Louise Friedberg

/F. 1973

Instruktør, født 1973 i København. Uddannet fra Den Danske Filmskole i 2005. Før det har hun været scripter på en lang række danske spillefilm.

Kortfilmen "Blodsøstre" (2006), Friedbergs instruktørdebut, har modtaget priser på en række udenlandske festivaler. I 2010 spillefilmdebuterede hun med Grønlandsdramaet "Eksperimentet", som bygger på autentiske begivender.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Norskov 1 2015 Instruktion Tv-serie
Arvingerne 1 2014 Instruktion Tv-serie
Borgen 3 2013 Instruktion Tv-serie
Borgen 2 2011 Instruktion Tv-serie
Eksperimentet 2010 Instruktion DK/Spillefilm
Camping 2009 2. instruktørassistent DK/Spillefilm
Sommer 2008 Instruktion Tv-serie
Blodsøstre 2006 Instruktion DK/Kort fiktion
Afrejsen 2005 Instruktion DK/Kort fiktion
Min far er bokser 2004 Scripter DK/Kort fiktion
Ørnen 2004 Instruktion Tv-serie
Mellem os 2003 Scripter DK/Kort fiktion
Små ulykker 2002 Scripter DK/Spillefilm
Debutanten 2002 Scripter, 2. unit DK/Kort fiktion
Max 2000 Scripter DK/Spillefilm
Fruen på Hamre 2000 Scripter DK/Spillefilm
Anden juledag 2000 Scripter DK/Kort fiktion
Mifunes sidste sang 1999 Scripter DK/Spillefilm
Falkehjerte 1999 Scripter DK/Spillefilm
Nytårsaften 1999 Instruktion DK/Kort fiktion
Den blå munk 1998 Scripter DK/Spillefilm
Valgaften 1998 Scripter DK/Kort fiktion
Karrusel 1998 Scripter Tv-serie
Let's Get Lost 1997 Scripter DK/Spillefilm
Den attende 1996 Manuskonsulent DK/Spillefilm
De største helte 1996 Scripter DK/Spillefilm
I Wonder Who's Kissing You Now? 1989 Scripter DK/Spillefilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Special Pris:
Louise N. D. Friedberg
2011 Baltic Debuts Film Festival 2011 Eksperimentet
Coopers Award for Bedste Film 2008 Sydney Flicker Short Film Festival 2008 Blodsøstre
Bedste Europæiske kortfilm 2007 Roma Arcipelago Short Film Festival 2007 Blodsøstre
Grand Prix for Best Short Film 2007 Melbourne Film Festival 2007 Blodsøstre
Skyy Audience Award 2007 Sao Paulo Int. Short Film Festival 2007 Blodsøstre
Juryens 1. Pris 2007 Leuven Short Film Festival 2007 Blodsøstre
Ungdomsjuryens pris for bedste nationale film 2006 Odense Internationale Film Festival 2006 Blodsøstre
Vis alle

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 27-05-2013 Eksperimentet
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 27-05-2013 Eksperimentet
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 04-12-2011 Eksperimentet
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 04-12-2011 Eksperimentet
Baltic Debuts Film Festival 24-07-2011 Eksperimentet
Baltic Debuts Film Festival 24-07-2011 Eksperimentet
Shanghai International Film Festival 11-06-2011 Eksperimentet
Shanghai International Film Festival 11-06-2011 Eksperimentet
Ankara Flying Broom International Women's Film Festival 05-05-2011 Eksperimentet
Ankara Flying Broom International Women's Film Festival 05-05-2011 Eksperimentet
Göteborg International Film Festival 28-01-2011 Eksperimentet
Göteborg International Film Festival 28-01-2011 Eksperimentet
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 08-01-2011 Eksperimentet
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 08-01-2011 Eksperimentet
Buenos Aires Danish Film Festival 16-11-2010 Eksperimentet
Buenos Aires Danish Film Festival 16-11-2010 Eksperimentet
Lübeck, Nordische Filmtage 03-11-2010 Eksperimentet
Lübeck, Nordische Filmtage 03-11-2010 Eksperimentet
Mumbai Film Festival 21-10-2010 Eksperimentet
Mumbai Film Festival 21-10-2010 Eksperimentet
Reykjavik Film Festival 23-09-2010 Eksperimentet
Reykjavik Film Festival 23-09-2010 Eksperimentet
Dawn Sharpless London Short film festival 08-01-2010 Blodsøstre
Leuven Short Film Festival 28-11-2009 Blodsøstre
Alcalá de Henares, Alcine Film Festival 06-11-2009 Blodsøstre
Belfast Cinemagic 13-11-2008 Blodsøstre
Hamburg Lesbian and Gay film festival. 21-10-2008 Blodsøstre
Seoul International Women's Film Festival 10-04-2008 Blodsøstre
Malmö, BUFF 11-03-2008 Blodsøstre
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 05-01-2008 Blodsøstre
Sydney Flicker Short Film Festival 04-01-2008 Blodsøstre
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 01-01-2008 Blodsøstre
Leuven Short Film Festival 01-12-2007 Blodsøstre
Taipei Golden Horse Film Festival 23-11-2007 Blodsøstre
Hyderabad Int. Film Fest. For Children 14-11-2007 Blodsøstre
Kolkata Film Festival 10-11-2007 Blodsøstre
Geneve, Tous Ecrans Film Festival 29-10-2007 Blodsøstre
Aarhus Filmfestival 23-10-2007 Blodsøstre
Cork Film Festival 14-10-2007 Blodsøstre
Sao Paulo Int. Short Film Festival 23-08-2007 Blodsøstre
Melbourne Film Festival 25-07-2007 Blodsøstre
Montevideo Divercine 09-07-2007 Blodsøstre
Zanzibar Int. Film Festival 29-06-2007 Blodsøstre
Sheffield Showcomotion, The Show Room Cinema 28-06-2007 Blodsøstre
Roma Arcipelago Short Film Festival 15-06-2007 Blodsøstre
Brussels Short Film Festival 27-04-2007 Blodsøstre
Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 24-04-2007 Blodsøstre
Kristiansand International Children's Film Festival 24-04-2007 Blodsøstre
Berlinale 08-02-2007 Blodsøstre
Clermont-Ferrand Festival Du Court Metrage 26-01-2007 Blodsøstre
Odense Internationale Film Festival 15-08-2006 Blodsøstre
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412