Dansk koproduktion udtaget til dok.incubator 2020

dok.incubator har annonceret de udvalgte filmskabere, hvis projekter bliver støttet i 2020. Iblandt dem er den danske minor koproduktion 'We are Inside'.

dok.incubator samarbejder med en række danske filmskabere og eksperter i topklasse som tutorer og bestyrelsesmedlemmer, og i år er også en dansk minor koproduktion udvalgt til workshoppen: ”We are Inside” (Libanon, Danmark, Qatar), koproduceret af Patricia Drati (Good Company Pictures) og med den danske klipper Anders Jepsen om bord.

I ”We are Inside” vender instruktøren Farah Kassem tilbage til sin hjemby Tripoli i Libanon og besøger sin fars poesieklub, der drives af ældre mænd. Da hun bliver klar over, at det kun er gennem poesi at hun vil være i stand til at have en reel og lige dialog med sin far og digterne, udfordrer hun sig selv og beder om at få tilladelse til at blive det første kvindelige medlem i klubben. I mellemtiden bliver verden udenfor mere og mere svær at ignorere.

Deltagerne på workshoppen – udvalgt fra hele verden – får mulighed for at arbejde intenst med deres dokumentarfilm med hjælp fra etablerede producere, redaktører og salgsagenter.

dok.incubator 2020 finder sted ad tre omgange fra d. 22. juni til d. 21. september.

Find mere information om de udvalgte projekter her.

Om dok.incubator

dok.incubator er en veletableret workshop for dokumentarfilm af spillefilmslængde, der er unik i dens format og indflydelse på filmskabere. Workshoppens mål er at tilbyde individuel vejledning til otte dokumentarprojekter med fokus på dramaturgi, distributions- og markedsføringsstrategi samt publikumsopbygning, med henblik på at de kan lanceres på prestigefyldte festivaler og sikre en bred distribution.

I løbet af de otte år den har eksisteret, har dok.incubator hjulpet med at udvikle snesevis af film, der er blevet vist på de største internationale festivaler, herunder Sundance, Berlinale, IDFA, CPH:DOX, Visions du Réel, Hot Docs og mange andre.

Tidligere danske projekter, der er udviklet på dok.incubator, tæller bl.a. ”Venus“ (House of Real), ”Drømmen om Danmark” (Klassefilm, Meta Film), ”Forhandleren” (Bullitt Film) og ”Dans for mig” (Klassefilm).