Flemming Quist Møller

/F. 1942

Instruktør, tegner, børnebogsforfatter, trommeslager, manuskriptforfatter, skuespiller. Født 19/5 1942.

Centralt i Flemming Quist Møllers vidt forgrenede virke står tegnefilmen "Bennys badekar" (1971), som han skrev manuskript til, og som han instruerede sammen med Jannik Hastrup. Den blev af det danske Kulturministerium i 2006 udvalgt som en af de ti betydeligste danske film nogensinde. Filmen om en drengs farverige drømmeliv i et moderne højhus er en musikalsk satire over ensretning og en appel til den legende fantasi - helt karakteristisk for Quist Møllers virke på mange felter. I 1971 vandt han de danske filmjournalisters special-Bodil for "Bennys badekar".

Som instruktør startede han med små eksperimenterende animationsfilm, ofte i samarbejde med Jannik Hastrup. Også som børnebogsforfatter gjorde han sig stærkt gældende, og i en helt anden boldgade blev han medforfatter på Anders Refn-film som "Strømer" (1976), "Slægten" (1978) og "Sort høst" (1993).

Den charmerende "Jungledyret" (1993), som han både skrev og med-instruerede, blev en så stor succes, at der kom to fortsættelser: "Jungledyret 2 - den store filmhelt" (1996) og "Jungledyret Hugo: Fræk, flabet og fri" (2007). Tegnestilen var blevet rundere, og tonefaldet mere familievenligt. "Cykelmyggen og Dansemyggen" (2007) bygger i samme musikalsk-legende stil videre på Quist Møllers egne børnebøger om Cykelmyggen Egon.

I 1994 fik han en Æres-Bodil for sin samlede indsats i dansk film.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Cykelmyggens far 2016 Medvirkende Tv-dokumentar
Cykelmyggen og Minibillen 2014 Instruktion DK/Spillefilm
Rejsen til Fjerkongens Rige 2014 Stemme U/Spillefilm
Den kæmpestore bjørn 2011 Stemme DK/Spillefilm
Cykelmyggen og dansemyggen 2007 Instruktion DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri 2007 Instruktion DK/Spillefilm
H.C. Andersens eventyr 2004 Stemme Tv-serie
Lykkevej 2003 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt 1996 Instruktion DK/Spillefilm
Fæhår & Harzen 1995 Gamle Ole Tv-serie
Sort høst 1993 Manus DK/Spillefilm
Jungledyret 1993 Instruktion DK/Spillefilm
Slaget på tasken 1993 Manus Tv-film
Brudevalsen 1991 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skyggen af Emma 1988 Manusassistance DK/Spillefilm
Een gang strømer... 1987 Manus Tv-serie
Kedsomhedens gåde 1986 Instruktion DK/Dokumentarfilm
De flyvende djævle 1985 Journalist DK/Spillefilm
Koks i kulissen 1983 Lennart, rockmusiker DK/Spillefilm
Det usynlige pattebarn 1982 Instruktion DK/Kort fiktion
Snuden i byen 1980 Manus DK/Kort fiktion
Snuden rejser hjemmefra 1980 Manus DK/Kort fiktion
Snuden vender hjem 1980 Manus DK/Kort fiktion
Jul og grønne skove 1980 Medvirkende Tv-serie
Hvem myrder hvem? 1978 Medvirkende DK/Spillefilm
Slægten 1978 Manus DK/Spillefilm
Strømer 1976 Manus DK/Spillefilm
Da Svante forsvandt 1975 Kriminaltegner DK/Spillefilm
Ta' det som en mand, frue 1975 Bent, Eriks kollega DK/Spillefilm
Kroppens træning og udtryk II 1975 Musik DK/Dokumentarfilm
Pigen og drømmeslottet 1974 Trikki DK/Spillefilm
Prins Piwi 1974 Instruktion DK/Spillefilm
Historiebogen 6: Midlertidige løsninger på problemerne 1974 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 5: Triumfens symfoni 1974 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 8: Natten er dyster 1974 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 3: Fremtiden er lys ... for nogen 1973 Speaker DK/Dokumentarfilm
Man må da selv kunne lave den børnehave 1973 Animation DK/Dokumentarfilm
Mor, jeg har patienter 1972 Leder af kollektiv DK/Spillefilm
Nu går den på Dagmar 1972 Mand på værtshus DK/Spillefilm
Historiebogen 2: I daggryet trodses alle farer 1972 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 1: Et flakkende lys i mørket 1972 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 4: Blodige forberedelser 1972 Speaker DK/Dokumentarfilm
Bennys badekar 1971 Instruktion DK/Kort fiktion
Desertøren 1971 Medvirkende DK/Spillefilm
Den forsvundne fuldmægtig 1971 Soldat, der finder liget DK/Spillefilm
Revolutionen i vandkanten 1971 Badeløven DK/Spillefilm
Nattens frelse 1971 Animation Tv-film
Ikke et ord om Harald 1970 Ølmand Tv-film
Drengen og månen 1968 Animation DK/Kort fiktion
Sommerfuglen ønsker tillykke 1968 Musik DK/Kort fiktion
God morgen 1968 Instruktion DK/Kort fiktion
Sonja 1968 Kaj, Gladys' ven Tv-serie
It don't mean a thing 1967 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Slambert 1966 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Børnenes ulandskalender 1966 1966 Instruktion Tv-serie
Concerto erotica 1964 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Publikums Prisen 2008 Kristiansand International Children's Film Festival 2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Special Mention 2008 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2008 Cykelmyggen og dansemyggen

