Kommende spillefilm / Upcoming releases


Senest opdateret / last update 21.04.2017

Tre ting / 18. maj

Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen har gjort stop i Danmark for at give den fuld skrue i dramatiker Jens Dahls instruktørdebut.

Mikael, en højtbegavet sprængstofekspert, har sammen med en gruppe serbiske kriminelle stjålet 60 millioner kroner. I sidste time prøver han at redde sit liv og skabe sig en fremtid ved at gå ind i et vidnebeskyttelsesprogram. Han skal opholde sig på et hotel, indtil retssagen starter, og beder om tre ting i bytte for sit vidneudsagn …

Jens Dahl / Profile Pictures


Wolf and Sheep / 1. juni

Den kvindelige afghanske instruktør Shahrbanoo Sadats spillefilmdebut "Wolf and Sheep", produceret af det danske produktionsselskab Adomeit Film, vandt hovedprisen i programmet Directors' Fortnight på Cannes Festivalen 2016.

I landdistrikterne i Afghanistan tror befolkningen på de historier, de opfinder og fortæller hinanden, som forklarer verdens mysterier. Hyrdebørnene regerer bjergene. Selv om der ikke er nogen voksne i nærheden, kender de reglerne. Den vigtigste er, at drenge og piger ikke må være sammen. Drengene øver sig med deres slynger, så de kan skræmme ulvene væk. Pigerne ryger i smug ...

Shahrbanoo Sadat / Adomeit Film / Danske undertekster


Heartstone / 8. juni

Gudmundur A. Gudmundssons dansk-islandske spillefilmdebut "Heartstone" vandt en Queer Lion på Venedig Festivalen 2016 og har siden vundet pris efter pris på festivaler verden over.

Handlingen foregår i en afsides fiskerlandsby i Island, hvor teenagedrengene Thor og Christian oplever en turbulent sommer. Én forsøger at vinde en piges hjerte, mens den anden opdager nye følelser overfor sin bedste ven. Da sommeren slutter, og Islands barske natur genfinder sin styrke, er det tid til at forlade legepladsen og se voksenlivet i øjnene.

Guðmundur Arnar Guðmundsson / SF Studios Production / Danske undertekster


Den bedste mand / 15. juni

Mikkel Serup har sat Mikkel Boe Følsgaard i hovedrollen som Jørgen "Gamle" Hansen og Lene Maria Christensen som hans kone i et drama om den legendariske danske boksers senes karriere.

"Den bedste mand" begynder i slutningen af 70'erne, hvor de fleste har dømt Jørgen "Gamle" Hansen færdig i boksning. Han er bange for at gå i ringen, hans krop er slidt, og banken truer med at tage huset fra ham og hans familie. Kun én holder sammen på det hele. Hans elskede Hanne – manager, ven og kone. Sammen kæmper de en ulige kamp …

Mikkel Serup / Nimbus Film


At elske Pia / 6. juli

Spillefilm nr. 2 fra Daniel Borgman "At elske Pia" var i februar med på Berlin Filmfestivalen i sideprogrammet Forum. 

Filmen er en fiktiv fortælling udviklet på baggrund af en virkelig kvindes liv, Pia, som er udviklingshæmmet, og som også spiller hovedrollen. Pia er 60 år gammel og bor på landet, og hendens mor, 84-årige Guittou, tager sig af hende. I fortællingen er Guittou ved at blive gammel, og Pia er bekymret for, hvad der vil ske, når hendes mor dør. Hun er bange for at blive ladt alene …Kidnapning / 13. juli

Null


Frederik Meldal Nørgaard film nummer to er baseret på Bjarne Reuters første bog om Bertram, og som på instruktørens debutfilm "Villads fra Valby" er Regner Grasten producer.

"Kidnapning" er en gangsterkomedie for hele familien – med andre ord: Det er 'Oceans Eleven' for børn og barnlige sjæle. Bertrams’ familie bliver smidt ud af fogeden, og da de skal skaffe penge til en ny lejlighed, får deres Onkel Georg dem rodet ind i et kidnapningsforsøg af en rigmandsdreng. Men tingene går ikke helt som planlagt. 

Frederik Meldal Nørgaard / Regner Grasten Filmproduktion


Next door spy / 19. juli

Null


10-årige Agathe Christina er lige flyttet til byen sammen med sin ældre søster Sanne, sin lillebror Bertil og sin mor, der er politibetjent. AC, som hun kaldes, bruger det meste af sin tid på at dagdrømme, hun drømmer om at blive en berømt og anerkendt mesterdetektiv, der løser mysterier og fanger banditter. AC drømmer også om at få en hund, en rigtig detektivhund, der kan hjælpe hende med de helt store sager.

Karla Bengtsson / Copenhagen Bombay


Qeda / 10. august

Null


Carsten Bjørnlund spiller hovedrollen i den anerkendte og erfarne dokumentarinstruktør Max Kestners første spillefilm, en science fiction, hvor et stærkt forandret København står under vand.

2095. Verden er hærget af en miljøkatastrofe. Havene er steget og alt naturligt ferskvand er forsvundet. Fang Rung har undergået en molekylær deling for at kunne sende sin anden halvdel, der bærer navnet Gordon Thomas, tilbage i tiden til 2017. Gordon går på jagt efter forskeren Mona Lindkvist, hvis banebrydende forskning gik tabt, før den kunne redde verden. Da Fang Rung …

Max Kestner / SF Film


Spillefilm - Øvrige film med premiere i 2017-18 / Danish feature releases - 2017-18

Titel
Title
Instruktør
Director
Producent
Production Company
Støtteordning
Subsidy Type
(Commissioner,
Market Scheme, New Danish Screen)
Aldrig mere i morgen Erik Clausen Clausen Film Markedsordningen
Backstabbing for beginners Per Fly Creative Alliance Konsulent
Gud taler ud Henrik Ruben Genz Toolbox Film Konsulent
Sikke et cirkus* Lotte Svendsen Asta Film Konsulent
Den utrolige historie om den kæmpestore pære* Philip Einstein Lipski/Jørgen Lerdam Nordisk Film Konsulent
Mens vi lever Mehdi Avaz Rocket Road Pictures Uden produktionsstøtte
Darling Birgitte Stærmose Zentropa Konsulent
Jeg er William Jonas Elmer Meta Film Konsulent
Så længe jeg lever Ole Bornedal Miso Film Markedsordningen
Robin Antonio Tublén Ping Pong Film Konsulent

Denne side opdateres løbende, og premieredatoerne og beskrivelserne kan være foreløbige, ligesom nogle af titlerne kan være arbejdstitler.

Oversigten inkluderer hovedsagelig film, der har fået produktions- eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Det tilstræbes, at alle film med biografpremiere er med, men ikke alle filmene i oversigten får nødvendigvis biografpremiere.

*Børne, familie- og ungdomsfilm / Films for family, children, youth

For oversigt over yderligere film, der er i produktion, se Oversigt over spillefilm i produktion (PDF til download)

Tilgængelighed for høre- og synshandicappede

Nogle film er tilgængelige for biograferne med danske undertekster, men det betyder ikke, at alle biografer viser filmen med undertekster. Kontakt din lokale biograf for yderligere oplysninger.

Til nogle film er der udarbejdet et synstolknings-lydspor til filmen som et tilbud til blinde og svagtseende. Synstolkning er støttet af Kulturministeriets udlodningsmidler. Læs mere om synstolkning.

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412