekjærs tredje spillefilm med Dejan Cukic og Oscar Dyekjær Giese hovedrollerne.

Da den lidenskabelige gambler og bilsælger Claus får rodet sin 19-årige søn Silas ud i en uoverskuelig spillegæld til nogle kriminelle, bliver han tvunget til at sætte sit eget liv på spil for at redde sin dreng.

Christian Dyekjær / Fago Film / Drama


Jeg er William / 21. december

Null

Jonas Elmer har instrueret "Jeg er William" baseret på Kim Fupz Aakesons børneroman af samme navn.

William har det ikke sindssygt nemt. Hans mor er en kolbøtte, så William bor hos sin morbror Nils, der lever af lidt af hvert. Nu har morbror Nils spillet alle sine penge op og fået en stor spillegæld, så alle byens gangstere er på nakken af ham. William må redde morbror Nils og er nødt til at mobilisere både mandsmod og fantasi for at redde dem begge.

Jonas Elmer / Meta Film / Børnefilm


Backstabbing for beginners / 18. januar

Null

Per Fly har instrueret Theo James og Ben Kingsley i en politisk thriller, der er baseret på den dansk-amerikanske whistleblower Michael Soussans selvbiografi.

Inspireret af den sande historie om Michael Soussan, som får sit ønskejob i FN's Oil for Food program. Her kastes han ud i en magtkamp mellem dysfunktionelle diplomater, kyniske regeringer og grådige virksomheders ønske om at tjene penge på Iraks olie i en tid, hvor Saddam Hussein fortsat sidder ved magten.

Per Fly / Fortitude International / Thriller


Spillefilm med premiere 2018 / Danish feature releases 2018

Titel
Title
Instruktør
Director
Producent
Production Company
Støtteordning
Subsidy Type
(Commissioner,
Market Scheme, New Danish Screen)
Hodja fra Pjort* Karsten Killerich M&M Productions Markedsordningen
Vitello* Dorte Bengtson JA Film Konsulent
Gud taler ud Henrik Ruben Genz Toolbox Film Konsulent
Så længe jeg lever Ole Bornedal Miso Film Markedsordningen
Skammerens datter 2 - Slangens gave* Ask Hasselbalch Nepenthe Film Markedsordningen
Den skyldinge Gustav Möller Nordisk Film NDS
Vinterbrødre Hlynur Pálmason Masterplan Pictures NDS
Forever 13* Annika Berg Adomeit Film Konsulent

Denne side opdateres løbende, og premieredatoerne og beskrivelserne kan være foreløbige, ligesom nogle af titlerne kan være arbejdstitler.

Oversigten inkluderer hovedsagelig film, der har fået produktions- eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Det tilstræbes, at alle film med biografpremiere er med, men ikke alle filmene i oversigten får nødvendigvis biografpremiere.

*Børne, familie- og ungdomsfilm / Films for family, children, youth

For oversigt over yderligere film, der er i produktion, se Oversigt over spillefilm i produktion (PDF til download)

Tilgængelighed for høre- og synshandicappede

Nogle film er tilgængelige for biograferne med danske undertekster, men det betyder ikke, at alle biografer viser filmen med undertekster. Kontakt din lokale biograf for yderligere oplysninger.

Til nogle film er der udarbejdet et synstolknings-lydspor til filmen som et tilbud til blinde og svagtseende. Synstolkning er støttet af Kulturministeriets udlodningsmidler. Læs mere om synstolkning.

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412