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 29-11-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 28-11-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Ljubljana International Film Festival 12-11-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Sarajevo Film Festival 14-08-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Giffoni Film Festival 17-07-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Poznan International Animated Film Festival ANIMATOR 10-07-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Kristiansand International Children's Film Festival 21-04-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Saint-Quentin, Cine Jeune 17-04-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Beijing International Film Festival 16-04-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Malmö, BUFF 09-03-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Berlinale 05-02-2015 Cykelmyggen og Minibillen
Chicago Int. Children's Film Festival 24-10-2014 Cykelmyggen og Minibillen
Moscow - Royal Danish Embassy 22-04-2010 Cykelmyggen og dansemyggen
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 07-04-2010 Cykelmyggen og dansemyggen
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 06-12-2009 Cykelmyggen og dansemyggen
Madrid International Film Festival for children and youth 16-11-2009 Cykelmyggen og dansemyggen
Hong Kong, International Children's Film Carnival 03-07-2009 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
New York BAMKids FF 26-02-2009 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Bologna Future Film Festival 27-01-2009 Cykelmyggen og dansemyggen
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 12-12-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
London Children's Film Festival 22-11-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Gijon International Film Festival 20-11-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Vienna International Children's Film Festival 15-11-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Chicago Int. Children's Film Festival 23-10-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Chicago Int. Children's Film Festival 23-10-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Amsterdam Cinekid 19-10-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Laon - International Film Festival For Young People 16-10-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
London Film Festival 15-10-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
ANIMEST Bukarest 03-10-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 28-09-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 28-09-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Tel Aviv International Children's Film Festival 24-09-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 22-08-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 22-08-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Sarajevo Film Festival 15-08-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Seoul International Youth Film Festival 16-07-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Hong Kong, International Children's Film Carnival 11-07-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 09-06-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Sydney Film Festival 04-06-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 01-06-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
London Barbican Centre 10-05-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Stuttgart International Animation Film Festival 01-05-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Istanbul TURSAK Childrens Film Festival 25-04-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Istanbul TURSAK Childrens Film Festival 25-04-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Kristiansand International Children's Film Festival 22-04-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Kristiansand International Children's Film Festival 22-04-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Malmö, BUFF 11-03-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Malmö, BUFF 11-03-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
New York BAMKids FF 06-03-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Lyon Cartoon Movie 05-03-2008 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Berlinale 07-02-2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Vis alle

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412